Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Falle k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

Další výjimečný seriál z produkce HBO. GoT velmi dobře pracuje s knižní předlohou, respektive to alespoň platí pro první série. Kdo zná knihy, tak ví, že každý další díl objemově narůstá. A čím větší je kniha, tím těžší je práce pro tvůrce seriálu vměstnat komplikované politické dění a přibývající rody do seriálu. V zatím poslední, čtvrté sérii, už se pohybujeme na hraně a fanoušci knižní předlohy budou hořekovat čím dál víc. Pokud tedy HBO nepřidá díly, nebo nenatáhne stopáž. I tak je to ale nadprůměrně dobrý seriál s neuvěřitelně poutavým (a krutým) světem plným explicitní nahoty a násilí. Pro fanoušky syrového fantasy povinnost. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Tohle prostě mrzí. GoT pro mě byla vždy pětihvězdová záležitost, která v osmé sérii jednu nebo dvě hvězdy zkrátka ztrácí. Člověk má při sledování pocit, že jde o jiný seriál. Vývoj postavy u matky draků není tak problémový, jako třeba u Jaimeho a jeho linky s odchodem na sever a románku s Brienne. Co vidím jako nejhorší, že předposlední díl série (dle zvyklostí seriálu nejsilnější), u mě nedokázal vzbudit vůbec žádné emoce, vybudovat žádné napětí, děj celou sérii ustupuje epičnosti a efektu. Je otázkou, jestli je to problém zhýčkaného diváka, nebo neschopnost tvůrců. Po tom všem, kolikrát bylo omýlané, jak jsou síly vyrovnané, mi to celé dobývání přišlo až příliš prosté a bezproblémové a víceméně se zúžilo na souboj obránců vs jeden drak. Všichni ostatní byli zbyteční. Scénáristi opět propadají z vojenské taktiky a postaví větší část vojenské síly pod hradby (údajně 20 000 mužů), tábory dobyvatelů rozvinuté pod hradbami dobývaného města. O GoT moment epizody se zasloužil Sandor Clegane, který ale jakoby zapomněl na svůj problém s ohněm a v hořícím městě se pohybuje bez problémů. Na všem zkrátká fanoušek série najde chybu. A na to jsme nebyli zvyklí a zvykat si nechceme. Proto na jednu stranu pochopitelný flame. Praví fanoušci si přáli dokonale vymazlený konec a ten nedostáváme. ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama