Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, miestami i humorná pacifistická oddychovka. Za zmienku stojí na chanovku neobvykle výborná vizualizácia (vynikajúce zladenie farieb) s dobrou hudobnou vložkou. Dej síce moc nenadchne ale na základe tohto pozitíva som film prežil bez ujmy a bez zjavnej nudy. Koniec je na Chana dosť netradičný a prekvapujúci, mne však sadol a na poslednú chvíľu zdvihol moje hodnotenie. 65/100 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nikdo, kromě Chucka Norrise, nemládne. A ani Jackie Chan už neoplývá takovou obratností jako zamlada. "Ikdyž hýbat se i takhle v pětapadesáti?!" Historický podtext je zde cítit ze všeho nejvíce, ale je zručně v adekvátním množství doplněn o komické prvky, na které jsme u Jackieho zvyklí. Opět tedy nečekejte nic ve stylu bláznivých honiček z velkoměsta...zde jde pouze o odlehčený výlet do jedné z mnoha historických válečných událostí Číny. 72% ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Je to taková fraška v tom dobrém slova smyslu. Jackie má veliký prostor a opravdu hraje, a některé jeho gagy jsou pořád dobré. Děj uhání dopředu dost zběsile, někdy až zkratkovitě, ale je to zábavné, i přes občas nudné pasáže moralizování na téma "rolník je víc než voják" a "bez válek by bylo lépe". Bojové části ujdou, a zkouklo se to lehce, i když chyb to má dost a dost. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Fajn zjistit, že Jackie stále hraje i ve filmech, z nichž nejsou nejzábavnější zkažené titulkové záběry. Jalová zápletka, pomalé tempo a nadmíra zpomalených záběrů (nemluvě o celkové zbytečnosti akčních scén) mi přesto brání ve větším nadšení. Film se nedokáže rozhodnout mezi přiblblou akční komedií a veletragickým historickým eposem. Alespoň, že má jasno v pateticky servírovaném poselství. 65% Zajímavé komentáře: Cervenak, Marigold, JFL ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ Malý Velký Bojovník v podání Jackie Chana je dobrou podívanou. Jackie hraje sice svoji americky oblíbenou komediální postavu, nikterak ale přehnaně. Prostý Číňan, co musel jít do války a jediné, co chce, je jít domů a osázet si políčko. Jen ještě neví čím... ~ Čína je rozdělena na 4 části a všichni se mezi sebou mydlí. Jednu takovouhle bitvu, kdy se pomlátí všichni navzájem, přežívá bez úhony jeden prostý Číňánek, co chce jen jít domů. Stejně jsou všichni mrtví, tak co. Málem už odchází, když tu narazí na polomrtvého nepřátelského generála. Jaké to má ale štěstí, za takovéhoto zajatce dostane půdu, najde si ženu a bude si v klidu hospodařit. A tak zajatce naloží na vůz a vydává se na hódně dlouho cestu domů. ~ Onen nepřátelský generál je ale členem vládnoucí dynastie a také dědic trůnu. Jeho mladší bratr a jiný armádní generál ale nemají zrovna 2x zájem, aby přežil, a jejich podlé plány jim právě nějaký vojáček takhle hatí. Rozbroje mezi únoscem a zajatcem, kdy je to každou chvíli jinak, tak ještě narušuje boj o vlastní životy a touha dostat se domů. ~ Je to akční tak akorát, kluci skáčou a lítají, ale válečné vřavy se nedočkáte. Jde spíš o komornější výpravu, byť jsme stále venku. Je to dobrodrůžo, stále se něco děje a Jackieho prosťáčka budete mít rádi, stejně jako generála, učeného člověka, zajatého náhodným podřadným vojákem. Jejich cesta, trampoty a Jackieho vytrvalost za zkouknutí stojí. Zbývá jen překousnout jeden a půl hodinovou délku filmu, která přes svoji relativní krátkost trvá pomyslně mnohdy až příliš dlouho. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama