Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda nový série je samozřejmě expozice, expozice a expozice. To je docela jasný a očekávatelný, ale člověk by předpokládal, že něco takovýho v osmý sérii už v osmý sérii bude zmáknutý. Ne. V epizodě není skoro žádná akce, takže to všechna odpovědnost padá na dialogy a... welp. Scénáristický boty, který by člověk čekal v béčkách, ne v nejdražším seriálu ever. Dialogy jsou tak nějak zvláštně useknutý uprostřed konverzace, mají většinou minimální informační hodnotu a zdá se, jakoby se scénáristi jen snažili do nich narvat co nejvíc one-linerů a hustejch deep citátů pro RT na Twitteru. Nejen verbální projev je hrozně nepřirozenej, pohyb ve scéně je přinejlepším bizarní. Postavy u dramatických rozhovorů příliš často hledí tajemně do dáli, jsou zády k sobě a dělají všechno pro nepřirozenost svého projevu. Některý scény tak vypadaly vyloženě přehrávaný a připomínaly spíš divadlo, než seriál... což mimořádně není dobrá věc. Jo a taky tam bylo v pozadí pár absolutně lajdáckejch a mizernejch kostýmů, ale to už je drobnost, která mi to zase tolik nekazila. ()

Lachtaan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samostatné epizody nehodnotím, ale vyjádřit ohromení z nejočekávanějšího seriálového comebacku prostě musím. Už jen pro ten masakroidní konec se divím, že sem všichni neházíte pětky a na poměry GOT spíše díl podhodnocujete. No jo, to jsou ta stupidní očekávání toho, že hned po úvodu začne řežba s Chodci. Počkejte si na Battle of Winterfell, tam se toho nabažíte za oněch 72 minut ažaž. “What is dead, may never die!” ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nejednom fiasku v sedmé sezóně jsem ani nevěřil, že bych úvodní epizodě závěrečné řady mohl nadělit až tři kousky. Stalo se, ale mám velké obavy, že je to způsobeno absencí bojových akcí, které scénáristické duo absolutně nezvládá. Tentokrát se děj omezil jen na rozhovory (převážně na Zimohradu), a přestože mě dialogy občas nezajímaly, žádná hrůza to nebyla. Cersei musí být v posteli pěkná divoška, chudáka Eurona to skotačení tak pohltilo, že si ani nevšiml, že přišel o tři lodě. Do koho byli ponořeni jeho vojáci a námořníci zůstává záhadou. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predvídateľné a chaotické. Nemyslím si že to bol dobrý nápad zakončiť to 8 sériou nakoľko je to všetko zrýchlené a tie stretnutia ktoré mali byť dojímavé tým pádom zas tak dojímavé nie sú. Ale ak tvorcom dochádza para ta je to tak asi lepšie, ak by však boli viac talentovaní, pracovití a originálni, mohlo to mať kľudne 10 sérii aj viac. Stále je to však lepší priemer z GoT, hádam to pôjde len k lepšiemu (a to hlavne scenáristicky) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu proč tady tolik lidí frflá, že se nic zásadního nestalo. V tomto duchu je celý seriál a ano, byla to spíš taková shledávací epizoda, kdy se cesty mnoha postav opět protnou. Navíc je zřejmé napětí, které by mělo gradovat postupně...kdyby to tak nebylo, hned by tady byly komenty, že je to uspěchané a zkratkovité. Sledujeme dějiny sice vymyšleného, ale celého světa. Ty se nedají obsáhnout jen fakty, ale je třeba nasát atmosféru a dát věci do kontextu. A právě to zvládají tvůrci velmi dobře... byť mě to "zdržování" občas taky štve. Nejsem nekritický fanda, ale po té dlouhé pauze jsem rád za každou minutu něčeho nového, co nás posouvá k poslední epizodě. Myslím, že si akce užijeme až, až. Tři armády, tři draci, několik adeptů na krále... . ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)

Reklama

Reklama