Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia vymysleli záver taký, aký vymysleli a osobne s tým nemám problém. Ale chápem, že pre fanúšikov, ktorí celé dielo sledovali dlhé roky a tešili sa na každú časť a sériu, môže ísť o výrazné sklamanie. To by som pričítal najmä tomu, že si určite v hlave vytvorili všetky možné scenáre, ako by to celé mohlo skončiť a ono to skončilo nakoniec úplne inak. Finále má atmosféru, nie je príliš patetické, tróny sa rozdelili a prežili "tí správni". Ak ste držali palce iným postavám, máte skrátka smolu, ale aj o tom celé GoT bolo. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je určitě z celé série nejslabší a jak se mi předchozích pět líbilo skoro maximálně, tady musím objektivně uznat, že to bylo celé až moc zrychlené. Teď nemyslím nepovedenou scénu s železným trůnem, ale spíše první třetinu. Možná fakt nebylo na škodu udělat o dva díly víc a trošku si pohrát se zdravím Daenerys, maličko zaintrikovat, ale co já vím, tohle všechno ukáže čas. Až Martin dopíše všechny knihy a jestli se toho vůbec dočkáme, tak budeme mít možnost si aspoň trochu představit, jak tahle celá série mohla vypadat. Takhle máme po těch letech konec jedné legendy a poslední díl, který možná není úplně dokonalý, ale v záplavě těch předchozích 73 je to jen malá, naprosto nezanedbatelná věc, na tomhle po všech stránkách výtečném seriálu. ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Největším problémem zakončení Her o trůny bylo jeho uspěchání. Myslím si, že kdyby natočili opět 10 nebo aspoň 8 epizod, tak by konec nepůsobil oproti rozjetosti z minulých sérií tak rychle, nedodělaně a hlavně odfláknutě... Mrzí mě, že plno věcí se nevyužilo, včetně Jonova původu (vůbec po smrti Nočního krále byl Jon "jen navíc"), legendy o slíbeném princi/princezně... je tam toho víc. O dost víc, na co jsme se většina těšili a byli jsme zklamáni. Tato epizoda byla přesto důstojným koncem. I když opět, srdceryvnou scénu hned vystřídá racionální debata o tom, kdo teda bude králem. To mě naštvalo. Nebyl tam žádný prostor pro to, aby se divák stihl rozloučit, vzpamatovat a už mu tam solili politiku. Takže ještě jednou, bylo to krkolomné, ale nakonec jsem spokojená, protože to určitě mohlo být horší. Navíc s respektem k hercům a hlavním představitelům, ano! Nechali jsme v tom srdíčka a jde to vidět. Především pak snaha Emilie Clarke, aby nám po Dany zůstaly jen ty hezké vzpomínky na ni. Prostě děkuju. Pozitivní na tomto konci je pak už jen to, že si teda knížky nakonec rozhodně přečtu! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak závěrečnou epizodu mám za sebou a jejím největším přínosem bylo to, že už celé to trápení uzavřela. Pánové Benioff a Weiss se už podle mého opravdu trápili, a pokud ne, nebylo to poznat. Závěr seriálu se mi zdál být poněkud alibistický a dostal dění do bodu nula (královstvím vládne divný král, jeho pobočníkem je člověk, který jím být nechce, kdo byl na Zdi, je na Zdi- mimochodem, k čemu?, atd.) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záchrana přišla za pět minut dvanáct a k mému překvapení se jedná nakonec o hodně důstojné finále, které, když už ne na chladnou logiku a promyšlený děj, hraje alespoň na city a nostalgii, což v mém případě zafungovalo. Nicméně je škoda, že tenhle seriál desetiletí uspěchaným a nedomrlým writingem ve výsledku skončil jen na úrovni lehkého nadprůměru. Výsledná pachuť se smývá jen těžko, ale pravý fanda na ty nejhezčí chvíle nezapomíná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama