Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se skupinou uvízne za zdí a volá Daenerys o pomoc. Arya se Sansou jsou v rozporu. (KajusaK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K zármutku všech fanoušků Martinovy geniální předlohy je nutno konstatovat, že se seriálová adaptace od poloviny šesté série začala transformovat v obyčejnou Hru pro blbce. Tuto epizodu se mi podařilo zhlédnout v té nejvyšší obrazové kvalitě, díky čemuž jsem si mohl povšimnout tropických teplot, které s přicházející zimou na severu za Zdí překvapivě panují. Jak jinak si vysvětlit, že se Jonovi a spol. vůbec nekouří od úst? Jestliže Benioff s Weissem vystudovali alespoň základní školu, nepochybně se museli dozvědět o existenci rosného bodu. Nebo se snad jedná o další z mnoha superschopností postav a nikdo z nich nemusí dýchat? Jedno je jisté - Westeros buduje olympijský tým a k potápěči Bronnovi se tak může přiřadit i maratonec Gendry, který se po odplutí z Dragonstone věnoval vytrvalostnímu sprintu ve sněhových bouřích. Ani jeden z těchto elitních sportovců však nemůže konkurovat jednoznačně nejlepšímu oštěpaři galaxie. O Night Kingovi nebylo v uplynulých sériích příliš slyšet a nyní víme proč. Stáhl se do ústrání za účelem tvrdého tréninku a jeho vypracovaná paže nyní dokáže hravě zastoupit obří římské balisty, jelikož vrhá oštěp do výšky několika stovek metrů. Chápu, že se chtěl sejmutím letícího Viseriona předvést před sličnými kostlivkami, ale přímo před sebou měl takřka nehybného Drogona s Daenerys na hřbetě. Proč si však situaci zjednodušovat? Což platí i opačně. Proč se Daenerys nepokusila spálit Night Kinga na uhel a raději vzala do zaječích? Abychom se dočkali osmé série. Scénář již od úvodu epizody opět nemá hlavu ani patu, což bohužel musíme považovat za signifikantní prvek sedmé série. Kdo například nasadil potopenému Viserionovi řetězy, jestliže si nemrtví s vodou absolutně netykají? Zkrátka jedna díra v logice za druhou. A mimochodem někdo se tady v komentáři k minulému dílu mohutně rozčiloval, že nic jako teleport neexistuje a mezi jednotlivými scénámi prý může ve skutečnosti uběhnout i celý uherský rok. Jak dlouho tedy čekal Jon za dané bezvýchodné situace na přílet Drogona? Dny, týdny či snad měsíce? ()

kotasbk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

až tu někdo bude psát nesmyslné komentáře, že to není dílo martina, ale scénaristů, tak si uvědomte, že v knize se píše o proroctví, že přijde azor ahai a porazí bílé chodce. Kdo jiný podle vás by měl být právě zmíněný Azor Ahai, pokud ne Jon Snow? Ano, seriál se už ASI nedrží knihy, protože žádná kniha není, vy kreténi, ale to není podstatné. Konec bude stejný, kdo v to nevěří, tak je hloupý. Jen v knize je více postav a budou jiné cesty k tomu, než se dojde do cíle. A jestli si myslíte, že seriáloví tvůrci udělají konec seriálu úplně jinak, tak jste na omylu. Věřím v to, že konec bude stejný jako v knihách, tak či tak povstane Azor Ahai a porazí chodce, jen bude muset zabít svoji lásku. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé finále s králem nemrtvých vs. draky. Jinak víceménně vyrovnaná epizoda, výhradně severská, kde snímání decberoucích přírodních scenérií překonává snad jen závěrečná bitva a za zmínku stojí i nezvykle velké množství humorných vsuvek narozdíl od předešlých dílů, což trochu odlehčuje hutnou a temnou atmosféru, avšak není úplně na škodu. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem soustředěnější epizoda, která má tak trošku jiný „feel“ než ostatní. Je to napínavé, akce je skvělá a závěr je překvapivý, avšak začíná to už trošku nepříjemně připomínat fanfikci. Opakovaná Deus Ex Machina ve Hře o Trůny? To mi není moc po chuti. Stejně tak mi není po chuti uspěchanost a tím pádem trošku neuvážené jednání postav. Vím, že se musí už hnát do finále… ale je opravdu nutné dlouhá léta budovaný svět plný intrik a promyšlených charakterů zakončit svižným, zábavným, leč prvoplánovým digibordelem? Podrobnější dojmy zde. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentar muze a bude obsahovat SPOILER Jo, bylo to super, ALE (a berte to tak, jak v nekterem z predchozich dilu Jon Snow (tusim) rekl, vsechno pred "ale" jsou sracky), jakto, ze v takove zime se jim nekouri od pusy? Jakto, ze tam praska led, vzdyt to je kurnik zamrzly desitky a stovky let a ne, opravdu nechodte na me s tim, ze to je nejakej teplej proud kdoviodkud. Par vtipnych konverzaci to fakt nezachranuje a ja si rikam, jestli tvurci radsi nemeli s tim hura pokracovanim skoro bez autora, trochu pockat, protoze to zacina vazne pokulhavat. Zacina me taky pripadat, ze hlavni postavy uz neziji ve fantasy svete, ale spis ve sci-fi svete, kde teleportace neni zadny problem a takhle by se dalo pokracovat. Fakt, ze Jon na tuhle bomba vypravu vyrazil me stval a psal jsem to uz v komentari u minuleho dilu, ale ted kdyz se za to 5x omluvil, tak ten pocit docela vyeskaloval, protoze to navic zacalo pripominat nejakou telenovelu ci co. O maratonci Gendrym(ten s tim kladivem), ktery v tech -xy °C prebehne pul zemekoule uz snad ani nema cenu se zminovat.. P.S.: Jsem rad, ze to s tou "magickou, velkou a ledovou zdi" aspon tak nejak trochu obesli, kdyz uz to tam takhle vymnoukli (ohledne premistovani (ne)mrtvyho). ()

Galerie (91)

Zajímavosti (3)

  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)
  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)
  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)

Reklama

Reklama