Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (283)

teutates 

všechny recenze uživatele

"Maminčin mazánek" je pojem, ktorý mi začína naháňať strach. To aby si štyria dospelí chlapy neporadili s dvoma "mazánkami", ktorí tam mávajú pištoľkami ako mali haranti na piesku. Nepočítam ženy, ktoré mali viac odvahy ako všetci haranti dokopy. A pozor jedna, tzv. "matka" ta mala gule! Narobila toľko škody ako japonské tsunamy (hej fakt). Opäť sa mi dostal do rúk jeden z tých nelogických hnusov, kde partia "kamarátov" nechá zo sebou vyjebávať a keď už matka pritlačí na pilu tak, že sa to nedá vydržať začnú konať. Nie, mne sa to nepáčilo aaa to celé rozuzlenie?! poteš košte... dal boh, že som originál nevidel a remake stál taktiež za hov**. 3/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

I když Rebecca de Mornay sundala Ruku z kolébky, prošla si přechodem a depilovala švihácký knírek, pořád prokazuje, že jí role psychopatických maminek sednou jako nůž mezi žebra a jakmile dostane příležitost, dokáže být stále stejně mrštná jako před devatenácti kily! A tak se slibně rozjíždějící swingersparty několika maloměstských sousedů hezky zvrhne v zajímavou vybíjenou, kde jediné vlhké díry jsou ty po kulkách, stříká výhradně krev, lížou se pouze rány, píchá se jako o život, ale jen kuchyňskými noži, sem tam někdo předčasně vyvrcholí plivajíce krev a i ta kozatá, zkušeně vyhlížející bruneta, která si evidentně spletla dveře na casting, toho má po chvíli plnou prdel a křičí záchranné slovo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, Rebecca De Mornay sundala ruku z kolébky a položila pod ní hlavu. Její za každých okolností vyrovnaná maminka dala vzpomenout na těžký osud Rafanů, Normanů Batesů i ředitelů springfieldských základních škol a za svou opičí lásku k potomkům si zaslouží pugét růží do vázy (vytvořené brokovnicí z její lebky).. Logika pláče, konec páchne. Místy docela tupě působící exploitation, který si co 5 minut pomáhá nějakou směšnou berličkou, aby mohl vůbec pokračovat a navíc, v porovnání s Funny Games nemůže být o nějakém nesnesitelném tlaku na oběti ani řeč. Omlouvám se za příkré hodnocení, asi jsem už podobnými snímky přesycen... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bohužel - tady nebylo komu fandit. Oběti i záporáci to totiž průběžně mrvili všichni stejně, jako kdyby se na mě domluvili. Na každý zajímavý a uvěřitelný dějový zvrat připadal minimálně jeden WTF moment, takže výsledkem je, s odřenýma (a vařící vodou vypláchnutýma) ušima, jen tříhvězdičková plichta. A ta vychvalovaná psycho-maminka se může jít bodnout! Na svoje děcka se vytahuje: „Co jsem vás celý život učila?“ nebo: „Dodržovat pravidla je pro přežití důležité“ a přitom sama vrší jednu chybu za druho! Například ani nenechá svázat všechna rukojmí (pravidlo č.1 z příručky Psychopatem snadno a rychle!), takže jí pak zajatci běhají po baráku jako vzteklé veverky a zbytečně dělají, v té už tak dost prekérní situaci, ještě větší bordel. Ale jedno musím Bousmanovi přiznat. Jak jsem průběžně střídal strany, kterým fandím a střídavě jsem si tu vybíjenou užíval nebo se nad něčím nasíral (nejdebilnější bylo to hraní si na Jigsawa: „Máte na to 30 vteřin nebo vás zabiju obě“), uteklo to jako voda a nějak jsem se, navzdory delší stopáži, ani nestihl nudit. Nicméně, jako opravdu šťavnatou psychopatickou rodinku doporučuji raději tuhle . ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dostatečně zábavné (stopáž není zrovna krátká, naštěstí se ale pořád něco děje) a v některých scénách i příjemně intenzivní a napínavé, ale současně bohužel velmi prvoplánové a samoúčelně násilné. Bousman se ani nesnaží zakrýt svou spřízněnost se sérií Saw, ba spíše právě naopak - a snímku to strašně škodí. Ve scéně "máte 30 sekund, jestli jedna z vás zabije tu druhou, nechám ji naživu" už jsem se ze zoufalství snažil sám sebe přesvědčit, že na nás Darren lišácky sofistikovaně pomrkává, ale asi ne - mnohem spíš si pořád myslí, že je to "cool". Výrazným mínusem je zcela určitě chování postav (hlavní hrdinka mohla všechny dostat z problémů ještě dřív, než se do nich vůbec pořádně dostali), plusem například charismatická matka Rebecca De Mornay. Finále šlape fajn a celkově z toho mám spíš pozitivní pocit příjemné hororové jednohubky, srovnatelné třeba s nedávným remakem I Spit on Your Grave. S hodnocením váhám mezi čtyřmi a třemi hvězdami. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)
  • Počas nakrúcania scén so zbraňami boli herci zadržaní políciou, ktorá si ich pomýlila s bankovými lupičmi. Tí vyčíňali neďaleko miesta filmovania. (U_S_O)
  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama