Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na základě zdejšího enormně nízkého hodnocení, jsem byl připraven opravdu na nejhorší scénář z nejhorších a neočekával jsem nic jiného, než naprostou sračku. Možná taky proto se po zhlédnutí první epizody cítím příjemně překvapen. Nebylo to vůbec špatné. Z předchozích sérií jsem zvyklý na pomalejší rozjezdy, které mnohdy trvají i několik dílů. Tentokrát se všechno rozeběhlo poměrně rychle. Došlo na několik shledání dlouho odloučených a samozřejmě se úvod neobešel bez toho, aby se spolu spousta postav vyspinkala, čímž stvrdili svoji spolupráci. Lehce mě iritují ty dvě Danette duet křepelky a ve skrytu duše doufám, že nebudeme svědky mexické telenovely s naprosto očekávaným a nekonečně trapným vyústěním se společnou incestní vládou, ale že si pro mě tvůrci připraví nějaké milé překvápko a mnohem lákavější scénář, ve kterém všechny postavy pomřou a na trůn usednou tolik očekávané zmrzlé mrtvoly. Na úvodní díl to bylo více než dobré. Trošku trapná byla romantická projížďka na dráčcích. Velice důležitým momentem bylo Jonovo zjištění a svém původu a také shledání hendikepovaného se svým starým "přítelem". Těším se na další díl, který bych si jako ten úplně nejposlednější z celého seriálu mohl užít. Poté už jsem zaregistroval propastný propad hodnocení a sám jsem nekonečně zvědavý, co jej způsobilo, protože zkrátka dosud nevěřím tomu, že se takový seriál dal až takovým hanebným způsobem posrat. Slabší 4 kousky. ()

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda nový série je samozřejmě expozice, expozice a expozice. To je docela jasný a očekávatelný, ale člověk by předpokládal, že něco takovýho v osmý sérii už v osmý sérii bude zmáknutý. Ne. V epizodě není skoro žádná akce, takže to všechna odpovědnost padá na dialogy a... welp. Scénáristický boty, který by člověk čekal v béčkách, ne v nejdražším seriálu ever. Dialogy jsou tak nějak zvláštně useknutý uprostřed konverzace, mají většinou minimální informační hodnotu a zdá se, jakoby se scénáristi jen snažili do nich narvat co nejvíc one-linerů a hustejch deep citátů pro RT na Twitteru. Nejen verbální projev je hrozně nepřirozenej, pohyb ve scéně je přinejlepším bizarní. Postavy u dramatických rozhovorů příliš často hledí tajemně do dáli, jsou zády k sobě a dělají všechno pro nepřirozenost svého projevu. Některý scény tak vypadaly vyloženě přehrávaný a připomínaly spíš divadlo, než seriál... což mimořádně není dobrá věc. Jo a taky tam bylo v pozadí pár absolutně lajdáckejch a mizernejch kostýmů, ale to už je drobnost, která mi to zase tolik nekazila. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše na co jsme čekali a doufali už několik sérií, že se přihodí. Několik postav se spolu potkalo po letech, odkryla se pravda a přípravy na boj ve velkém vrcholí. Hloupý, kdo tento díl odepsal a hodnotil jednou hvězdou. Ne v každém díle můžou někoho zabít nebo znásilnit, aby vás to zabavilo. ;) Přehodnocení po shlédnutí celé série: Asi nejlepší episoda i když nijak výrazná. Jako jediná mne dokázala dojmout a vzbudit ve mně jiné emoce než vztek nad pokaženým seriálem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nejednom fiasku v sedmé sezóně jsem ani nevěřil, že bych úvodní epizodě závěrečné řady mohl nadělit až tři kousky. Stalo se, ale mám velké obavy, že je to způsobeno absencí bojových akcí, které scénáristické duo absolutně nezvládá. Tentokrát se děj omezil jen na rozhovory (převážně na Zimohradu), a přestože mě dialogy občas nezajímaly, žádná hrůza to nebyla. Cersei musí být v posteli pěkná divoška, chudáka Eurona to skotačení tak pohltilo, že si ani nevšiml, že přišel o tři lodě. Do koho byli ponořeni jeho vojáci a námořníci zůstává záhadou. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro dva roky jsme čekali. Skoro dva roky jsme to chtěli. Jsem tedy ráda za pomalejší tempo. Za ukázání, kde kdo je, kam se dostal. Nečekala jsem zde výraznou akci. Byla bych znechucená a zklamaná, kdyby tomu tak bylo. Stejně se všichni těší nejvíc na to, zda a kdy nastane "John už ví" a co s tím udělá. Já jsem spokojená. Maximálně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)

Reklama

Reklama