Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Fr 

všechny recenze uživatele

I vrabec se někdy může stát Fénixem..... Bylo nebylo... v dávných dobách, kdy v Číně válčila jedna dynastie proti druhé, v lesích bylo možno potkat medvěda, dost divný lidi, nebo obyčejného člověka, který už toho měl všeho po krk, jak vláčí své rukojmí – generála cizí armády. J.Chan v příběhu, který je víc dobrodružný než historický a blíže než ke strhujícímu akčnímu filmu má k pohádce. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád J.Chana a jeho souboje. 2.) Mám dobrodružnou duši. 3.) Mám rád nepohádkové konce. 4.) Zjistím, jestli je J.Chan lepší doktor nebo zahradník. 5.) Příběh, který neublíží ostatním, neublíží ani mě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * P.S: škoda, že jsem ještě nepřišel na to, jak dát 3a½! ()

markuc 

všechny recenze uživatele

S filmem mam jeden vetsi problem a stejny problem meli nejspis i filmari. Behem sledovani filmu jsem nezjistil, jestli to ma byt akcni film anebo komedialni. Spojeni obou se uplne nevyvedlo, z oboji tam najdeme ale spolecne prvky (ne nutne v jedne scene). Jakieho Chana mam proste spojeneho spis s komedialnimi rolemi a zde tedy ma plnit roli jakesi komedialni figurky, asi. Jeho protejsek, Lee - Hom Wang hraje na vazejnesi notu, zrejme. Bojove sceny jsou zde celkem efektne natoceny (i kdyz mi lehce vadila kamera misty, pristlo mi, jako by "sama sobe vadila"). Pribehove film nijak nevynika a o sjednoceni Ciny se nedozvite zhola nic, jde o "road movie" dvou znepratelenych vojaku (jeden z kralovstvi Liang a druhy z kralovstvi Wei). Film jsem videl s titulkami a mam pocit, ze v titulcich nebylo receno vse (ale to je obecny problem u vsech "zpivajicich" narodu). Dale me trosku zklamal zaver filmu, nejednalo se o zadny happyend, ale mohlo to byt trosku promyslenejsi a dava vetsi smysl (takto to vypadalo docela odflaknute - coz je muj pocit z cele druhe poloviny filmu, jakoby scenarista nevedel kudy a docela varil z kase). Ale abych jen nekritizoval, vse je natoceno velmi pekne, herci svoji ulohu zvladli, reziser to jakztakz vsechno ukociroval. Takze nizsi hodnoceni vlastne jen kvuli scenari. ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Brutal hardcore nuda von China!!!!! Strašný!! Kdyby tohle natočili v Evropě, je to odpad, když to natočí v Číně během pauzy na oběd a hraje v tom Chan, je to v červených číslech!!! Ne, tohle fakt ne, ani akční, ani vážný, ani sranda, ani dobrý příběh, ani herecký výkony, ani atmosféra....sakra proč vůbec dávám dvě hvězdy?? Protože od všeho je tam toho aspoň trochu!!! Verdikt: Tak tohle je fakt šlápota VEDLE jako hrom, opravdu nezajímavý film!! ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jacke se pokusil o akční komedii s mírovým poselstvím a nacionální agitkou. Vcelku se mu zadařilo, film má občas až divadelní kontury, občas dá vzpomenout na Chanovy filmy z 80. let, kdy sršel energií i nápady a občas se pokusí si zahrát na klasický velkofilm z čínské produkce posledních let. Jackie se po dlouhé době nemá za co stydět, jak po akční stránce tak co se herectví týče. Kolegové slušně přihrávají, film rychle utíká a závěr má svou sílu. Agitku si klidně příště odpustíme a dokončení vedlejších epizod by taky nebylo na škodu. Každopádně dobrá zpráva, je-li vám 60, neznamená to, že s vámi v Hong Kongu nenatočí dobrý akční film ušitý vám na míru. Čínský Švejk si táhne domů zajatce, aby mohl začít žít klidný a jednoduchý život, na tenhle svět je to plán až příliš upřímný a naivní... 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kontinuita a logika střihu je režisérovi zjevně cizí. Často jsem měla pocit, že prostě doprostřed děje plácne nějakou scénu, jak mu přijde pod ruku. Tragikomický příběh prostého vojáka a bojechtivého generála je tak pouze nesourodou směsí záběrů, kde se všichni honí, bojují a podvádějí na opuštěné hoře, kde je teda sakra přelidněno. Taky se tam vyskytuje jakýsi gang čínských indiánů s číry a péry ve vlasech. Souboje jsou nepřehledné a děj se dá jen matně tušit. ___ Některé scény měly velký potenciál a poetiku - dívka tančící v pusté hospodě, zalití jediné rostlinky na usychajícím poli, gag se šípem... Leč, co z toho, když vyprávěnka drhne a skáče v nesmyslných kruzích. SHRNUTÍ: Sjednocování Číny nebyla žádná velká sranda a jeho dodnes trvající následky taky ne. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno