Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (621)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině jsem si říkal, že to s tímhle filmem zase až tak špatné není a věřil jsem že si Temnou věž nakonec díky své kratší délce užiju. Bohužel nestalo se. Prostřední část strhne kormidlo pro mě zcela nežádoucím směrem a ani solidní záporák McConaughey nezmění nic na tom že je to stejně špatné jako Sedmý syn nebo 47 roninů. Idris Elba umí zahrát charismatické bouráky, ale zde mě o svých schopnostech rozhodně nepřesvědčil. 35% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, ale i bez toho cítím, že filmovou verzi Temné věže tvůrci probrali jako důchodci bednu jablek v Kauflandu ve čtvrtek v sedm ráno a asi tak 80% vyselektovali. To nejatraktivnější na zbytku je snad jen McConaughey a jeho vcelku atmosférický záporák a druhý zapamatovatelný moment je milimetrově přesná střelba Gunslingera. Po pár týdnech si na nic jiného nevzpomenu. Takže odškrtnuto a jedeme dál... 60 miliónů dolarů(rozpočet)/111 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak hrozné, jak jsem se po všech těch negativních až hysterických reakcích obával. Spíše pouze po všech stránkách obyčejné, neambiciózní, nevyčnívající. Herecké obsazení dobré, a to včetně toho ústředního kluka, který mě neštval, což je v tomto typu rolí vždycky úspěch. Trikově je to dosti nezajímavé, řada scén je navíc utopena ve tmě (například ta bojová akce s démonem v lese, ta byla tak tmavá, že jsem si myslel, že se snad porouchala promítačka) a celý film působí hrozně uspěchaně, jako fragment mnohem rozsáhlejšího celku. Vzhledem k délce knižní předlohy je to asi pochopitelné, ale jako divák, který ji nečetl, bych ocenil, aby to z její adaptace nebylo tak strašně znát. Nevidím ovšem důvod k nějakému silnějšímu hejtu, spíše k povzdechnutí nad nenaplněným potenciálem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to s tím, že jsem od toho nečekal vůbec nic a jak už tomu v podobných případech někdy bývá, tak se může dostavit příjemný překvapení a zjištění, že i v dnešní pohnuté filmové době se dá natočit příjemná fantasy jednohubka co si na nic nehraje a řečeno slovy klasika chce pobavit a nikoliv léčit rakovinu. Bohužel lidi ztratili schopnost užívat si podobné kousky a tak dneska jedou kdejaký rádoby sofistikovaný blitky nějakej Zmizelej příchozí žabař je označován za režiséra vizionáře a nebo naopak se lidi baví u totálních retardáren typu fuck and fekalious a když dostanou výplachovou, ale ne lidskou důstojnost urážející zábavu, tak se z toho můžou posrat... Jéé ono to není podle knihy, jééé ten hrdina nebyl negr! atd, atd... Já se jenom svižně bavil film mi rychle utekl Elba si odehraje svoje a fakanskej hrdina je neotravnej Mc Conaughey a jeho černokněžník potom naprosto famózní fakt jsem mu celej film fandil, aby tu věž zbořil, takže spokojenost a ke zdejšímu hodnocení už se nevyjadřuji neb nemíním ztrácet čas s pozérskými vocasy co zapomněli tvář svého otce.70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Wow. Tady mluvíme skoro o hřebejkovsky špatné dramaturgii, respektive ošetření filmu, jaké v Americe odpovídá českému pojetí dramaturgie. Nekonečná expozice (která vlastně nikdy neskončí) a spousta naházených věcí. Ale asi není divu, když se nějakých sedm knih adaptuje v 95 minutách blockbusteru. Nejvíc obdivuhodné je, že film, který toho chce tolik stihnout, zvládne být tak nudný. Jinak ale hezká kamera u občasných exteriérů. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Jde již o 54. film, který byl natočen podle knižní předlohy od Stephena Kinga. (ČSFD)
  • Konečné obsadenie sa ustálilo až v roku 2015, keď sa réžie ujal dánsky režisér a scenárista Nikolaj Arcel. Ten sa rozhodol Elbovým obsadením ozvláštniť charakter Pištoľníka, ktorého si doteraz čitatelia predstavovali ako Clinta Eastwooda, ktorým bol inšpirovaný. (classic)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama