Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha o epičnost dílu a příběhu, když bereme v úvahu všechny předchozí scénáristické faily v dílech této série, je neskutečně absurdní. Pokud někomu vadila nelogičnost předchozích dílů, tak tady si bude vrtat do mozku, vypichovat oči a propíchávat bubínky. Slátanina, jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to ukončit. Nuda, nuda, nuda, nuda. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pět nedám, neboť bych šla proti sobě. Ovšem po dvou katastrofálních fail epizodách (zastávejte si jich, jak je libo, avšak plytkost, děravost, zkratkovitost, nedotaženost i naprosto tupý scénář, jenž vkládal postavám do úst popel, místo ohně a ledu, kdy jsme se doslova ukájeli nad každičkou scénkou, poetičnost odvál severák), se nám nyní dostává hořkosladkého rozuzlení, jehož pachuť budeme s jistotou cítit při každé vzpomínce na Trůny. Uniklé scripty nelhaly, ač jsem jim nevěnovala mnoho pozornosti. Stále jsem totiž nevěřila, že by mohli celou tu letitou jízdu, vykonstruovaný děj do sebemenších detailů, natvrdo znásilnit. Všichni jsme si plně vědomi, že 6 dílů je sakra málo, je to znát. Překotné zvraty bijí vyloženě na naše mozkovny. Sám George R. R. Martin ale tvůrcům před lety sdělil osud ústředních postav, proto není zas tak nad čím láteřit...s Daenerys linkou však mohlo být naloženo uctivěji, o tom žádná. Nakonec konec dopadl důstojněji, než jsem čekala a snad jsem ani už nedoufala. Shakespearovský nádech s podmanivým hudebním doprovodem. Návrat na úplný začátek, leč proktnutý koncem, který věští nový, lepší, s lehkým úsměvem na rtech. Díky za dojemnou tečku v posledních minutách, jež ve mě bude rezonovat navždy. Díky za všechno. Freedom for a dragon, hail to the wolf. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku neuspokojivý závěr seriálu, který využíval potenciál knižní předlohy pouhých pár řad. Bylo by asi dost naivní doufat, že je to natolik velký a dobrý příběh, že ho pouhá setrvačnost donese dál, než k uspěchanému a v mnoha ohledech slabému konci. SPOILER: Scéna, kde spoutaný Tyrion vybere pozůstalým rodům nového krále, společně se scénou, kde poprvé zasedne rada...to je čiré zoufalství, které brání i lidem s fantazií, aby si v tom všem co se událo našli nějakou zajímavou pointu. Tyto scény totiž naznačují, že záměrem tvůrců bylo oznámit světu, že ať děláme co děláme, změna systému je možná jen dočasně a ve velmi malé míře. Přitom první polovina epizody byla velmi dobře napsaná...nechápu to. Spousta nesmyslných reakcí...Šedý Červ by se nikdy nezachoval tak mírně, Branovo prohlášení... . Nakonec se z poslední části epizody stala přehlídka toho, kam to dotáhly Starkovic děti...to se mi taky moc nelíbí, protože jsme toho sledovali mnohem víc. Nadávat by se dalo ještě dlouho. Ale co z toho? Všichni se na poslední epizodu podívají bez ohledu na nízká hodnocení, nebo kritiky. Neumím si představit, že by si někdo nechal ujít finále tohoto několik let trvajícího maratonu. A stejně tak si neumím představit, že bych se na to v následujících deseti letech znova podíval. Od cca šesté řady mě hnala spíš zvědavost a ta byla ukojena. Byť nadšením tedy rozhodně nesrším. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záchrana přišla za pět minut dvanáct a k mému překvapení se jedná nakonec o hodně důstojné finále, které, když už ne na chladnou logiku a promyšlený děj, hraje alespoň na city a nostalgii, což v mém případě zafungovalo. Nicméně je škoda, že tenhle seriál desetiletí uspěchaným a nedomrlým writingem ve výsledku skončil jen na úrovni lehkého nadprůměru. Výsledná pachuť se smývá jen těžko, ale pravý fanda na ty nejhezčí chvíle nezapomíná. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme po osmi letech konec jedné z nejlepších fantasy sériích, která v té osmé začala ztrácet dech. A poslední díl nebyl výjimkou, kdyby tak nehrál na nostalgii a přece jen úspěšně vše uzavřel v hořkosladkém duchu, což je pro mě přece jen pozitivum, neboť náznak demokracie v politice Západozemí už u mě zaváněl odpadovým hodnocením, ale díky Bohu, šlo jen o vtip. Rychlá změna charakterů postav, kvaltování v čase, to vše se negativně odrazilo na kvalitě posledních dílů a zde tomu není jinak. Přesto ale konec mě potěšil a uzavřel to (i když ne tak jak jsem si přál, výhrou nemrtvých) tak, aby to působilo smysluplně a ne chaoticky jako u kdysi Ztracených. Uznale pokyvuji hlavou a snad další seriály ze světa Západozemí se již vyvarují chyb posledních dílů. 85% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno