Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (267)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak chcete vidieť ďalší vtip o stratégii obrany, vitajte v Game of Thrones! Veľa logických a scenáristických lapsusov, aj keď sa mi ich zdá menej, ako v predošlej bitke série. Výborne natočené, súboj bratov asi najlepšia scéna, no potvrdzovať nesmrteľnosť postavy príliš veľkou minutážou alebo zahadzovať starostlivo budované charaktery bez väčších scén je dosť mimo. Chýba tu citeľnejší obrys pera Georgea R. R. Martina. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Když už od Hry o trůny nic neočekáváte, což je při kvalitě posledních dvou sérií celkem nasnadě, tak v rámci zábavy bez logiky, se na to dobře dívalo. Daenerys hráblo, a ačkoli minulou sérii nezaútočila na Královo přístaviště rovnou, aby "nevládla hromadě popela", o sérii později už upaluje ženy a děti zaživa, vojáci Starků a Neposkvrnění jsou rovněž vrazi vzdávajících se civilistů a Cersei zabijou šutry. Arya už od setnutí Neda dělá vše proto, aby zabila Cersei (výcvik v Domě černé a bílé atd.), aby jí pak Ohař v Rudé baště po sedmi letech jednou větou její pomstu na poslední chvíli rozmluvil... Ano, je to padlé na hlavu, ano, je to občas nechtěně směšné a trapné, ale jak už jsem psala výše, rozhodně to nebylo nudné nebo špatně natočené. Atmosféra chaosu a šílenství války tomu navíc přidala na osudovosti. Slabší 3*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hejteri pravdepodobne nič nepochopili. Zaujímavé, že väčšinou ide o takých, čo si vždy pozrú nový diel ešte v pondelok ráno hneď ako to je možné, len aby mohli dať odpad alebo jednu hviezdu medzi prvými, aby sa náhodou nestalo, že si ich nikto nevšimne. Proste niečo v štýle som cool, som pózer.... Koho to nebaví nech to nepozerá a basta! Nemám vo zvyku hodnotiť jednotlivé epizódy seriálu, no v tomto prípade mi nedalo a urobil som výnimku. Takto nízke hodnotenie si táto časť nezaslúži. Jediné čo bolo trocha škoda tak to, že som sa nedočkal trocha epickejšej smrti Cercei. Na druhú stranu dalo sa to čakať (kvôli tehotenstvu.... masaker a mučeníčko by už bolo cez čiaru). Inak vyšperkované a vymazlené do posledného detailu - obsažne aj po technickej stránke. A k tomu tá hudba.... no čo poviem, nič seriálovo lepšie tu ešte nebolo. A tento diel je EPIC, krásne to do seba zapadá. ()

Jirka_Šč

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY, spoilery!!!! Celý komentář!!! Nemyslím, že je Daenerys šílená. Dokonce je postavou, která má hodně pravdu a paradoxně John Snow je člověk, který dělá chyby. Když si vezmete jeho taktické a strategické kroky, tak chyb udělal za celý seriál už dost. Aktuálně neměl nikomu říci o svém původu a udělal to. Kdyby Daenerys poslechl, toto by se nestalo. Ženou ho charakterní úmysly, ale ženou ho tragicky. Nezaslouží si být král. Ano, lidé ho milují. Ale Daenerys zničil. Je jí jasné, že nebude královnou. Plus Cersei a lidé v Kings Landing. Cersei by odmítla prohru. Pochopila, že prohrála, až když město hořelo a palác jí padal na hlavu. Lidé ve městě by Daenerys zřejmě po dobrém nepřijali. I kdyby je nechala žít, nebrali by ji jako královnu a dost možná by musela čelit více či méně skrytým útokům. Přičemž jí zbyl poslední drak a menší vojsko Nesmrtelných. Pokud měla ničit, musela to udělat teď - kdyby město nevypálila nyní, později by to už nešlo. Arya: Bílého koně (není stejný na jakém seděl kapitán nájemné armády?) vnímám jako symbol katarze, kterou začala, když jí Ohař přesvědčil odložit pomstu. Katarzí byla i její cesta hořícími ulicemi. Ona - která si myslela, že s ní nic nehne, zažila bezmoc a strach. Myslím, že je to začátek jejího finálního přerodu (k lidské bytosti). ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proměna Daenerys neskutečná! Tohle jsou pravé GoT. Člověk doufá, že to dobře dopadne, očekává bitvu, podraz třeba Cersei, ale vše je jinak. Vidíme popravu, která se mnohým nemůže líbit. Kdyby se mi ale v GoT mělo vše líbit, skončil jsem v první sérii po záchraně Neda Starka. Jenže to by byl jen klasický seriál a ne GoT. Právě ta nechuť ve zvratech dostala diváka až do finále. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno