Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlivný narkobaron Frank White (Christopher Walken) se vrací po letech z vězení, aby začal nový život. Ne snad, že by přestal obchodovat s drogami nebo se nelítostně zbavovat svých konkurentů, ale již déle nemůže sledovat upadající životní úroveň ve své čtvrti. Rozhodne se podporovat chudinu, chce investovat do nové nemocnice a ve finále proniknout do politických kruhů. Proti jeho aktivitám se však postaví skupina nekompromisních policajtů, kteří se nezdráhají překročit zákon. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Prvni Ferrara - teda ne bourak Manuel ;]], ktereho mistni DB stejne igonruje - ale asi na dlouho posledni. Walken je sice dobry, ale to je tak asi vsechno, co se da vypichnout. Reziser vylozene nevi, co by se zajimavou latkou vyvedl a ostatni postavy jsou klisovite nepresvedcive - snad jen Fish se v tom placa jako ryba ve vode. Prepalena stopaz, samoucelne nic neresici sceny. Chtel jsem, aby se mi to libilo, ale nevyslo to. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

"Well, it's a tough job, but somebody's got to do it." CHRISTOPHER WALKEN panuje New Yorku suverénně a s přehledem. Narodil se pro tyhle role a vy mu to musíte žrát, i kdybyste nechtěli. Nečekal jsem, že by ze sebe Ferrara mohl dostat tak skvělý film s úžasnými dialogy, akcí a postavami. Nikdo tady není za blbečka. Drsné jsou nejen gangy a bossové, ale taky poldové v podání Carusa, Snipese a Arga. Prostě opomíjený nářez, kterému nic neschází, nikdo se s ničím nemazlí a všechno se řeší se zbraní v ruce. Násilí, zbraně, drogy, sex a moc + snad nejlepší role Laurence Fishburnea. Bez okolků jdu zařadit tenhle film do mé TOP 10 ! ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpoctivějších čistokrevných žánrovek- výtečně obsazená, suverénně zrežírovaná a zatěžkaná podezřele vysokým počtem mrtvol na každých deset minut příběhu. Christopher Walken je v roli bezcitného gangstera dokonalý, viditelně si užívá každé gesto i výstřel a jenom mi potvrdil, že patří dlouhodobě k nejpodceňovanějším americkým hercům. Jeho tanečky na hip-hop, jeho výraz, když někoho posílá k Pánu....., to jsou nejen kultovní momenty, ale i příklady nedoceněného hereckého mistrovství. Ale King of New York není jen o Walkenovi- bez něj by sice pravda nebyl ničím, ale pořád je tu ještě maniak Fishburne, co si k snídani dává celou nabídku od McDonaldu, zrzavý poliš Caruso, skvělé přestřelky a jedna povinná automobilová honička. Tedy něco, co už dnes nikdo netočí. 75% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Majster vedľajších rolí, vždy úžasný Christopher Walken, sa, našťastie, za svoju dlhú predlhú kariéru objavil aj v niekoľkých veľmi slušných, nadpriemerných dielach, kde figuroval ako hlavný herecký ťahák. Jedným z nich je tento počin Abela Ferraru. Krvavá balada o newyorskom podsvetí s chladnou, nefarebnou štylizáciou typickou pre deväťdesiatkové krimi trilery. Upršané, hmlou zakalené mesto mrakodrapov sa krásne predstavuje už v úvodných minútach prostredníctvom "prejazdovej" scény patriacej úvodným titulkom, v limuzíne s Carrie Nygren na zadnom sedadle a v identickom duchu pokračujeme aj zvyšných 100 minút. Pochmúrny nočný New York málokedy vyzeral zmyselnejšie. Postavy pekne sedia do tónu a vyznenia filmu s výnimkou Larryho F. a jeho čiernej skupiny, ktorá je až karikatúrneho charakteru a pripomína skôr formáciu Run–D.M.C. než drogovú gangpartu. Scenár obstojí, akcia tiež, lokácie a scénografia detto. Od 90s krimi s Walkenom v hl. role viac vážne nepotrebujem... (x) (28.3.2019) (4.1.2022) ()

movie 

všechny recenze uživatele

V roce 1990 se svým příspěvkem do drug kingpin žánru hlasitě přihlásil i dokumentarista pokleslého New Yorku Abel Ferrara a mě se chce křičet "zapomeňte na Scarface", protože právě tohle je ono. Rýchlý "rise and fall" socialistického gangstera Franka Whita, který nejspíš patří mezi jedny z nejlepších rolí Christophera Walkena, zahalený v mírně abstratktním a značně nadopovaném hávu vám přísně usiluje o život a všem ho velice doporučuji. Ferrara zde nabízí svoje nejpřístupnější dílo, což ale neznamená, že řadě diváků u toho nezůstane přitažená smyčka kolem krku. Pokud někdo jen trochu pochybujete, podívejte se na casting tohodle filmu a budete mít jasno: Argo, Buscemi, Caruso, Fishburne, Esposito ... a samozřejmě absolutně disciplonovaný a přitom nespoutaný Walken. Must watch. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

Reklama

Reklama