Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z největších talentů své herecké generace Vladimír Dlouhý a jeho zběsilý život i předčasný konec – letos by oslavil teprve 55. narozeniny – v mnoha ukázkách a vzpomínkách rodičů, bratra Michala, manželky P. Jungmanové, V. Freimanové, G. Vránové, L. Mrkvičky, V. Vorlíčka, Z. Duška a dalších. Režie P. Kotek
Typický smíchovský kluk zazářil coby dětská filmová hvězda. Nebyla to náhoda, svůj nesmírný talent prokázal i později, během studia na konzervatoři a především v angažmá na předních pražských scénách. Rovněž film a televize jeho talentu bohatě využily, včetně mnoha rolí v seriálech. Už na konzervatoři se Mirek, jak mu všichni říkali, projevoval jako svérázná, bouřlivácká, nezkrotná osobnost a už tehdy asi začaly i jeho zdravotní problémy. Ještě výraznější byli vnitřní běsi, utápění v alkoholu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Bejt takhle vyrovnaná, jako Mirek, v takovou chvíli, tak to bych si přála !!" Příběh pražského rodáka, jedinečného člověka, demagoga milujícího nade vše svoji rodinu Vladimíra Dlouhého, jednoho z největších herců své generace a posledních několika dekád, jistě potěší každého příznivce tohoto skvělého českého herce a dvorního dabéra Toma Hankse. Prostřednictvím "Mirkových" osudových žen či neméně známého herce, bratra Michala, nám tvůrci bohužel nepředkládají naprosto nic nového, věnují se Dlouhého brzkým hereckým začátkům, jeho vztahu k bulváru a rodině a zejména velmi předčasnému konci, kdy herec se sebezničujícím vztahem k vlastnímu zdraví neúspěšně bojoval s těžkou nemocí.. Velmi dobře zpracovaný dokument Petra Kotka vyznívá jako objektivní důstojná pocta legendě, která odešla příliš brzy, nenabízí však absolutně nic navíc.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemné ohlédnutí v čase, kdy Vladimír Dlouhý začínal, jeho první herecké krůčky, první velké role, objevování talentu a vlastních možností, které dokázal svou vůlí vyhnat za hranici možného... Měla jsem a mám ho ráda pořád, jeho předčasný odchod na tom nic nezměnil... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vladimír Dlouhý byl neskutečný herec, který se vydal do posledního dechu. A tento dokument přináší vzpomínání jeho blízkých a kolegů v tradičním stylu, ale s velkou láskou, proto je velkou radostí dokument sledovat. Je dobré občas si připomenout herecké velikány, kteří se pro svou profesi obětovali. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Z toho popisu bych skoro řekl, že V. Dlouhý byl vlastně hecky takový český Čechov. :-) Moc hezky zpracované. :-) ()

Reklama

Reklama