Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Čínský historický film, obsahující absolutně všechny typické parametry. Děj je zasazen do doby, kdy mezi sebou soupeřily jednotlivé státy o vytvoření sjednocené Číny. Z těch čínských historických filmů, které jsem viděl, jsem získal dojem, že je to pro ně to nejdůležitější historické období ze všech. I v tomto filmu, stejně jako ve všech ostatních, je válka zatracována, zde je dokonce hlavní hrdina v podání Jackyho Chana ten největší pacifista, jakého si lze představit. Je to dezertér, který ve válce přišel o vše, a jediné, po čem touží, je pěstovat si na pěti akrech půdy fazole a rýži. Nemusím asi dodávat, jak takovýto hrdina vyhovuje čínské vládě... Čímž samozřejmě neobhajuji války ani násilí:) Zároveň s tímto přístupem se zde (naprosto stejně, jako třeba v Hrdinovi) naznačuje, že sjednocení Číny je vlastně žádoucí a prospěšnou věcí, ačkoliv jinak, než válkou k tomu dospět nelze. Poněkud schizofrenní postoj, že. Ale dívalo se mi na to překvapivě dobře. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Historický dobrodružný film, jenž na první pohled vypadá jako jedno z řady čínsko-hongkongských válečných dramat z poslední doby, situační komikou a několika lehce ekvilibristickými čísly vážně upomene na starší Jackieho kousky. Ani nevadí, že už to po fyzické stránce není co bývalo. Role šutry hazícího dobráckého vyčuránka byla Jackiemu ušita přímo na tělo. 7/10 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Fajn zjistit, že Jackie stále hraje i ve filmech, z nichž nejsou nejzábavnější zkažené titulkové záběry. Jalová zápletka, pomalé tempo a nadmíra zpomalených záběrů (nemluvě o celkové zbytečnosti akčních scén) mi přesto brání ve větším nadšení. Film se nedokáže rozhodnout mezi přiblblou akční komedií a veletragickým historickým eposem. Alespoň, že má jasno v pateticky servírovaném poselství. 65% Zajímavé komentáře: Cervenak, Marigold, JFL ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Mám z toho pocit, že jsem se díval na dva filmy v jednom. Občas je to totiž komedie, která má ale jen pár světlých momentů. Navíc, čistě za mě tento občasný tón pokazí konec, který mohl být naprosto parádní. Kdyby se totiž film nesl celou dobu ve vážnějším tónu, mohly by emoce v posledních minutách a vteřinách filmu být sakra silné. Děj je vlastně hlavně o cestování Chana s rukojmím a překonávání nástrah. A zase se vracím na začátek. Skupina která ústřední dvojici pronásleduje je nemilosrdná, jenže to jde do ztracena, právě díky, humorným vložkám. Co musím pochválit je to, jak je zde Jackie představen. To namaskování vypadá fakt super. Co mi ale přijde jako hřích je mít ve filmu takového mistra a nenadělit mu do scénáře bojové scény. V komentáři skáču tak trochu od jednoho k druhému a přesně tak na mě působí i film. Za mě promarněná šance. 67 procent. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Myslím, že role, kterou strávil Jackie Chan v tomto filmu patří k jeho typickým kouskům. Podceňovaný, nenápadný nešika, který se proplétá všem nástrahami a ani sám netuší jak. Na odlehčenou trousí moudra svého otce. Narozdíl od jiných čínských filmů - tento postrádá typické davové scény a cekově na mne působí daleko komorněji. Bohužel film ničím nezaujme, ale ani neurazí. Do kina bych na to nešel, ale na zabití volného času docela příjemný kousek. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)

Reklama

Reklama