Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (198)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wingard je dobrý režisér, jeho filmy jsou řemeslně naprosto v pořádku a fungují. Bohužel to zdejší elitě stále nějak nedochází. Předlohou jsem zcela netknutý a je mi úplně ukradená, jako drtivá většina Asijské tvorby. Nat Wolff je sympaťák, jeho přítelkyně (dcera Andie MacDowell) jako by vypadla z prdele Kristen Stewart, takže u mě spokojenost. Dafoe jako Rijuk naprosto válí, skvěle hláškuje a vůbec jako postava má neskutečný potenciál, bohužel už méně prostoru než by si zasloužil. Death Note hned ze začátku chytne a neskutečně baví, smrti jsou zábavné a dostatečně krvavé. Je hrozná škoda, že se s danou látkou moc spěchalo, spousta věcí se vzala rychlo střihem a spousta věcí se nedořešila, včetně nepochopitelně utnutého finiše. Chtělo by to dvojku a to okamžitě, nebo seriál a to s původním obsazením. Je to atmosferické, zábavné, krvavé a podpořené naprosto dokonalým soundtrackem, který už smažím do mobilu. Perfektní mix Nezvratného osudu a Japonské mytologie. Za mě ohromné překvapení, Wingarde.....jen tak dál, díky. 75%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď zmrštíte pôvodný seriál (nevidel som, iba hádam) do hodinky a pol a prispôsobíte požiadavkám amerického teen publika, vznikne niečo tak extrémne skratkovité, ako Death note. Film pôsobí ako rekapitulačný zostrih niekoľkých scén z jednej série neexistujúceho seriálu, čiže nefungujú motivácie postáv, následnosti, psychlógia atď. A vyzerá to veľmi lacno. Nápad tomu rozhodne nechýba a ani premyslená myšlienka, čo je nakoniec ale práve kvôli odfláknutému spracovaniu veľká škoda. Hovorí sa tomu premrhaný potenciál. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal předlohu tak bych asi téhle adaptaci dokázal leccos odpustit, ale tím že jí znám mi Wingardův film přišel úplně vymknutý z kloubů. Ona předloha rozhodně není dokonalá a tím jak se postupně stává extrémně překombinovanou mě postupem času bavila méně a méně, ale tady pořádně nefunguje skoro nic. Už jen to převedení z Japonska do Ameriky se tu vůbec nepovedlo, ale to je jen špička ledovce. Na druhou stranu co ale čekat od filmu, který převádí dvanácti sešitovou mangu s originálním námětem do teen thrilleru, který by měl být ideálně přístupný úplně všem a pokud možno neřešit nějaké komplexnější otázky. Obsazení je přitom dobré, kamera taky a Ryuk s hlasem Willema Dafoe docela funguje...40% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

LOL :D Pravděpodobně asi nejpitomější film světa. Jako Death note je to na jednu hvězdičku, jako ujetá parodie je to místama i fakt vtipný. Scénárista ani režisér tutově ani nedočetli na wikipedii o čem byla předloha, takže paradoxně si film drží solidní tempo i napětí, protože drží diváka v nejistotě, jestli je to ten film jako myslí vážně, nebo ne :D. K tomu navíc s každou další scénou se diváci můžou těšit na nová překvapení v podobě ještě větších nesmyslných blbostí než ve scénách předchozích. Stojí za kouknutí už jenom kvůli vřeštícímu hysterickému Lightovi a kvůli faktu, že to má ještě ke všemu blooper reel :D. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z propracované procedurální fetiše, kde se až legračně inteligentní figury snaží navzájem přečůrat, je uřvaná teen romantika, kde hrdina myslí výhradně penisem a chyby, kterých by se Kira v originálu nikdy nedopustil (a výslovně je výsměšně jmenuje) se tu dějí od začátku do konce. Tohle bude pro mnohé naprosto likvidační, jde to ale vnímat i jako pouhé přesunutí těžiště. Potěcha z amerického Death Note nemůže pramenit z toho samého jako u originálu - japonské postavy by svými americkými protějšky pro jejich podprůměrnou inteligenci a pudovost jistojistě pohrdali a nikdy se nechovaly jako ony v žádném ohledu - ostatně právě absence sexuální stimulace (až na mírné homoerotické jiskření mezi Lightem a L) je dost zásadní součástí vnímání motivací v originálu. Scény, v nichž Light a Mia v podstatě během sexu vepisují do Death Notu další jména, jsou buď nepochopením, nebo popřením toho, o čem originál je. Ale když se na ten posun od logiky a morálních otázek k teenagerovské vztahovce přistoupí, má Death Note co nabídnout díky relativně odvážně expresivnímu herectví a tempu. Pořád má tahle zbrklá adaptace větší smysl než doslova překopírované japonské filmy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)
  • Studio Warner Bros projekt zrušilo těsně před produkcí. Díky Adamu Wingardovi bylo umožněno projekt přesunout na jinou platformu - na Netflix, který práva koupil. (michy9073)

Reklama

Reklama