Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda o ničem. Nic nového, jen se shledávají známí a příbuzní, kteří se x sérií neviděli, setkávají se postavy, které se nikdy neviděly. Zažil jsem takové malé dejavu, protože skoro totožně vedené dialogy a scénky se vyskytovaly již v minulé sérii. Zase tu je mudrlant, který prohlásí "Na tohle není čas!" a zase se připomíná, co se stalo někdy někomu ve 3. sérii. "Tys mi udělal tohle a ty mě tohle....". My to víme, nemusíte to opakovat. Klany ze severu se opět chovají jako idioti. Bylo by zajímavější, kdyby to mělo nějakou gradaci.... Nenašel jsem jeden jediný dialog, který by posunul děj či charaktery někam dál. Vlastně jeden ano, někdo si po 7. sérii najednou vzpomněl, že draci a armády musí něco žrát a umístil do této epizody asi tři věty o tomhle problému. Tohle se mělo ale řešit už v 7, sérii a když ne, tak alespoň teď ukázat, že se to řešilo mimo obrazovku a ne "Jééé oni vojáci něco musí jíst, na to jsem nepomyslela". Prostor mezi těmito škrobenými rozhovory vyplňují draci a další cgi. Našel jsem jednu jedinou dobrou působivou scénu s atmosférou a to byl brutální vzkaz od nemrtvých, jinak to byla veskrze limonáda. Absenci atmosféry se snaží vynahradit temnějším filtrem. Všechny postavy mi lezou na nervy. Sansa se pořád směje, skoro jako by ta herečka měla z natáčení hroznou srandu a už se nedokázala nesmát, Snow je neskutečně otravnej, Hound pořád mluví jako kanálník, v každé větě tři sprostá slova.... Skoro každej přehrává a je vidět, že toho mají po dekádě už dost. Opět zasadili do dílu pornografickou scénku. Dříve to dávalo jistý smysl, ukázat charaktery a dekadenci světa, ale v tomto díle je to už jen čirá samoúčelnost pocházející z dutých hlav scénáristů. No uvidíme dál, ale nějak nečekám, že to půjde moc nahoru. Snad jen ty bitvy. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Refrešli sme si po dvojročnom čakaní svoje spomienky na vzťahové linky a aj na to ako dobre je celá hra o tróny rozohraná. Aj keď som to nečakal od pilota ôsmej série prišlo k niekoľkým dejovým zvratom. Predovšetkým odhalenie pôvodu Johna. Ako aj zbrojenie Cercei. Zimohrad sa pripravuje na najhoršie a je nutné aby pred bitkou prišla ešte jedna časť ktorá vybičuje emócie do extrému lebo tejto sa to moc nepodarilo. Ale štandardne si seriál drží vysoko nadpriemerné hodnotenie. 77% ()

Reklama

Serjoza

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY Částečně jsem spokojený, částečně v obavách. Smířil jsem se s novým směrem, kterým se seriál po odchodu GRRM vydal, aby ho bylo možné vůbec dokončit. Abychom mohli sledovat nekonečně se protkávající osudy stovek postav v tomhle fiktivním světě, musíme počkat, až starý génius dopíše Vichry a snad i Sen a zatím si "vystačit" s velkolepostí seriálu. První epizoda připravila půdu pro dalších 5 dílů, od kterých očekávám velkolepou akci a SNAD smysluplné a uspokojivé zakončení dlouhého děje (uspokojivé nerovná se s dobrým koncem). Vadí mi logické přešlapy: O "maličkostech", jako že armáda musí jíst, Jon samozřejmě ví, proč něčím takovým musí argumentovat Sansa? - No jistě, přece aby se ukázalo, že ona je ta nejchytřejší, až nakonec ten trůn z mečů dostane. ... Proč Tyrionovi ani Varysovi není zřejmý Jonův původ po tom, co ho vidí letět na drakovi? - V knize se z Tyriona od otcovy vraždy stává nihilista a opilec, v seriálu jen pitomec s jediným ustaraným výrazem. ... Přijde mi až příznačné, že Euron udělal svou první chybu zrovna ve stejnou dobu, co se přiblížil Theon s několika trhany. ... Nebýt těchto a dalších absurdit, neváhal bych s plným hodnocením. Že se téměř celou dobu kec... pardon, konverzovalo, mi ani trochu nevadilo. Takový byl seriál od začátku. Tehdy se ale "pouze" přebírala mistrně napsaná předloha, s menšími či většími odklony, a k logickým obstrukcím nedocházelo zas až tak často. Obávám se, že pod vedením DD se dočkáme nejednoho překvapení a nelogického jednání i jeho vyústění, který v nás při závěrečné sumarizaci dojmů z tohoto jinak skvělého seriálu zanechá posmutnění nad tím, jak "málo" stačilo, aby výsledkem byla dokonalost. Velmi rád bych se ve své předpovědi mýlil. ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to nedalo a musel jsem se po shlédnutí všech kladných reakcí a ohlasů na první díl podívat, co se děje tady... asi to nemá cenu komentovat, tak radši přejdu k startu poslední série. Tomu se v podstatě nedá co vytknout. Každá scéna byla vypiplaná do detailu a vlastně jsme sledovali takovou kopii úplně premiérové epizody Game of Thrones s trochu více pompézním nádechem. Nevím, jak je to možné, ale je obdivuhodné jak jsou osudy všech postav stále úplně otevřené a vůbec nejde odhadnout, co se stane v dalším dílu. Lepší rozjezd jsme si asi nemohli představit. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialogy a příběh stojí za jedno velké hovno. K tomu se opět přidává zázračné cestování hop sem, hop tam, zatím co jiné postavy se vlečou na kilometru celé roky. Na druhou stranu ale po tolika letech a odvysílaných dílech se dočkáváme střetů, které zapůsobí už jen tím, že nastanou. Na tom naštěstí scénáristé nic posrat nemohou. Na jejich obranu ale nutno říct, že nejpůsobivější střet Sama s Danaerys těží z předchozí série a tedy mají zásluhu tvůrci seriálu, nikoliv autor předlohy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)

Reklama

Reklama