Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 12
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele modrapapaja k tomuto seriálu (9)

Hra o trůny (2011) 

První tři série jsou za 5 hvězdiček plus. U čtvrté se už objevují viditelné problémy - ale stále 5. Už v páté řadě seriál těžce vykolejí a spadá někam ke 2 a tam se drží až do samého konce. Největším problémem seriálu je maligní narcismus hlavního producenta Friedmana (Benioff), který torpéduje jeho kvalitu - jak ve scénáři tak i vizuálně. A podvod GRRM v nedopsání knih, které sliboval. Z dějového hlediska je nejhorším jednoduše popsatelným problémem Arya a Bran, kde z nich v 6. řadě udělali všemocné chodící generátory příběhových děr. ()

Série 6 (2016) (S06) 

Jojo, Jon Snow úderem do oblouku zastaví jezdce na koni z 30 km/h a pak ho ještě pošle dozadu rychlostí 10 km/h a tak dvacetkrát překoná nejsilnější lidi na světě. Arya? Chodící nesmrtelný generátor příběhových děr. Logika bitvy bastardů? Desítky chyb. Raději klystýr horkým louhem. ()

Série 7 (2017) (S07) odpad!

Na YouTube je spousta přepracovaných verzí 7. série a ty fungují. Toto je jen další výplod narcíčka Fredmana (Benioff, velmi bohatý otec od Goldmann Sachs mu nekoupil ani boty, tak se přejmenoval.. tak vzniká narcíčkovství). Svým hněvem vyhnal všechny scénáristy až na dva a ti mu jen kývají hlavou. Takže nebyla žádná kritika a on psal scénáře ve 3 ráno (sám to tvrdí) . navíc pije..., Proto taky nechytli v 8. řadě Gendryho Riverse (Waters), protože se mu to všecí báli říct - a přitom bylo na place minimálně 15 lidí a každý druhý to musel vědět. ()

Série 8 (2019) (S08) odpad!

Nedoporučuji sledovat. Až na výborný druhý díl (scénář: Cogman) se jedná o utrpení. Seriál od posledních dvou epizod 6. série neuvěřitelně trpí. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Velmi dobrá epizoda. Není sice ve stylu prvních 4. řad, ale do jisté míry na ni svým stylem navazuje. Jde spíše o to, že Cogman vzal tragický styl a obsah 5, 6 a 7. řady a o dva řády zvýšil jeho kvalitu. Bohužel, zbytek série (stejně tak i v 7. řadě) je pevně v rukou patlala Davida Friedmana a tedy to je a bude katastrofa. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) odpad!

Naprosto neuvěřitelný výsměch do tváří původních fanoušků (tj. knihy + 1. čtyři série). Tito fanoušci nastartovali kariéru patlala Davida Friedmana... eh, Benioffa (změnil si jméno) a on se jim plivl do ksichtu. Z Tyriona udělají dementa, co ho nenapadne, že mrtví v kryptách mohou oživnout. A navíc si tak udělají plot hole v plot hole s tím, že o 4 epizody dozadu nedokázal Wight rozbít ani dřevěnou krabici. To je skutečně útok na toho samotného herce, nutit ho ze své dřívější postavy dělat naprostého idiota. Ke zbytku se nemá smysl vyjadřovat. HBO si navíc ani neumí pohlídat nasvícení a jeho dopad na kvalitu streamu, tj. nedostatek odstínů šedi, to opravdu nastavení ani OLED obrazovka nevyřeší, jak tu zmiňovali nějací dmti. Jo, a všichni zapomněli na kometu. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) odpad!

Nedostatek financí na CGI bitev se minule řešil tmou (resp. kompresí dat, která znemožňovala ji prohlédnout i na TV s true-black schopností) a teď se ji téměř zcela vyhnuli. Není se čemu divit, minuta seriálu stojí asi tolik jako stála v 1. řadě - při započítání inflace a enormního vzrůstu honorářů hlavních postav. ()

Zvony (2019) (S08E05) odpad!

Tohle se strašně špatně hodnotí. Jako samostatný TV film by tohle bylo na 6 hvězdiček. A taky bych je tam strašně rád dal - Hru o Trůny mám moc rád (především první 4 série). Ale jako předposlední díl hry o trůny - odpádek. Hlavně díky neschopnosti a narcizmu hlavního producenta a scénáristy Davida Friedmana (David Benioff), který se dostal k GOT podvodem. První 4 řady ho podepírala nejen knižní předloha, ale i zbytek HBO ho držel za kule aby nedělal blbosti (po první verzi pilotu si ho nechali jen proto, aby nevyletěli ředitelé...). Tenhle člověk se chlubí tím, že nikdy nečetl a nikdy nepřečte jedinou knihu o psaní scénářů - on nemá žádné zkušenosti ani formální vzdělání. Kdo chce vědět víc, tak YouTube: Dragon Demands. Bohužel, po Red Wedding dostal volnost a zároveň došly knihy. Výsledek všichni vidíme. Jaká to obrovská škoda. Snad udělají za 10 - 12 let reboot. Tuhle epizodu bych tedy všemi deseti doporučil někomu, kdo nezná GOT - prostě jako film na sobotní večer. Ale fanouškům seriálu... ne, nedívejte se... akorát budete naštvaní. ()

Železný trůn (2019) (S08E06) odpad!

Tak to raději klystýr koncentrovanou kyselinou sírovou. A Brana v pozici vládce (de-facto) jsem čekal od začátku 7. série. Nejvtipnější moment: řeč Daenerys bez reproduktorů pro celou armádu. ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama