Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Příběh je tu důležitý asi jako v hardcore pornu a když tak o tom přemýšlím, mohl jsem celý film po deseti minutách vypnout (stejně jako péčko). Grotesque nenabízí nic jiného, než chaoticky nasnímané scény mučení, jejichž zhovadilost je nepřehlédnutelná a nesnesitelná spíše díky nulové gore atraktivitě - ne, nemá to říz a opravdu to není tak extrémní, jak jsem slýchával. Doporučuji inforamční rychloposuv a pak disk s filmem rozčtvrtit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když už někdo natáčí horor o třech postavách v komorním prostředí, měl by v rozpočtu přitlačit alespoň na honoráře herců, nebo to dopadne jako tady a tam, kde by slušnější herec dokázal dodat požadované emoce, tady jsou jenom herci z ranku ochotnického představitele křoví č. 4 v Divotvorném kostelníku od Chrchlala Hudlaláka. A že to má nějaké ty gore scény? Ok, ty jsou docela slušně natočené a nesnaží o zbytečné, krvavé fullfrontaly, které by jen odhalili nejisté triky, ale naopak je střihač dávkuje se správnou délkou, ale to je tak asi všechno. Emoce postav, nic, jejich herectví, nulové, takže jakékoliv zaujetí pro děj je minimální a přítomné mučení je dost nudné a neinovativní, přičemž závěr je natolik debilní a bizarní, že se změnil z hororu na bohapustou komedii. Fin. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rovinu řeknu, že zde není k vidění nic nového, ale Japoncům se podařilo v sedmdesáti minutách prezentovat tu nejzvrácenější podívanou, která se dá jen v lidské představivosti stvořit. Asiaté jsou mistry ve stupňování atmosféry a to se mi na jejich filmech líbí asi nejvíc. Nejprve diváky pořádně navnadí, potom zvolní tempo a během okamžiku opět zaútočí na divákovu mysl. Tady tomu nebylo jinak. O tom že motorová pila se dá dobře využít nejen v Texasu vás přesvědčí ihned na začátku mučení. Prsty a dokonce i celá ruka brzo okusí její ostří. Čím víc se blížil konec, tím míň mě však kupodivu film bavil. Finish sice nabídl docela zajímavou podívanou, ale úplný závěr zcela znevážil předchozí děj a na obrazovce se odehraje taková parodie hodná pro céčkové filmy. Kousací hlava vypadala trapně a když začala plakat, tak jsem to zastavil. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Herci nic moc, po technické stránce OK, dějově nápaditější, hlavně co do intermezza v zotavovací místnosti. Poselství filmu se tvůrcům povedlo pěkně (nebudu říkat, někdo na to přijdě během filmu, někdo si to poslechne v závěru), a dobrý je i ten letmý odkaz na Flowers Of Flesh And Blood ve finále (taky nebudu říkat). Takže to vidim na tu trojku. No a když se nad tím tak občas zamyslím, až budu mít děti, tak si musím pořídit trezor nebo jinou hypertajnou skrýš, kde budu mít některy svoje DVD, abych měl jistotu, že se k nim moje děti do svejch osmnáctin nedostanou :-) . ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Že by tohle laciné japonské torture porno zadupávalo Hostely a spol. do země, to říct nelze (však jsme mimo jiné "nejpikantnějších" detailů v podstatě ušetřeni), ale několik scén, třeba u konce a především sekvence v "zotavovně" přidávají Grotesque zvláštní bizarně-humorný rozměr, že nemám koule označit film za tupou srágoru. Ne, že bych je měl provrtané hřebíky... :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)

Reklama

Reklama