Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (140)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

GoT je pro mě osobně to nejlepší ze seriálového rybníčku. Žádný další seriál ve mě nedokázal vyvolat tak silné emoce. A to, že je opravdu nejlepší dokázal i teď. Už několikrát jsem viděl klid před očekávanou bouří. Několikrát byla provedena téměř dokonale. Tedy možná jsem si i myslel že dokonale. Ale GoT to vše posílá o level výš. Dialogy před bitvou jsou skvělé. Otevírání či hojení starých ran, z různých důvodů nedořešené spory.... To, co se do teď zdálo tolik podstatné se mění v malichernosti. Protože přichází smrt.... 90 procent. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda sa opäť nesie v rovnako uťahanom tempe, aké nastolila úvodná časť. Budem sa opakovať, ale bez knižnej predlohy sú dialógy postáv neuveriteľné utrpenie a fiasko. Na konfrontáciu Jaimeho s Branom a ostatnými postavami som sa vskutku tešil, no nakoniec to bola len ďalšia z radu nevýrazných scén bez akéhokoľvek napätia či emócie. To akože vážne nemá za potrebu Daenerys povedať na svoju obranu pravdu o tom, prečo naozaj zabil jej otca v situáci, keď mu ide o život (napriek tomu, že sme asi všetci tušili, že ho nepopraví)? Naozaj sme 8 rokov seriál sledovali preto, aby sme 4 epizódy pred koncom museli trpieť pri tom, ako sa všetky dobré postavy utápajú v nemohúcnosti scenára a dej sa už 2 hodiny nevedel poriadne posunúť z miesta? Tretia hviezdička ide len a len za záverečnú scénu Jona s Daenerys v krypte, inak by to znova bol ďalší podpriemer... 5/10 ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší (nejmíň zprasený) díl osmé řady nejspíš, nabitý emocemi a prolínáním dávných linií všech zůčastněných na jednom jediném hradě. Dusno by se dalo krájet, stejně jako všudypřítomný strach a blížísí se smrt (v podobě pana Furdíka toho času z Olomouce). Nejdojemnější scéna pasování Brien, malá holčička co chce bojovat, Samovo darování rodinného meče Tarlyů Mormontovi a Podrickova píseň...ach A Aryina sexuální scéna je nejdivnější taková scéna z celého seriálu asi. ()

srbak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, prečo na tento diel toľko ľudí nadáva, avšak vadila mi jedna veľmi podstatná vec - buď sa mala táto séria ešte o pár dielov natiahnuť, alebo aspoň neukracovať na úkor očakávanej akcie. Každopádne z dejového hľadiska podľa mňa veľmi výživná a vhodná epizóda, ktorú si GoT po takej dlhej dobe zaslúžilo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Stále je mi záhadou, co většinu diváků na této sérii tolik sere. V mých očích se prozatím odehrává naprosto dle mých očekávání, a to co se týče děje i kvality. Mnoho "odborníků" si zde stěžuje na rozpad logiky. Osobně mi chování a počínání jednotlivých postav dává dokonalý smysl. Teď, když se svět lidí blíží do záhuby a stojí na prahu více než možného konce, tak se konečně projevují skutečné charaktery jednotlivých postav. Pozvolný úvod do děje a příprava na bitvu. Společné posezení u krbového ohýnku a společné vyčkávání na bitvu a užívání si pravděpodobně posledních chvílí mnoha postav (alespoň v to doufám, další epizoda si přímo žádá nějaká úmrtí a konečně také překvápka). Kdy jindy jsme během seriálu mohli vidět skoro všechny oblíbené a zajímavé postavy na jednom místě? Někdo vzpomíná na slavné chvíle hodny pamatování, někdo zase chce na poslední chvíli poznat všechny krásy života, například přijít o panenství. Scénka s Maisie Williams byla více než vtipná. Vzhledem k tomu, že kočka vypadá na nějakých 13 let, tak to celé mělo jakýsi zvláštní pedofilní nádech. Také mě pobavilo, kolik muselo dát tehdy práce se vůbec propracovat k nahému partnerovi přes mnoho vrstev těžko sundatelného oděvu. Zatím jsem spokojen a mile překvapen. Seriál se nese ve velmi příjemně ponuré atmosféře. Další epizoda už je zbarvena kapitalistickou modří, takže jsem z celého srdce zvědavý, jak se někomu mohlo podařit takovým způsobem doprasit dílo, které jsem osobně považoval za nedoprasitelné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama