Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už necháme vtípky a logiku stranou, tak jsem si tenhle díl alespoň užil. Říkejte si co chcete, ale to vypalování bylo zábavný, já se chvíli fakt bál, že jí nehrábne a skončí to poklidnou kapitulací. Autoři se mi zase snaží hrát na city, když vidíme jak Daenerys upaluje za živa děti, jakoby zapomněli u kterého seriálu jsem vyrostl. Samozřejmě se jedná o další velké zklamání, ale já se smířil už po Long Night s tím,že zbytek série bude totálně na hovno. Benioffa a Weisse bych už nikdy nezaměstnal, jejich scénář je fakt hrozně špatný, meli to dát sepsat raději Bryanu Cogmanovi nebo Daveu Hillovi. Očekávám, že finální díl bude největší zklamání a katastrofa v historii televize. Kurva Georgi, čekám už osm let a oni ti zatím zmasakrovali tvého chlapce. ()

Jirka_Šč

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY, spoilery!!!! Celý komentář!!! Nemyslím, že je Daenerys šílená. Dokonce je postavou, která má hodně pravdu a paradoxně John Snow je člověk, který dělá chyby. Když si vezmete jeho taktické a strategické kroky, tak chyb udělal za celý seriál už dost. Aktuálně neměl nikomu říci o svém původu a udělal to. Kdyby Daenerys poslechl, toto by se nestalo. Ženou ho charakterní úmysly, ale ženou ho tragicky. Nezaslouží si být král. Ano, lidé ho milují. Ale Daenerys zničil. Je jí jasné, že nebude královnou. Plus Cersei a lidé v Kings Landing. Cersei by odmítla prohru. Pochopila, že prohrála, až když město hořelo a palác jí padal na hlavu. Lidé ve městě by Daenerys zřejmě po dobrém nepřijali. I kdyby je nechala žít, nebrali by ji jako královnu a dost možná by musela čelit více či méně skrytým útokům. Přičemž jí zbyl poslední drak a menší vojsko Nesmrtelných. Pokud měla ničit, musela to udělat teď - kdyby město nevypálila nyní, později by to už nešlo. Arya: Bílého koně (není stejný na jakém seděl kapitán nájemné armády?) vnímám jako symbol katarze, kterou začala, když jí Ohař přesvědčil odložit pomstu. Katarzí byla i její cesta hořícími ulicemi. Ona - která si myslela, že s ní nic nehne, zažila bezmoc a strach. Myslím, že je to začátek jejího finálního přerodu (k lidské bytosti). ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčně nejlepší kousek z celé série. Nepředvídatelný, krutý, o to ale ve finále víc působivější. Výtečná muzika umocňuje tenhle díl, který bude a to pevně doufám, jen takovým malým předskokanem k závěrečnému vyvrcholení. A ať už se stane s Deanerys cokoliv, je pro mě v tuhle chvíli ta nejlepší adeptka na železný trůn. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně doposud nejlepší díl osmé série. Daenerys konečně ukázala, že je Targaryen se vším všudy, bratři vyřídili účty, John otevřel oči a to, že někoho zasype trocha suti, ještě neznamená, že je s ním konec, jak si leckdo hned vyloží. Absolutní devastace města je jen zdánlivě nesmyslná. Výborná kamera, hudba i nadále uhrančivá a napětí nepolevující. Pokud se však někdo nudil, či měl pocit nelogičností (o kterých se tu dočtete, ale předloženy nejsou), pak by měl poslední díl rozhodně vynechat a dát si místo toho třeba O makové panence... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to pěkně, o tom žádná. Ale větší boj proti logice by jeden pohledal. Je chybou vnímat nízké známky jako nutný hate, v mém případě je to třeba frustrace. Tak dlouho se něco budovalo a ve výsledku to nehraje roli. Dlouho profilované postavy se mění v charakterizaci lusknutím prstu, jen aby mohly romanticky skončit pohřbené v katakombách, nebo se zmateně potácet uprostřed popelavého davu. Nemluvě o dost možná nejhorším cliffhangeru celého seriálu, kdy se na konci minulé epizody ukázala neporazitelnost jedné strany, aby to následně bylo během pár vteřin v úvodu další popřeno. Přepálené (ano, vážně jsem to slovo použil) finále je v logice o to komičtější, že když ještě Daenerys měla všechny tři draky, evidentně mohla vzít sama město útokem, protože i s jedním armádu nepotřebovala. Nejsem si jistý, zda je z toho cítit víc zoufalá snaha o fanservice (dáme tam hodně krve a ohně a draka), nebo jen neschopnost dojet otevřené linie. Zbývá jedna epizoda a je upřímně jedno, jak to dopadne. Nejsilnější záporáci skončili nedůstojně rychle a bez větších fanfár a to jen proto, aby se z popela povstal záporák nový, přesně podle těch nejbéčkovějších pravidel. Kdyby na začátku finální epizody Bran seděl zamyšleně na kolečkovém křesle a ukázalo se, že všechny události osmé sérii jsou jeho vize, vlastně by mě to nepřekvapilo. Tady se tak rezignovalo na cokoli, že by na Zimohradu klidně mohl Bobby vylézt ze sprchy a bylo by to naprosto cajk. 30% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Reklama

Reklama