Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (197)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Death Note znám jako anime, které jsem si oblíbil, takže jsem se na novou hranou verzi těšil. Bylo by naivní si myslet, že film z něj obsáhne moje nejoblíbenější momenty, byť třeba z první poloviny seriálu. Ale stejně mě nemálo zaskočila odlišnost oproti tomu, co znám, a týkalo se to i charakterů. Když se na snímek zaměřím jako na samostatné dílo, tak výsledek není o moc méně rozporuplný. Bavil jsem se, Ryuk kraloval, ale kontroloval jsem i, za jak dlouho bude konec a vzpomněl jsem si například i na Nezvratný osud. A poslední střih přišel v pravý čas. (Netflix) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to o tom, že smlouva s ďáblem má vždycky nějaký háček, ale Wingard to trošku rozvedl a dobře udělal. Jen je škoda, že se víc nevěnoval samotným zabitím a sklouzával do všemožných kombinací, které vyvrcholily v samotném závěru do nepříliš věrohodného maglajzu. Ale to málo vraždiček bylo výborných, film mi sedl i herecky a i když tempo občas zakolísalo, mělo to celé spád. Rád bych napsal, že Wingard je po zpackaném Blair Witch zpět, ale ještě si počkám. 60% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal předlohu tak bych asi téhle adaptaci dokázal leccos odpustit, ale tím že jí znám mi Wingardův film přišel úplně vymknutý z kloubů. Ona předloha rozhodně není dokonalá a tím jak se postupně stává extrémně překombinovanou mě postupem času bavila méně a méně, ale tady pořádně nefunguje skoro nic. Už jen to převedení z Japonska do Ameriky se tu vůbec nepovedlo, ale to je jen špička ledovce. Na druhou stranu co ale čekat od filmu, který převádí dvanácti sešitovou mangu s originálním námětem do teen thrilleru, který by měl být ideálně přístupný úplně všem a pokud možno neřešit nějaké komplexnější otázky. Obsazení je přitom dobré, kamera taky a Ryuk s hlasem Willema Dafoe docela funguje...40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu od mangy i anime. Vlastnit zápisník, jehož prostřednictvím se lze kohokoliv zbavit, může být lákavé. Jenže i dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Stačí si vzpomenout, když se lid rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Jednou byl zabit diktátor a vrah, jindy však člověk bez viny. Také Light brzy pochopí, že spravedlnost nelze brát lehkovážně do vlastních rukou a že přijde chvíle, kdy rozhodnutí nebude vůbec jednoduché. Prastarý námět s nadčasovým varováním. Vizuálně pěkně zpracované, zejména dekapitace má své kouzlo a připomene Nezvratný osud. V TV běží Phantasm a mrtvoly venku přibývají. Škoda, že napětí se místy vytrácí, jako celek ale film nenudí. Fanoušci předlohy a japonských zpracování nadšeni zřejmě nebudou, ale pro ostatní by mohlo jít o příjemnou oddechovku. Jen ten démon mě více děsil v comicsu... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Rule 28: Each death must be physically possible. So no shark attacks while someone's on the toilet, as much as I love that idea." Tady půjdu šeredně proti davu. Skoro až by se dalo říct - nepěkně. Mě tohle zpracování mangy/anime fakt sedlo. U Death Note miluju jeho premisu a tu snad každý známe. Nechci samozřejmě žádnému zarytému fanouškovi anime křivdit, ale tohle americké zpracování od Netflixu mělo všechno, co jsem od filmu chtěl. Outsider Light (Nat Wolff), který záhadným způsobem obdrží onen Zápisník, bláznivou holku (Margaret Qualley), která se do outsidera zamiluje a samozřejmě Ryuka (Willem Dafoe), který děsí každým coulem. A zatímco Nat je naprosto fantastický teenager s minulostí, tak Margaret je úžasně nevyrovnaná pretty buchta. A Ryuk s hlasem Willema nemůže zklamat. Konec jsem čekal ještě černější než byl, ale i takhle jsem vlastně moc spokojený. Protože zvrat a logika mi imponovala. Finále je tak pro mě plné emocí, které jsem vůbec nečekal, že bych tady našel. Skvělý výběr soundtracku to už jen celé podtrhuje. Takže ať se na  mě nikdy nezlobí, ale Death Note 2017 je moje guilty pleasure. A zcela upřímně si myslím, že svoje kvality má. Za mě je to totiž jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděl. A to jako fakt! PS: Chtěl bych napsat něco jako - Chci víc hraných anime. Ale to by mě už fanoušci fakt ukamenovali. (89 %) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Studio Warner Bros projekt zrušilo těsně před produkcí. Díky Adamu Wingardovi bylo umožněno projekt přesunout na jinou platformu - na Netflix, který práva koupil. (michy9073)
  • Režisér Adam Wingard byl donucen odstranit své sociální sítě z důvodu, že mu přišlo velké množství negativní kritiky na tento film a několik výhrůžek smrtí. (Raichu.Cz)
  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)

Reklama

Reklama