Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (501)

ainny 

všechny recenze uživatele

Nahrání Mikuláše jsem brala jako velký risk a zapnutí přehrávače jako věc životu přímo nebezpečnou! Mikuláše miluju od puberty, kdy jsem k němu poprvé přičichla (vůně nových knížek patří k těm nejúžasnějším) a filmové verze jsem se hodně, hodně bála. A ejhle já při sledování opravdu málem umřela - smíchy. Je vidět, že zfilmování nevzali za své Amíci, ale kluk jeden ušatá zůstal pěkně doma. Pokud máte k tzv. rodinným filmům takovou nechuť jako já, tak ji překonejte páč výjimky potvrzují pravidlo. Filmový Mikuláš knížkám nedělá ostudu, je stejně vtipný a koukatelný. Role kluků i dospělých byly obsazeny opravdu výborně, i když se pochopitelně od těch knižních liší. Ono takové týpky jako v knížce aby jeden pohledal. :^))) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem neudělal krok bez knížky s Mikulášem či Kopytem a Mňoukem. Ty doby se již těžko kdy vrátí, ale Mikuláš má v mém srdci stále vyhraněné speciální místo. Od adaptace jsem tak raději mnoho nečekal. Chyba lávky. Adaptace je to totiž kromobyčejně zdařilá a zároveň i svá. Ryzí ztělesnění rodinné neinfantilní zábavy, u které se mnohdy zasmějí více dospělí než děcka. Navíc mají Mikulášovy patálie v obou svých podobách tu zvláštní moc, že vrací do dětských let. Což umí velmi málo knížek a ještě méně filmů. A to, že se film ve výsledku nemůže předloze rovnat jde tentokrát stranou, protože jsem si to uvědomil až dlooooouho po odchodu z kina poté, co jsem ještě drahnou chvíli stíral slzy smíchu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská komedie, vyprávěná malým chlapcem. Ten nám svým vyprávěním sděluje pohled na svět dospělých asi stejně svérázným způsobem jako je podáno v Bylo nás pět. Dětská logika je někdy neúprosná a tak tam kde malý Mikulášův mozeček něco neví, lecos si pospojuje či domyslí čímž někdy vznikají obskurní rozuzlení a vysvětlení dětských neajsností a problémů. A kde selže rozum Mikuláše, je tu parta stejně starých kamarádů, se kterými se dají problémy probrat :-)) A v tom je právě to nejrásnější koulo této komedie. Dětský pohled na svět dospělých je neuvěřitelně vtipný. A co teprve když se Mikuláš dozví, že maminka čeká miminko... Rodinná komedie jak vyšitá pro všechny generace. Doporučuji shlédnout! * * * * * ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

„Já jsem chtěl brášku, ale maminka si místo něho v nemocnici vybrala tohle, nechápu proč. Má všude faldy, viděl jsem jí nahatou, jakoby měla čtyři zadky. Kdybych to býval věděl, řekl bych si o psa.“..... Neuveriteľne milé, hravé a zábavné. Všetky postavy detí na zamilovanie (môj obľúbenec bol bifloš Celestín). Jedna skvelá scéna strieda druhú a ja len veľmi ľutujem, že ma literárna predloha v detstve minula. Bravúrna rodinná komédia bez vekovej hranice na ktorú sa vždy pozriem s veľkou radosťou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vřele se připojuji ke komentáři uživatele Zevon. Tohle se snažilo být praštěné, ale knihy o Mikuláši nejsou praštěné - mají spíše k humoru Tatiho Mého strýčka. To je stejné, jako kdyby Aleš, Čenda a Bořek nebyli obyčejní kluci z pražského předměstí, ale barevné karikatury ve stylu sklepáckých trpaslíků. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Laurent Tirard zhlédl kolem osmi tisíc dětí z celé Francie. (Teodorik)
  • Ve scéně, kdy Kad Merad (otec) sní o tom, že mu jeho šéf přináší košile a boty, má na začátku v kapse u saka kapesník, tzv. straight fold, když říká "fajn", nemá ho a v dalších záběrech opět ano. (kwaicheng)
  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)

Reklama

Reklama