Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Jackie mě, s tím jak mu přibývají roky a zvolna ubývá fyzička, baví čím dál víc. A Válčící státy i příběhy, jimž je tahle etapa v čínské historii rámcem, mě baví ještě víc, než Jackie. 'Malý velký bojovník' si mě získal nejen oběma zmíněnými trumfy, ale i slušnou přehlídkou mých oblíbených klišé (dějových i formálních), žánrovou neukázněností jak ze staré školy - a samozřejmě tím typicky čínským způsobem hraní na citečky, který je mi ze všech mně známých způsobů hraní na citečky tak nějak nejbližší. Ting hao de...:-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela povedený historický film o tom, jak to může dopadnout, když přežijí z velké bitvy jen dva nepřátelé. Přitom je to docela dobrý film o přátelství, kde jsem ale přece jen čekal trochu lepší akční scény. Musí se ale nechat, že Jackie Chan tentokrát více hraje, než tančí, což je také dobře. On hrát umí, když chce. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh natočený ve starém dobrém stylu jako se točily filmy v 70. nebo 80. letech. Vůbec jsem nepostrádala nejrůznější spomalené záběry a supermanovské výkony, vlastně by se sem ani nehodily, protože by působily rušivě. Konec se nese ve vážnějším duchu. Nechybí sestřih nepovedených záběrů, které konec odlehčují. Ale i tak jde o slušný žážitek. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No bolo to zaujímavé. A malo to njiekoľko svetlých momentov. Ale čakal som, že to bude vtipnejšie a asi aj akcia mohla byť lepšia. Jackie tiahne na 60 rokov ale typli by ste mu maximálne 40. Ale v pohyboch už nie je taký borec ako voľakedy. Celkovo film mohol byť o triedu lepší. Pre mňa. Inak si myslím, že niektorým skupinám divákov sa to bude páčiť. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan přišel s filmem, který se do značné míry vymyká, tomu co, běžně tvoří, tedy akční komedie. Sice je zde pár humorných momentů, ale celý film je koncipován jako příběh z období válčících států, Chan jako obyčejný voják, který vstoupí nechtěně do světa vládců, pro něj odtažitého. Kromě akce očekávejte téměř komorní a civilní drama(na Jackieho poměry), nutno říci, že povedené. Akce se taky povedla, není si prakticky na co stěžovat, Jackie Chan pořád umí, velmi mile mě překvapil. Výborná kamera, kostými. Je fakt, že akční složka už není z převážné části na Jackiem, ale to není dle mého proto, že by se necítil, ale chtěl si zahrát něco jiného po mnoha zklamáních za tento a minulý rok, paktří Little Big Soldier, k tomu nejlepšímu, co se dá vidět v JV Asii. A mě osobně teda příběh vtáhnul, navíc tu není natahovaná stopáž a vše hezky odsýpá, aniž bych měl pocit, že se spěchá, nebo zůstává něco opomenuto. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama