Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Učebnicový příklad režisérské a scenáristické vyhořelosti a unavenosti. Tvůrci serou na logiku a už je to ani nebaví a je to znát. Však to má jen šest dílů, pojďme, ať to máme rychle za sebou, něco tam dejte, ti idioti fanoušci to stejně žerou a stačí jim kdejaký hovno s puncem GoT a jak že byly ty vývoje postav? Už nevíme tak tam něco naplácáme. Zde se popírá vše, co je doposud budované snad kromě vývoje Daenerys, která v pátém díle nadobro získala arci zlou karmu a naštvala nejednu dementní matku, která si pojmenovala svou dceru po ní... největší kokot? Šedý červ, nejzbytečnější postava? Bronn, největší zoufalec? Jon Jetomakralovna Sníh, bez práce jsou koláče? Bran..no a bitva o Zimohrad? Nejhorší bitva v dějinách bitev... jasný, tohle čekání se ,, vyplatilo,, ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu že mnohých filmových"kritikov" séria rozčarovala pre mňa bola posledná séria dôstojným zakončením tejto epickej ságy s najlepším možným panovníkom akého si v Siedmych kráľovstvách mohli želať a kedže väčšina hrdinov dostala presne to,čo si zaslúžila z mojej strany absolútna spokojnosť... ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Něco mi říká, že existovalo 14,000,604 alternativních konců Hry o trůny (a každý fanoušek si vysnil ten svůj), jenže tvůrci si vybrali tenhle a ať už se vám to líbí, nebo ne, tohle je ten závěr, který jsme dostali. Stejně jako v případě předchozí řady došlo na občasnou zkratkovitost, tentokrát to však nebylo zdaleka tak do očí bijící. Především jsme totiž dostali famózní noční bitvu s nemrtvými, u které se napětí dalo krájet, opět bravurní dialogy, srdceryvné momenty a skličující zvraty. Dal bych si to delší? Jasně. Zhroutím se z toho a budu to kvůli tomu slepě nenávidět nebo podepisovat stupidní petice? Fakt ne. :) Vývoj postav se jednoduše završil, kolo bylo zničeno a každý dostal, co si zasloužil. Spravedlivé finále bude nejspíš ještě nějakou dobu lidi rozdělovat, ale tak už to s těmi nejočekávanějšími věcmi na světě bývá. Těším se na spin-offy. 8. řada Hry o trůny - 9/10 ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak ohodnotit něco s tak obrovským hajpem a přitom takovým zklamáním. No začnu negativy, ať si pak vylepšíme konec. Tím největším nepřítelem celé série je její uspěchanost, zahazování pečlivě budovaných charakterů, základní fyzikální nelogičnosti, obrovské mezery v příběhu, nesmyslné jednání postav a na druhé straně dobré jednání postav, ale opět kvůli uspěchanosti vyzní nesmyslně, zapomínání na postavy a jejich následné připomenutí jakoby nic. Je toho hodně, co mě mrzí. Hlavně to, že si GoT mohlo s naprostým klidem udržet svojí vysokou kvalitu, jen kdyby páni DaD nespěchali ke StarWars a patlali se s rozvíjením příběhu, škoda. Klady: Pochvalu si zaslouží hlavně parádní vizuál, na kterém ty peníze jsou vidět. O využití hereckých talentů jako Dinklage, Headey, Coster-Waldau a mnoha dalších ani nemluvím, série nám nabídla hned několik jejich koncertů. V neposlední řadě perfektní hudba! Je toho víc. A k závěru hodnocení? Porovnávat tuto sérii nezávisle na těch předchozích (kdy už i ty předchozí občas škobrtaly, ale stále to bylo únosné), napálím plný počet, protože stále jde o skvělé a hlavně koukatelné dílo. Jenže sérii musím chtě nechtě srovnat s předchozím materiálem a tam mi to vychází minimálně o hvězdu hůř. Je to na pomezí 3-4 hvězd, myslím, že až si udělám znovu radost a opětovně seriál sjedu (pravděpodobně před vydáním některého z připravovaných seriálů ze Západozemí), tak hodnocení půjde na 4, v plný počet ale momentálně opravdu nevěřím. Jsem moc rád za zpracování posledního dílu, otevřený konec a kvalitní příběhové finále (díky Martine), ať jsme se tam dostali jakoukoliv zkratkou, stalo se. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nasrat na všechny blbečky, co kolem sebe prskají a kopou jak rozmazlené děcka. Tím přesně oni jsou, rozmlazlenýma fakanama. Všichni se asi namlsali a čekali, že v poslední sérii některá z jejich oblíbených hrdinek vyleze přímo z televize a pohoní jim zvadlého čuráka. Najednou jsou všichni přechytralí scénáristé, co by to chtěli tak a tak. Takové seriály nerostou na stromech a i ta proklínaná osmá série strčí do kapsy většinu chujovin na prvních příčkách. Chytnout je za ty rozežrané držky a vymlátit to z nich. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Natalia Tena si na tuto sérii stěžovala. Přišlo jí, jako by její scénář napsal jiný autor, ale petici za přetočení seriálu by nepodepsala. (tyzmrde)
  • Před pěti lety trvalo natáčení jedné scény zhruba den. V této sérii to trvalo v průměru pět dní. Natočení pouhých šesti epizod zabralo 10 měsíců. (BROKEN_)

Reklama

Reklama