Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Největším problémem zakončení Her o trůny bylo jeho uspěchání. Myslím si, že kdyby natočili opět 10 nebo aspoň 8 epizod, tak by konec nepůsobil oproti rozjetosti z minulých sérií tak rychle, nedodělaně a hlavně odfláknutě... Mrzí mě, že plno věcí se nevyužilo, včetně Jonova původu (vůbec po smrti Nočního krále byl Jon "jen navíc"), legendy o slíbeném princi/princezně... je tam toho víc. O dost víc, na co jsme se většina těšili a byli jsme zklamáni. Tato epizoda byla přesto důstojným koncem. I když opět, srdceryvnou scénu hned vystřídá racionální debata o tom, kdo teda bude králem. To mě naštvalo. Nebyl tam žádný prostor pro to, aby se divák stihl rozloučit, vzpamatovat a už mu tam solili politiku. Takže ještě jednou, bylo to krkolomné, ale nakonec jsem spokojená, protože to určitě mohlo být horší. Navíc s respektem k hercům a hlavním představitelům, ano! Nechali jsme v tom srdíčka a jde to vidět. Především pak snaha Emilie Clarke, aby nám po Dany zůstaly jen ty hezké vzpomínky na ni. Prostě děkuju. Pozitivní na tomto konci je pak už jen to, že si teda knížky nakonec rozhodně přečtu! ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tohle jsem čekal 8 serií? Na finále, kde se pomalu nic nestane. SPOILERY. Ano, jsem rád, že Jon sebral koule a zabil Daenerys...jenže Tyrion měl prozradit jeho původ a byli by nuceni mu tu vraždu odpustit...jako král je nad zákon a zabít odpůrce trůnu je v pořádku. Takhle se vychcaně moci chopil Bran a k čemu to vede? House of Stark vládne celýmu světu. Bran 6 královstvím, Sansa Severu a Arya pod Starkovou vlajkou jede dobývat cizí světy a Jon ovládá Noční hlídku, takže celej Sever i s Divokými. A ta porada nejmocnějších mužů Západozemí je sice vtipná, jenže už působí jako parodie, takhle se nikdy o penězích ze státní kasy rozhodnout nedá. A toho "statečnýho" Červa bych zabil hned, co je statečnýho na tom zabíjet neozbrojené vojáky a masakrovat zajatce? ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak závěrečnou epizodu mám za sebou a jejím největším přínosem bylo to, že už celé to trápení uzavřela. Pánové Benioff a Weiss se už podle mého opravdu trápili, a pokud ne, nebylo to poznat. Závěr seriálu se mi zdál být poněkud alibistický a dostal dění do bodu nula (královstvím vládne divný král, jeho pobočníkem je člověk, který jím být nechce, kdo byl na Zdi, je na Zdi- mimochodem, k čemu?, atd.) ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si jistá, zda jsou s koncem spokojení všichni, ale do těch mi nic není není. Já spokojená byla. A pokud je vám to málo, zahřejte si ruku, skočte pod peřinu a uspokojte se samy. Všichni budou potom happy. I ty, kterým se konec nelíbil. Jenom teď nevím, zda to byla jenom sranda Úplně debilních zpráv, ale klidně bych uvěřila tomu, že je to pravda, a pár debilů by petici za konec seriálu a jeho přetočení podepsala. Uvidíme za rok. Takovej Michal C. Hall taky mohl o svých názorech na konec Dextera mluvit až po roce. Ale...nejsem si ale jistá, jestli zde někdo bude mít potřebu. Přestože mé srdce bolelo a něco bych udělala jinak, i tak postavy dostali přesně to, co bylo třeba a dostali se tam, kam celou dobu patřili a směřovali. SPOILER Mám pouze jedinou obavu z konce. Všechno skončilo až moc dokonale. Až moc perfektně. Až na Šedého červa, tomu jsem ten příslib nevěřila. Jestli nám chtěli tvůrci sdělit, že se teď léta bude čekat až tráva znovu zazelená, dítka vyrostou a zesílí, aby znovu přišla zima, a všechno se opakovalo, já tomu jsem schopná uvěřit. Protože mapou svět nekončí... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první třetině to ještě trochu vázne a když dojde na očekávané "obejmutí" milenců, kde se pak ukáže, že je drak nejlepší přítel člověka (a chápe, co je trůn!), už to skoro zavánělo parodií. Ale pak konečně našli tvůrci onu potřebnou pevnou půdu pod nohama, postavy se dostaly do popředí a jakkoli se sladkobolně jelo k závěrečným titulkům, bylo tak činěno s úctou ke všemu, co se léta budovalo. Což je přesně to, co tak výrazně chybělo v předchozích dílech. Nevím, jestli památné nebo velkolepé, ale jako tečka za větou, kdy dochází na definitivní loučení se starými přáteli, fungovalo finále více než dobře. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama