Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu povedené. Lokace a celý vizuál filmu se mě hodně líbil. Dějová linie je naprosto bez problému a bombový Jackie nemůže snad nikoho zklamat. V podstatě jednoduchý příběh o naverbovaném farmáři, který chce získat blbých 5 arů pole za generála nepřátelského kmene a odprostit se od války. Je to podáno skvěle s parádním dojemným koncem! Navíc Jackie předvádí na place pořád parádní kousky. Tohle je asi jedna z nejlepších Jackieho rolí ve které jsem ho viděl. 80% ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Úžasná dobrodružná komedie, kterých tu je opravdu málo, a ještě k tomu z velice zajímavého a mého oblíbeného období válek v Číně. Už jenom jméno Jackie Chan napovídá o kvalitě tohoto filmu, je zde prostý a přehledný příběh, který je avšak dost kvalitní a pro onu dobu ve které se to odehrává a pro to nádhehrné prostředí a krajinu, je jako stvořený. Samotná délka filmu naznačuje, že o nic převratného jít nemůže, ale opak je pravdou a i ta hodina a půl mi v tomhle filmu připadala tak dvakrát delší. A nesmím opomenout ani akční scény, které jsou dost dobré a Jackie se v nich bez problému pohybuje jako za mlada (dokonce i pořád stejně vypadá :D), a za to mu patří můj obdiv. ()

Reklama

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Myslím, že role, kterou strávil Jackie Chan v tomto filmu patří k jeho typickým kouskům. Podceňovaný, nenápadný nešika, který se proplétá všem nástrahami a ani sám netuší jak. Na odlehčenou trousí moudra svého otce. Narozdíl od jiných čínských filmů - tento postrádá typické davové scény a cekově na mne působí daleko komorněji. Bohužel film ničím nezaujme, ale ani neurazí. Do kina bych na to nešel, ale na zabití volného času docela příjemný kousek. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek Jackieho Chana cílený na čínský trh představuje jeho nejvytříbenější projekt v novém tisíciletí. Není zde ani stopy po přehnaných hereckých a akčních ambicích "New Police Story" či podbízivé stylizaci do šikmookého šaška z jeho amerických filmů. "Little Big Soldier", pod nímž je Chan podepsaný jako producent a scenárista, představuje návrat Chana k jeho podstatě, k tomu, co ho odlišovalo od řady ostatních představitelů bojových filmů a v čem může excelovat i když už kvůli věku v akci zaostává za mladšími konkurenty. Jako v začátcích Chanovy kariéry, kdy vytvořil a dovedl k dokonalosti svůj osobitý styl, zde vystupuje coby lidový hrdina definovaný svou prostotou a přízemností, který představuje kontrast k velebeným světům elity (v raných filmech to byli mistři bojových umění, tentokrát vojevůdci a panovníci). Chanův cirkusový humor se obejde bez kung-fu eskapád a dech krkolomných kaskadérských kousků, protože stejně dobře funguje jako ozvláštnění hašteřivých scén. Právě ve stylu humoru a typu postavy spočívá Chanova osobitost, která ho bude charakterizovat nadále i v době, kdy už nemůže držet dech s mladší generací akčních hvězd. -- Recenze na Rejže.cz (autor Tomáš Stejskal) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže se těšíte na údernou akční komedii - a nejste ochotni slevit ze svých představ - nejspíš budete zklamaní. Pokud vám bude vyhovovat snímek, v němž je trochu trpký humor v rovnováze s poněkud méně veselými, zato dramatickými okamžiky, mohli byste být spokojení ... Ovšem za předpokladu, že oželíte fenomenální akční scény v podání Jackieho Chana. Za prvé: Má už svá léta - to je neoddiskutovatelný fakt. A za druhé: Bitky na špičkové úrovni přece nemůžete požadovat od prostého, dobrosrdečného a trochu svérázného rolníka, který se sice stal vojákem, ale pouze a jenom díky nepříznivé době ... a víceméně proti své vůli. Leč Jackie si v rámci své role vede víc než dobře, je originální a vynalézavý jako obvykle - a ty nejakčnější souboje za něho obstarají jiní. Můžete se bavit komickou stránkou jeho postavy a přitom ho sledovat na dobrodružné a nebezpečné cestě domů. Není sám - má cennou kořist: Velice významného a vzpurného zajatce, který má neméně významného a mocného nepřítele z vlastních řad. Situaci to podle očekávání značně zkomplikuje, ale jak se vyvíjí vztah mezi postarším vojákem-dezertérem a mladým generálem nepřátelské armády - a dochází ke konfrontaci jejich názorů, snímek zároveň získává nový rozměr ... a hlubší smysl. Přibližně dvě třetiny stopáže se příběh pohybuje někde na rozhraní mezi 3* a 4* - až přijde sled scén, které ho promění v typicky asijské velké drama - a už dávno není co řešit. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama