Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (140)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší než předchozí díl. Tormund si za mě ukradl celý díl pro sebe. Scény s ním byly super, nešlo se nesmát. Arya Stark mě překvapila, a myslím že nejsem jediný. Závěr kdy seděli u krbu, bylo perfektní. Tomuhle dílu bych samozřejmě vytkl to, že se děj nikam nepohl. Ale třetí epizoda má přinést podle vyjádření tvůrců, největší bitvu na obrazovkách. Tak uvidíme. Očekávání jsou velká! ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající vykompenzování mizerného pilotu - postavy se setkávají, jednotlivé osudy se prolínají ve spoustě srdceryvných momentů, které jasně slouží k tomu, že moment jejich smrti nás naprosto složí. Druhá epizoda nádherně balancuje na tenké hranici mezi fan service a kvalitním GoT dramatem, na které jsme zvyklí. Důstojná rozlučka všech postav před koncem většiny z nich. Připravte si kapesníky, bude to síla. Tento díl mě po rozpačitých dojmech ze sedmé a úvodu osmé řady vrátil do stavu, kdy věřím, že se konec povede. Konstantní husina a velká očekávání před třetím dílem. A dnešním vítězem je rozhodně Brienne, která si kradla všechny scény pro sebe. ()

Reklama

srbak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, prečo na tento diel toľko ľudí nadáva, avšak vadila mi jedna veľmi podstatná vec - buď sa mala táto séria ešte o pár dielov natiahnuť, alebo aspoň neukracovať na úkor očakávanej akcie. Každopádne z dejového hľadiska podľa mňa veľmi výživná a vhodná epizóda, ktorú si GoT po takej dlhej dobe zaslúžilo. ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shakespearovská předbitevní epizoda, která ovšem hříšně kulhala v dialozích (Dany vs Sansa), při kterých si člověk připadal místy až trapně, zakončené několikrát zopakovaným klišé, kdy je konfrontace přerušena právě ve chvíli, kdy začne být zajímavá. Spoilery: Až na několik wtf momentů (Scéna Aryi a Gendryho, nastavovaná dvěma scénami, Tormund a obří mléko) vcelku obstojný díl, který neměl větší úkol, než prodloužit napětí a bez zásadních zvratů dokončit znovushledání postav. Nejlepší scénou bylo nakonec pasování Brienne. ()

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Konečně se z postav dere opatrně ven ta potlačovaná lidskost. Konečně se všichni ocitli v kruhu lidí, kde si mohou relativně věřit a otevřít se. Krásná pocta "outsiderovi", jedné z morálně nejčistších postav. Taky skvěle cítit pocit osudovosti a nejistoty. A v takovéhle atmosféře mi i to první milování přišlo jako něco krásného - zažít ještě něco, o čem všichni neustále mluví, když se možná blíží konec. Tolik odlišné od běžného kontextu GoT bordelů. Odkryly se nějaké další záhady ohledně Brana a Night Kinga a opět skvělé sledovat reakce Jona a Dany na informace, které úplně obrací jejich svět a identitu vzhůru nohama. Dost možná pro mě emociálně nejsilnější epizoda, protože vidět všechny ty postavy pohromadě, jak spolu interagují a zároveň, spojeni hrozbou přesahující všechny rodové šarvátky, jak jsou schopni spolu v této epizodě tak lidsky vycházet i přes všechny ty komplikované vztahy. Tento rozměr mi v GoT v porovnání třeba s Pánem prstenů nebo Harry Potterem chyběl, ale vypadá to, že jsem se dočkal, a ve výsledku to možná bude právě pro tu komplikovanost vztahů o to dojemnější a realističtější. Protože kdo má i se svými nejbližšími naprosto idylické vztahy? Jsem zvědavý hlavně na Dany, která se z mé nejoblíbenější postavy v posledních sériích propadla na žebříčku sympatií poměrně hluboko. Jak se postaví k oné novině bude podle mě finální test jejího charakteru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama