Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (140)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vtipné sledovat, jak Hře o trůny fanoušci vyčítají množství tlachání bez většího posunu děje. Takovým "fandům" bych doporučil znovu si pustit první díly seriálu, které na tlachání byly postavené. Ano, čekáme kulervoucí finále, ale před každým velkým finále něčeho tak velkého musí přijít chvilka oddechu, kdy se jednotlivé postavy s divákem ještě mají čas rozloučit. Kdo ví, kolik těch Tormundů, Brian, Podriků nebo i větších postav v dalších dílech zemře. V dalším díle se sice obávám přesunu děje někam mimo Zimohrad (snad to bude planá obava), ale i tak je na velkou a spanilou jízdu parádně zaděláno. ()

srbak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, prečo na tento diel toľko ľudí nadáva, avšak vadila mi jedna veľmi podstatná vec - buď sa mala táto séria ešte o pár dielov natiahnuť, alebo aspoň neukracovať na úkor očakávanej akcie. Každopádne z dejového hľadiska podľa mňa veľmi výživná a vhodná epizóda, ktorú si GoT po takej dlhej dobe zaslúžilo. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem si takhle ze začátku říkala, že to vypadá slibně, dialogy konečně nebyly tak strašný a zdlouhavý a začaly dávat smysl, příběh se konečně trochu rozjel a rivalita Daenerys se Sansou mě začala docela bavit, ovšem pak přišla druhá půlka.. Co si budem povídat druhá půlka stála úplně za hovno. Dialogy ve druhý půlce byly napsaný jako pro béčkovej film. Posezení u krbu, kde se nakonec sešly skoro všechny důležitý vedlejší postavy nějakou záhadnou náhodou (a to myslím doslova, protože každejch asi 30 sekund přišla další postava a takhle to pokračovalo dokud jich nebylo asi 8, což mi přišlo jako totální sračka, protože kolik lidí by asi tak před bitvou napadlo jít k tomuhle konkrétnímu krbu?), patřilo právě k výše zmíněným dialogům z béčkovýho filmu. Tvůrci zřejmě potřebovali slibovanou největší bitvu v dějinách oddálit co nejvíc, tak tam nasrali tenhle skvost. A to jsem ještě ani nezmínila pasování Brien na rytíře, což byl snad nejvíc trapnej okamžik v tomhle díle. Co musím ještě zmínit je taky šukačka Aryii a Gendryho - celý GoT doufám, že k tomu nedojde a hádejte co.. k tomu se ještě přidá to Aryii otřesný nucený hraní (nutno podotknout, že její hraní je strašný jenom v osmý sérii, dřív mi přišlo, že je to docela solidní herečka). Poslední věc - feminismus v osmý sérii nezávratně stoupá (musím říkat víc?). Hodnocení: 5,5/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve druhé epizodě se akce smrskla prakticky na jednu defloraci, zbytek děje se omezil opět pouze na dialogy, což by mělo podle mého předchozího komentáře zajistit dílu tři hvězdičky, jenže... To "nenásilné a náhodné" setkávání se a následná "propracovaná" konverzace mi začaly lézt velmi rychle na nervy a Brienina pasovačka tomu nasadila korunu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy pokračujú v konverzácii, pričom sa začína točiť okolo blížiacej sa smrti. Našťastie má Zimohrad svojskú atmosféru a ak sa na ňom odohráva celá epizóda, má to svoje čaro. Na druhú stranu sa ale po dvoch častiach poslednej série vnucuje otázka, prečo vôbec vznikla a tá siedma nemala obligátnych desať častí a dej sa neuzavrel. To si ale môžeme poriadne rozobrať až po definitívnom konci. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama