Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (197)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když začne úřadovat přerostlý, jablka pojídající dikobraz s hlasem Willema Dafoea, vypadá to na osvědčený teen-prostor ala Final Destination či Wish Upon, ale jakmile se mladej Spader a jeho vamp-rozku…roztleskávačka vydají v globálních stopách originálu, premiant Kira začne projevovat inteligenci Pažouta a Air Supply spustí svou The Power of Love, zhroutí se ten hybrid Wingardovi pod rukama jak domeček z karet. Tohle zasazení specifické japonské mytologie do plytkého prostředí americké střední nemohlo nikdy fungovat.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu od mangy i anime. Vlastnit zápisník, jehož prostřednictvím se lze kohokoliv zbavit, může být lákavé. Jenže i dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Stačí si vzpomenout, když se lid rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Jednou byl zabit diktátor a vrah, jindy však člověk bez viny. Také Light brzy pochopí, že spravedlnost nelze brát lehkovážně do vlastních rukou a že přijde chvíle, kdy rozhodnutí nebude vůbec jednoduché. Prastarý námět s nadčasovým varováním. Vizuálně pěkně zpracované, zejména dekapitace má své kouzlo a připomene Nezvratný osud. V TV běží Phantasm a mrtvoly venku přibývají. Škoda, že napětí se místy vytrácí, jako celek ale film nenudí. Fanoušci předlohy a japonských zpracování nadšeni zřejmě nebudou, ale pro ostatní by mohlo jít o příjemnou oddechovku. Jen ten démon mě více děsil v comicsu... ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Bizarní teenage noir plný nepasujících neonů, přehrávání, podivných osmdesátkových hudebních vsuvek a vystřižených scén z Nezvratného osudu, který je jaksi omylem adaptací výborného anime. Wingardova podivná vize, v níž na dvě skvělá kreativní řešení (Dafoe, Stanfield) připadá deset špatných nebo přinejmenším nepochopitelných. S nastupujícím závěrem téměř sebeparodie. Nebo definitivní tečka za vítězstvím stylizace nad materiálem. Pokud nejste fanaticky zbláznění do anime, možná tenhle vrak taky budete rozkrývat s úsměvem. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal předlohu tak bych asi téhle adaptaci dokázal leccos odpustit, ale tím že jí znám mi Wingardův film přišel úplně vymknutý z kloubů. Ona předloha rozhodně není dokonalá a tím jak se postupně stává extrémně překombinovanou mě postupem času bavila méně a méně, ale tady pořádně nefunguje skoro nic. Už jen to převedení z Japonska do Ameriky se tu vůbec nepovedlo, ale to je jen špička ledovce. Na druhou stranu co ale čekat od filmu, který převádí dvanácti sešitovou mangu s originálním námětem do teen thrilleru, který by měl být ideálně přístupný úplně všem a pokud možno neřešit nějaké komplexnější otázky. Obsazení je přitom dobré, kamera taky a Ryuk s hlasem Willema Dafoe docela funguje...40% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původní japonský Death Note mám i přes postupně klesající kvalitu rád a proto mne opravdu zajímalo, jak nakonec dopadne i americká hraná verze. No dobře, není to nejlepší, vše je až moc zjednodušené nebo udělané pro efekt, ale co byste od Amíků čekali. Zatímco Japonci vám jako hrdinu naservírují stylového, inteligentního a velmi oblíbeného studenta, Američané sáhnou po looserovi, kterému se s deníkem v rukou začnou plnit i některé z jeho snů. Jako Ryuk se určitě povedl a pokud bude pokračování, kouknu i na dvojku, ale rozhodně je to slabší, než adaptace Ocelového alchymisty. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • V úvodní sekvenci je mezi roztleskávačkami vidět také jedna s blonďatými vlasy a dvěma copy po stranách. Jedná se o odkaz na vzhled hlavní dívčí postavy v originální manze, kterou je „Misa Amane“. (NiWi)
  • Režisér Adam Wingard byl donucen odstranit své sociální sítě z důvodu, že mu přišlo velké množství negativní kritiky na tento film a několik výhrůžek smrtí. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama