Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (197)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Whitewashing stranou, Death Note je kvalitní adaptací známé mangy a nabízí napínavý zážitek v nabitém tempu, při kterém není ani moc času vnímat příliš chyby, neboť přešlapy jsou vždy hned napraveny nějakým dalším, povedeným momentem. Film nejenže dokáže zabavit, ale prezentuje i spoustu zajímavých dilemat, které při sledování přinutí k zamyšlení. Trošku zamrzí, že se nepodařilo obsadit do hlavní role lepšího herce, neboť Nat Wolff má pár slabších momentů, ale povětšinou naštěstí funguje jako adekvátní doplněk zajímavého příběhu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Japonský originál jsem neviděl a věřím že by mohl být ještě lepší, ale i u tohoto jsem se díky zjevení postavy L bavil více než kvalitně. To co začínalo jako jen takové nevinné blbnutí s tím čí jméno napíše hlavní hrdina do notýsku se moc pěkně rozjelo směrem, který mě dokonale pobavil svými nápady. 60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že po úvodnom, doslova dokonalom navnadení, upadla vysoko nastavená latka tak nízko. Fakt som bol neskutočne nadšený. Škoda, že hodená rukavica nebola zdvihnutá, a slová do bitky, boli nahradené akýmsi klišé príbehom, ktorý byť to poriadne okorenení dávkou krvi, mohla to byť ďalšia, odvážna mordovačka. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabý nadpriemer hlavne pre soundtrack, finále, kde to má konečne správnu atmosféru, a gore. Každopádne, narvať celý seriál do 100 minút je nedôstojné, zhruba polovicu preskočia za nejakú polhodinu (!), prečo nestihnú rozpracovať vlastne skoro nič (ani nehovoriac o už tak zle obsadených postavách) a miesto toho v podstate iba pobehujú od jednej akcie k ďalšej. Súboj charakterov sa koná tak v dvoch scénach a tá pôvodná geniálna kriminálka, doslova upadá prerobením na film pre americké teen publikum, ktorý už ako žáner nepovoluje používať inteligenciu ako hlavnú výsadu. Skrátka nebude sa vám to páčiť, pokiaľ ste videli seriál. A pokiaľ nie ste americký teenager, teda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)
  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)
  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)

Reklama

Reklama