Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (109)

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sezóna plná paradoxů. Koherentní vyprávění, logika a world-building ustupuje přiznanému fanservisu, v němž tvůrci světelnými rychlostmi přemisťují postavy, aby se sobě mohly postavit v produkčně nejdražších scénách v historii televize. Nakonec těsné guilty pleasure a podívaná, která tady co do měřítka nebyla snad od Pána prstenů. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poloviny sezóny každý díl překonal ten předchozí, pak to šlo opačným směrem. Čert vem zdánlivou teleportaci celých armád (spíš už zkrátka neměli postavy na cestách co rozebírat, proto nás tím filmaři nezatěžovali), očekávaná i překvapivá emotivní shledání / setkání mě pravidelně rozebírala - míříme totiž mílovými kroky k finále a jedna zásadní událost tak stíhá druhou. Ovšem fakt, že se již scénáristé nemohli opřít o bohatou předlohu (protože ji lemra líná GRRM né a né dopsat), byl často bolestně znát nejenom na účelném zrychlení, ale zejména na nedůsledném propracování a hojném využívání hollywoodsky efektních berliček (záchran v poslední chvíli či iluzorní blízkosti smrti - hrdina spadne do vody, armády se vzdálí, on po dlouhých minutách vyplave nebo je vytažen). ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem prostě epic. Musim říct, že mě GoT baví asi víc než kdykoliv předtím. V každým díle pomalu bitva. Kdo přichází s originálními nápady i v sedmé sérii? Koukněte na WD a poznáte propastný rozdíl :D Filmová řeč samozřejmě jede na plné obrátky, postavy se náhle zjevují ba přímo teleportují, když je je nejvíc potřeba a celkově se na poměry GoT umírá jen velmi opatrně (zčásti to napravuje právě velkolepé finále, ale nic nečekaného). Triky vypadají naprosto fantasticky a na úrovni blockbusterů před několika lety a stále více se potvrzuje, zvlášť v případě takového molochu jako HBO, že se dříve tlustá linie mezi filmy a seriály pomaličku smazává. To čekání bude pekelně dlouhé. PS : Finále řady by se mohlo zapsat do seriálové historie jakožto předloha jak se má natáčet obecně seriál, obecně libovolný díl a obecně velkolepé finále! Nejlepší momenty : 1) Bitva s drakem ve čtvrtém díle 2) Arya vs Brienne, 3) 7 statečných, 4) Missandei a Grey worm 5) Moje sbírka memeček ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jednotlivostech (výprava, akce, atmosféra) a konkrétních scénách (i epizodách) stále často dobré (až skvělé), coby celá série ale znatelně slabší než všechny předchozí. Stále zřetelněji ubývá na (dříve primární) kvalitě v podobě vynikající scenáristiky (Martinova stále nedopsaná předloha tady už bolestivě chybí) a ze zpočátku brilantního a velmi inteligentního seriálového díla už se stává pouze prvoplánově efektní zábava s mnoha viditelnými nedostatky (logika a obdivuhodná promyšlenost světa i příběhu už jsou prakticky v nedohlednu). Účelové teleportace postav a velmi zjevná potřeba přežití některých postav tady vadí mnohem víc než u konkurenčních titulů, protože tento se oproti nim v prvních sezónách proslavil a uchytil (kromě jiného) právě i tím, jak takováto standardní klišé a neduhy tradičních žánrových vzorců - a s nimi spojená divácká očekávání - chytře obcházel, sebevědomě nenaplňoval a posměšně vyvracel. 70 % ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasný - jeden tábor mele, že je všechno moc rychle hnané, další tvrdí, že jak to už není podle knížky,tak je to až moc psycho a scifi, další zase, že armády se teleportují na širokém území až přehnaně rychle.....ano,tomu se asi nic vytknout nedá a dá se s tím víceméně souhlasit, ale jakmile mají být masy ukojeny, budiž jim to servírováno právě v téhle podobě, protože jinak by se zase našlo spoustu remcalů a pochybovačů, že tamten charketer nedostal prostoru moc kvůli tomu jinému apodobně..7.série je přesně taková, jakou jsem jí chtěl mít - opatrné plánovací pasáže napřímo střídá kulervoucí akce, domy hoří, lidi hoří, draci chcípou,draci vstávají z hrobů...a navíc jsem mooooc rád, že chodci mají konečně navrch a lidská banda, která se žene po trůnu a po moci, dostává lehce po koulích - těším se na závěr !..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Bronn (Jerome Flynn) nezůstává na schůzce a opouští Dračí jámu těsně předtím, než dorazí Cersei (Lena Headey). Flynn a Headey spolu kdysi randili a jejich rozchod byl údajně problematický – proto bylo v jejich smlouvách, že nikdy nebudou na place ve stejnou dobu. (mikki089)
  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)
  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)

Reklama

Reklama