Reklama

Reklama

Pyramida

(pořad)
všechny plakáty
Soutěžní / Rodinný
Česko, 1995, 29 min

Scénář:

Jitka Vanýsková

Hudba:

Jiří Hradec

Účinkují:

Pavel Soukup (moderátor), Petr Horký (moderátor)
(další profese)

Obsahy(1)

Na obrazovky se vrací legendární vědomostní soutěž České televize, ve které budou znalosti soutěžících prověřeny sérií různorodých otázek a úkolů. (Česká televize)

Recenze (16)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních porevolučních divácky oblíbených vedomostně soutežných pořadů o peníze, ještě dříve než přišel AZ-kvíz, Riskuj aj...Po roce 2000 jakoby se po něm slehla zem! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Symbol pyramidy využit maximálně – pozadí ve studiu, losování čísel pod pyramidkou, losování pomocí skládačky šesti čísel s trojmístnou základnou a jednomístným štítem, sedm soutěžících na podobně uspořádaném zasedacím pořádku – šest sedělo, jeden byl v akci. Rychlý spád, přiměřené otázky. Soutěž nebyla o velké peníze, ale převyšovala radost z vědomostního měření sil. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Pyramida byla kvalitní a vcelku originální soutěž, kterou jsem sledoval s dědečkem v dobách svého mládí... Tyto časy jsou však nenávratně pryč... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Soutěž, která měla spád a různorodé otázky. Kdo z vás si ještě vybaví všechny druhy úkolů? Já si vzpomenu jen na "Pyramida", "Věc" a "Když se řekne". (493.) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Sotěžní vědomostní pořad, nejzajímavější bylo to, že se tam dalo soutěžit dlouhodobě ne jenom v jenom díle. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních porevolučních soutěží o peníze na obrazovkách České televize, která běžela v letech 1995-2000. Dala by se shrnout větou, že v jednoduchosti je síla. Pro mě je navíc jakýmsi předchůdcem mnohem úspěšnějšího AZ-kvízu a vždy si také vzpomenu na její "roli" ve filmu Nuda v Brně. :-) ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem spolu s prababičkou, uf to byly časy. Cool bylo jak se jim při špatné odpovědi propadaly peníze do útrob soutěžního pultu (jestli se to dá tak nazvat). ()

Smells 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Petr Horký byl velice příjemným průvodcem této soutěže. A stejně jako po Pyramidě, tak i po Petrovi se nyní v TV slehla zem. Obojího je škoda. ()

pholl 

všechny recenze uživatele

Luxusní soutěž z devadesátých let, kterou si pamatuji od mala. Studio se podobalo AZ kvízu ale soutěž je o dost zajímavější a napínavější než AZ kvíz. Série různých otázek, která vyvrcholí na konci Pyramidou, kde musíte uhodnout slovo na 4 písmena a vyplnit tak 4 stěny pyramidy. Soutěž začali vysílat na ČT3 asi po více jak 20ti letech. Do té doby nebyla nikde k vidění. Naštěstí je nahraná i na Youtube zde ()

Reklama

Reklama