Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (197)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Původní manga a anime, podle kterých byl film natočen, byly, alespoň z první půlky (druhá je totiž absolutně příšerná), chytrým krimi thrillerem s oním elementem nadpřirozena v podobě zápisníku schopným zabíjet a jeho démonickým tvůrcem. Americká adaptace je však jen zředěná verze se zbytečnou romancí, která se do celkového děje vůbec nehodí. Na původním Death Noteu jsou zcela excelentní interakce mezi hl. anti-hrdinou a detektivem, který po něm jde. Skrze dialogy spolu svádějí intelektuální a psychologickou bitvu, která je nesmírně napínavá a chytře napsaná. Zde nic takového člověk nenajde. Protagonista Light zde není onen chladný a lišácký zmetek s božským komplexem, ale uřvaný, blbý a snadno zmanipulovatelný blbeček. Ještě k tomu ztvárněný ne příliš sympatickým hercem. Aspoň ten "L" je vcelku povedenej... Musím ale uznat, že film je občas překvapivě napínavej, i přestože hl. sílu původní předlohy nevyužil, plus na sobotní odpoledne je to film víc než ideální. Chápu, že narvat celou mangu do jednoho filmu je vcelku nemožné, ale ony základní aspekty, které příběh tvoří jedinečným, by tam být měly. Ame. Death Note se snaží, ale bohužel ne dost. Slabší 3* ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Death Note byl a je jednou z nejlepších ( pokud není vůbec nejlepší ) kriminálek kdy stvořených.Spletitost, komplikovanost a propracovanost byla na nejvyšší úrovni a nyní se Netflix pokusil tuto 14 hodin dlouhou stopáž vměstnat do celovečerního filmu. Jestli to jde? Jasně, že ne. Ani zdaleka ne. Přesto ale musím uznat, že se Američané drželi předlohy celkem pevně. Pokud jste Death Note nikdy neviděli, rozhodně se na toto nedívejte, nemáte důvod. Pokud ano, funguje tento snímek jako mdlé osvěžení paměti. Zavzpomínáte, na staré znamé a na ty úžasné momenty, kdy každá epizoda končila úplným mindfuckem. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Whitewashing stranou, Death Note je kvalitní adaptací známé mangy a nabízí napínavý zážitek v nabitém tempu, při kterém není ani moc času vnímat příliš chyby, neboť přešlapy jsou vždy hned napraveny nějakým dalším, povedeným momentem. Film nejenže dokáže zabavit, ale prezentuje i spoustu zajímavých dilemat, které při sledování přinutí k zamyšlení. Trošku zamrzí, že se nepodařilo obsadit do hlavní role lepšího herce, neboť Nat Wolff má pár slabších momentů, ale povětšinou naštěstí funguje jako adekvátní doplněk zajímavého příběhu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Japonský originál jsem neviděl a věřím že by mohl být ještě lepší, ale i u tohoto jsem se díky zjevení postavy L bavil více než kvalitně. To co začínalo jako jen takové nevinné blbnutí s tím čí jméno napíše hlavní hrdina do notýsku se moc pěkně rozjelo směrem, který mě dokonale pobavil svými nápady. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film sem si pustil znovu. Začátek je hodně pekelnej, atmosférou to nešetří, a zaděláno bylo na slušnej filmek. Vypadá to ovšem, že Netflix šlápnul po dvaceti minutách Wigardovi na kuří oko. Od tý chvíle je to nervní, hodně překombinovaný, a ten černej polda mě neskutečně sral, a ve filmu působil spíš jako rušivej element. Wigard je asi fakt dobrej tvůrce, ovšem tohle trochu pokulhává. 60%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Adam Wingard byl donucen odstranit své sociální sítě z důvodu, že mu přišlo velké množství negativní kritiky na tento film a několik výhrůžek smrtí. (Raichu.Cz)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)
  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)

Reklama

Reklama