Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (621)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nenávidím filmy, který se celou dobu tvářej, jako že se v nich děje něco až nepředstavitelně důležitýho, a přitom dokážou nudit od začátku do konce. A taky už mě začínají nehorázně štvát všechny akční scény, který se kvůli malýmu rozpočtu odehrávají výhradně v černočerný tmě. První půlhodinu jsem se bavil, zbytek protrpěl. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Každému kto prečítal literarnú predlohu tohto Kingovoho megarománu musí byť jasné, že Pištolník Roland Deschain nemôže byť černoch. Odporuje to mnohým pasážam z knihy. To že z Rolanda spravili negra úplne negovalo podstatu vzťahov hlavných postáv. Nejdem sa rozpisovať ako a nejdem tu ani vypisovať pádne argumenty. Za to mi táto zmršená sračka nestojí. Ak si prečítate geniálny Kingov opus magnum "Temná veža", tak pochopíte, že Roland Deschain nemôže byť čierny. Prečítajte si knihu a vyserte sa na tento filmový odpad! ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I DO NOT AIM WITH MY HAND. I AIM WITH MY EYE. I DO NOT SHOOT WITH MY HAND. I SHOOT WITH MY MIND. I DO NOT KILL WITH MY GUN. I KILL WITH MY HEART." ------------ A takisto aj ničíš moje očakávania s elegantnou presnosťou a jednoduchosťou. Ďalší jasný príklad, alebo skôr ponaučenie, prečo nepozerať trailery a nebudovať akékoľvek očakávania/vzrušenia/túžby voči čomukoľvek, čo ešte nevyšlo. Obsadenie je síce super, Elbovi aj Matthewovi sa postava skvelo hodí, ale za hodinku a pol si snáď okrem vizuálu veže nedokážem vymenovať nič, čím by bol film pozoruhodný, alebo si nejak inak získal moju pozornosť. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak hrozné, jak jsem se po všech těch negativních až hysterických reakcích obával. Spíše pouze po všech stránkách obyčejné, neambiciózní, nevyčnívající. Herecké obsazení dobré, a to včetně toho ústředního kluka, který mě neštval, což je v tomto typu rolí vždycky úspěch. Trikově je to dosti nezajímavé, řada scén je navíc utopena ve tmě (například ta bojová akce s démonem v lese, ta byla tak tmavá, že jsem si myslel, že se snad porouchala promítačka) a celý film působí hrozně uspěchaně, jako fragment mnohem rozsáhlejšího celku. Vzhledem k délce knižní předlohy je to asi pochopitelné, ale jako divák, který ji nečetl, bych ocenil, aby to z její adaptace nebylo tak strašně znát. Nevidím ovšem důvod k nějakému silnějšímu hejtu, spíše k povzdechnutí nad nenaplněným potenciálem. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Sérii jsem nečetl (i když to asi udělám), ale od filmu jsem prvně celkem dost čekal. Elba je sympatický, McConaughey taky není špatný a hlavně jde o Kinga. Trailery byly skvělé, ale po první i druhé vlně recenzí jsem se rozhodl kino vynechat. Nakonec to není tak špatné, ale z mnohých náznaků lze poznat, že to mohlo být mnohem lepší. Mytologie chtěla trochu propracovat, ale v 90 minutách na to nebyl logicky čas, což je škoda. Ve finále se jedná o mizivě nadprůměrnou žánrovku, která mohla dopadnout mnohem hůř - ale také mnohem lépe. Seriál bych si ale nechal líbit. Klidně i s Elbou... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Konečné obsadenie sa ustálilo až v roku 2015, keď sa réžie ujal dánsky režisér a scenárista Nikolaj Arcel. Ten sa rozhodol Elbovým obsadením ozvláštniť charakter Pištoľníka, ktorého si doteraz čitatelia predstavovali ako Clinta Eastwooda, ktorým bol inšpirovaný. (classic)
  • Když přijdou vyhodit do vesnice el. generátor, točí se na něm dvě hřídele - vertikální od motoru a od ní horizontální. V dalším záběru těsně před explozí se ale už horizontální netočí a přitom by měla až do exploze. (fcapab)
  • Hlavní postava Roland Deschain z Gileadu (Idris Elba) je v původní knižní předloze bělochem - nikoli černochem. (P. J. D.)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama