Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (287)

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průšvih, Grotesque si svým bizarním černohumorným pojetím získalo mé sympatie, přestože jsem se u jeho sledování cítil dost provinile, zhnuseně a vyumělkovaně. Brutalita realistická, motivy zmagořelého psychopata se dají pochopit, přijmete-li skutečnost, že podobní sadisté na světě opravdu existují, a také psychologický nátlak na hlavní protagonisty funguje obstojně, i když je děj hodně předvídatelný. Velice srandovní konec tomu dost ubližuje, ale slabé tři tentokrát přece udělím... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Že by tohle laciné japonské torture porno zadupávalo Hostely a spol. do země, to říct nelze (však jsme mimo jiné "nejpikantnějších" detailů v podstatě ušetřeni), ale několik scén, třeba u konce a především sekvence v "zotavovně" přidávají Grotesque zvláštní bizarně-humorný rozměr, že nemám koule označit film za tupou srágoru. Ne, že bych je měl provrtané hřebíky... :) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co všechno je člověk ochoten podstoupit, aby zachránil toho druhého? Opravdu kvůli němu chcete zemřít? Ochutnat tu strašnou a nesnesitelnou bolest, která vás připraví o zdravý rozum? Stojí vám to všechno utrpení za to? Asijská kinematografie mě stále překvapuje, podle tohoto kousku asi nikdy překvapovat nepřestane. Říkám si, co všechno jsou filmaři schopni do svých filmových počinů nacpat. Tady do sedmdesáti minut nacpali zvrhlost a zvrácenost. Až mě bude zase chtít někdo k podobnému kousku přemluvit, tak se radši budu věnovat Glenlivetu. Ta mi alespoň navodí příjemnější pocity. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Omšelý tv look, tři aktéři a jedna velká perverzní řezničina. Gurotesku rozhodně patří k těm zábavnějším bizarnostem, které nedají nevzpomenout na klasické japan shocky, a ač se v rámci žánru jedná o to nejkvalitnější, co v posledních letech dálný východ vypustil do světa, k intenzitě a surovosti osmdesátkové tvorbě má pořád daleko. Doba přeci jen pokročila a Shiraishi ve svém novém opusu neporušuje žádné další společenské tabu, kterým by mohl dnešího diváka šokovat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Násilná romantická sviňárna s jednoduchou zápletkou. Neznámý muž unese mladý pár, který mučí a zohavuje, aby se mohl ukájet jejich vůlí po životě. Míra nechutnosti je zde poměrně vysoká a nepříjemná, myšlenka taky nechybí, nenudil jsem se, ale přesto mě to moc nevzalo. Proč, to vlastně ani pořádně nevím (zřejmě proto, že mi většinou něčím nespecifikovatelným nesedne asijská kinematografie obecně). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)

Reklama

Reklama