Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (Cinemart)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (789)

H34D 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opět dokazuje, jak umí své obecenstvo mást žánrovými změnami. Chvíli to skoro vypadá na levnější britskou verzi Pařby ve Vegas, jenže pak přijde naprosté WTF a divákům spadne čelist až na zem. Řekl bych, že ani nástup nemrtvých v Shaun of the dead nebyl tak šokující. Jenže zatímco SotD kromě pocitu z nevšedního crossoveru nabízel i poctivou žánrovou režbu a zatímco Hot Fuzz i po řadě "odhalení" dokázal přinášet nové nápady a film někam posunovat, World's End toho schopen není. Zdejší vetřelci již po pár minutách nemají, co nabídnout, nevšední myšlenka jejich plánu je pěkná, ale jinak jde o jednu z nejnudnějších mimozemských invazí, jaké kdy filmové obrazovky spatřily. Navíc tupé závěrečné rozuzlení s rádoby moudrými proslovy ještě vše pro sichr splachuje do záchodu. 5/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velmi chutné završení "cornetto" trilogie. A hlavně další potvrzení neskutečného talentu Edgara Wrighta. Zejména pak jeho nebývalého citu pro zběsilé tempo (miluju jeho videoklipový styl střihu), drsný humor a brilantně nasnímané akční scény. Herci výborní, Pegg přímo neodolatený (a to si dokážu celkem snadno představit, že by jeho postava v podání jiného herce mohla velice snadno působit otravně, ne-li rovnou nesnesitelně). Konec je sice trochu rozporuplný, ale i tak je tahle roztomile trhlá sci-fi komedie nadprůměrná zábava. 70 % ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Cornetto trilogie je za mnou. A poslední skládanka zapadla. Vždy mě u filmů Edgara Wrighta zaráží, s jakou energií dokáže natočit na papíře relativně obyčejné výplňové scény a jak je v jeho podání cool takřka cokoliv, co postavy ve scénách dělají. Má to švih, má to řízlé dialogy a absurdní zápletku, která zmutovala hned do několika žánrů. Jen je škoda, že jsme v minulosti viděli, že to jde dotáhnout ještě k větší dokonalosti. Ale i tak parádní věc! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Potreti spolu, potreti zase neco jinyho a originalniho a opet totalni naklad. Pribeh je tak akorat vymastenej, aby dokazal bavit, ale zaroven si clovek nerikal, co to je za demenci, navic dej svizne odsejpa a vice nez pulku filmu zabiraj bitky s mimozemstanama. Foru tu je dost, jsou skvely, herci taky perfektni a Pegg tu snad podava svuj zivotni vykon. Co se tyce mimozemstanu, tak trikove super, coz je ale dany urcitou panakovitosti. Kdybych mel neco kritizovat, tak asi souboje, ty jsou super, o tom zadna, jen proste neverim, ze banda ctyricatniku po deseti pivech zvladne delat skoro az kung-fu vypady a bojovat jak nekde v Matrixu. Ale to neni nic, co by clovek neprekous. Proste skvela svizna zabava od zacatku do konce, se spoustou super scen i hlasek, sympatickejma hercema a naprosto mega ultimatnim zaverem, kterej me totalne rozsekal. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jako by to bylo dnes - po nářezu v podobě Shaun of the Dead jsem zažil trošičku zklamání jménem Hot Fuzz. Nicméně to nemůžu říct teď 100%, protože tento film jsem viděl s dabingem před pár lety a chci si jej co nejdřív zopakovat pěkně v originále. A jak to souvisí s tímto filmem? Asi tak, že jsem se na něj po trailerech opravdu těšil a doufal jsem, že závěr této neoficiální trilogie bude našlapaný stejně jako její start a že mě nečeká podobné "zklamání", kdy jsem doufal v něco jiného. Nečekalo. The World's End je parádní komedie, u které jsem upřímně zasmál, zrelaxoval a na konci jsem byl i hrdý, že jsem člověk, který má právo na to být kretén. :-) Prostě a jednoduše, trefa do černého a už se těším, až si tuhle "Three Flavors Cornetto Trilogy" zopakuju. Nejlépe s cornettem v jedné ruce a pintou piva v druhé. 100 %. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Každý díl této trilogie „The Blood and Ice Cream" má reprezentovat jednu příchuť známého nanuku. V prvním díle Soumrak mrtvých (2004) si hlavní hrdina zakoupí jahodové Cornetto, která má reprezentovat spoustu krve, kterou režisér v zombie hororu rozhodně nešetřil. V druhém snímku Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) je modré Cornetto symbolem policie. Do třetího dílu byla zasazena zelená peprmintová příchuť. (stLukaz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo prevažne v Letchworth Garden City, kde sa nachádza prvý kruhový objazd vo Veľkej Británii, ktorý bol postavený v roku 1909. (odmocnina)
  • Na všech parkovištích v Newton Haven stojí vozidla stejného typu, a to Opel Ampera. (Adrai)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama