Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na tenhle závěr jsem osm let opravdu nečekal. Nevím, jestli jsem víc zklamanej nebo naštvanej. Při vzpomínce na to, co jsem se seriálem všechno prožil, bych si alespoň u jedné příběhové linky přál kloudnější zakončení než to, co tu scénáristi HBO připravili. Zároveň mám pocit, že tato série je úplně něco jiného, než všechny předchozí. Jasný, technicky nejlepší je předposlední díl a poslední z posledních bitev. To bitva s nemrtvými byla pro změnu slušné fiasko, protože doteď nechápu, proč byla tak strašně tmavá. Dokonce i chování snad všech postav je tu úplně mimo mísu. Oni dojdou ke katarzi, aby se vrátili k tomu všemu, z čehož se celých těch sedm sérií poučovali? Opravdu? A ten závěr? Nevím, jestli to mělo být odlehčení, ale čím víc ve mně rostlo nasrání, tím víc jsem nechápal ty rádoby vtipné momenty, které v posledním díle chvílemi byly i na přesdržku. Působí to, jako kdyby si z nás celejch těch osm let dělali akorát tak prdel. Pamatuju si, že před lety jsem žil seriálem Ztracení, který byl stejně propletený a zamotaný jako Hra o trůny. Poslední díl byl taky na facku, ale postupem času jsem ho přijal. Tady pochybuju. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ze sentimentu jedna hvězdička navíc, jinak by to bylo za tři. Nelze ale nevzpomenout na ty roky se seriálem strávené, na to čekání na jednotlivé epizody, na to těšení se na další rok a další řadu, na to netrpělivé zklamání, že poslední řada bude o jeden rok déle. Přes všechna přehnaná očekávání a následná zklamání je Hra o trůny jedna z mých srdcových záležitostí a tak to zůstane. Přeci jen jde o devět let mého života, a život je o tom být občas nahoře a občas dole, tak jako v této, poslední, sérii. P. S. Docela se těším na ty další seriály, týkající se Západozemí, které HBO chystá. P. P. S. Tohle je můj první komentář po téměř pěti letech, myslím, že trucování nad tím, že mi zmizelo tuším dvanáct komentářů v nenávratnu (dodnes jsem nezjistil, proč), bylo dost. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5-6/10. - Aaah bylo to zklamání, ale dalo se to zuby nehty zkousnout. Naprosté zahození budování postav po celých 7 sérií. Uplný kraviny a nelogičnosti. Scenérie co nedávají smysl a samotný zakončení hrůza i přesto, že mě dostalo a seděl sem s otevřenou hubou, kdy vidět prostřihy na každýho ze Starků ke konci série s Main Theme Hry o Trůny bylo famózní. Tento seriál neměl mezí od prvopočátky sice je overrated, ale konec si tu bídu zaslouží. Scénáristické duo ani nevědělo co vůbec s tou značkou dělá a Martin neměl ponětí co s tím udělali. Ach jo tak krásný seriál a takhle to domrvit. Hele sice zpracování nějaká režie, krásná hudba, efekty byly hezký. I ten konec docela vzhledem k těm postavám směřoval, ale spoustu postav zmuchlali a vyhodili do koše. Co k tomu dodat konec obrovský zklamání, ale celý tento seriál mi nikdo z hlavy nevymaže, protože tento nádherný seriál nemá mezí. Doufejme, že Martin dožije dopsání svých knih a budem si to moct projít z jinýho úhlu pohledu díky knihám, který i přes ten konec mám chutě číst. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím priznať, finálna séria sklamala. Hlavne čo sa týka postáv, ich vývoja a konca v seriály. Moji obľúbenci sa správali divne, dialógy škrípali od začiatku do konca a pár rozhodnutí kričalo nelogikou. Napchať všetko do šesť častí bola obrovská chyba showrunnerov ktorú im len tak neodpustím a myslím že nie som sám. Treba pochváliť vizuálnu stránku a prácu trikárov. Takáto blockbusterová výprava sa v seriáloch zatiaľ neobjavila a prekonať ju bude veľmi ťažké. Koniec sa mi tiež celkom páčil, bol horkosladký ako nám sľubovali a celkovo mi zlepšil dojem. To čo ste ale milovali na GoT v prvých 6. sériách (áno aj siedma už nebola to pravé orechové) tu už bohužiaľ nenájdete.  5/10 ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance...Postrádá všechno to kouzlo předešlých dílů. Příběh působí jako co nejrychleji ukončit a pryč od toho... Na výpravě se nešetřilo, tolik detailů co vám unikne v epické a velkolepé bitvě v díle 3 si můžete ale představit. Jen představit , protože noc je tu opravdu tak černá, že si procvičíte obrazotvornost. Ani všudepřítomný oheň tohle nerozsvítí a tak všechna snaha filmařů zůstane utajena...Zvuk 5.1 je fajn. Vývoj postav je ok, nikdo to prostě neměl jisté. Chtělo to ještě 3 díly a vrátit se k původnímu vykreslování a dotvoření paralelních příběhů postav... Tohle je hoooodně horká jehla... ()

Galerie (227)

Zajímavosti (48)

  • Gwendoline Christie (Brienn) se nechala slyšet, že po dotočení své poslední scény v seriálu brečela v šatně dvě hodiny. (Duoscop)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Společnost Adidas vydala speciální kolekci šesti párů bot Ultra Boost k 8. sérii seriálu: Night’s Watch, White Walker, House Stark, House Targaryen, Targaryen Dragons a House Lannister. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama