Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (198)

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozumím všemu předloženému, chápu, proč chce Wingard přiblížit látku americkému publiku a zjednodušit kulisy, proč je Ryuk jednoznačnější (a tím pádem bohužel i téměř nikdy rafinovaný). Jenže s tím vším přichází i nepochopení celého konceptu souboje dvou mozků. Light zůstává vysoce inteligentním Kirou a L pak mistrem dedukce, neustále na stopě svojí oběti. Střetávají se ale ve smutně polopatickém souboji emocionálně přehrocených jedinců, kdy první jmenovaný vesele prozradí svoje tajemství dívce, které nemá jediný důvod věřit a stává se jejím oddaným nepřemýšlejícím podpantoflákem - a druhý se (snad z nedostatku spánku?) postupně mění v impulzivně jednajícího nerváka. Z výsledného počinu je pak příjemně svižný thriller s výborným soundtrackem a famózním vizuálem, ale s legendární značkou Death Note se i z logiky věci rozchází snad v polovině stopáže. A to je pak zle. Netflix měl vzít rozum do hrsti a místo do střídmého filmu jít rovnou do velkolepé minisérie. Tam už by postavám humor, hloubka či smysl nechyběly. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard opět potvrdil úlohu jednoho z nejlepších režisérů současnosti a po atmosfericky dokonalém Blair Witch natočil zdařilé mysteriozní krimi, které překonává všechny japonské adaptace o několik tříd. Jakožto zdejší hororový expert však musím litovat skutečnosti, že se Death Note o hororový žánr jen lehce otře. Naservírovat divákovi celý snímek v exluzivním hororovém balení, mohli jsme mít co dočinění s highlightem letošního roku. Největší výtku směřuji k hereckému obsazení ústředních rolí, které se hrubě nevyvedlo. Nat Wolff je zejména při úvodním setkání s Ryukem vysoce nepřesvědčivý a zcela necharismatický Lakeith Stanfield pro změnu absolutně nerezonuje s postavou tajuplného L. Zamrzí i poslabší scénář, který je však bohatě vyvážen Wingardovou znamenitou režií. Každý opravdový fanoušek Óbovy mangické předlohy však bude z výsledku bezpochyby nadšen a já snímku Death Note zcela po právu uděluji plné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Rule 28: Each death must be physically possible. So no shark attacks while someone's on the toilet, as much as I love that idea." Tady půjdu šeredně proti davu. Skoro až by se dalo říct - nepěkně. Mě tohle zpracování mangy/anime fakt sedlo. U Death Note miluju jeho premisu a tu snad každý známe. Nechci samozřejmě žádnému zarytému fanouškovi anime křivdit, ale tohle americké zpracování od Netflixu mělo všechno, co jsem od filmu chtěl. Outsider Light (Nat Wolff), který záhadným způsobem obdrží onen Zápisník, bláznivou holku (Margaret Qualley), která se do outsidera zamiluje a samozřejmě Ryuka (Willem Dafoe), který děsí každým coulem. A zatímco Nat je naprosto fantastický teenager s minulostí, tak Margaret je úžasně nevyrovnaná pretty buchta. A Ryuk s hlasem Willema nemůže zklamat. Konec jsem čekal ještě černější než byl, ale i takhle jsem vlastně moc spokojený. Protože zvrat a logika mi imponovala. Finále je tak pro mě plné emocí, které jsem vůbec nečekal, že bych tady našel. Skvělý výběr soundtracku to už jen celé podtrhuje. Takže ať se na  mě nikdy nezlobí, ale Death Note 2017 je moje guilty pleasure. A zcela upřímně si myslím, že svoje kvality má. Za mě je to totiž jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděl. A to jako fakt! PS: Chtěl bych napsat něco jako - Chci víc hraných anime. Ale to by mě už fanoušci fakt ukamenovali. (89 %) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film sem si pustil znovu. Začátek je hodně pekelnej, atmosférou to nešetří, a zaděláno bylo na slušnej filmek. Vypadá to ovšem, že Netflix šlápnul po dvaceti minutách Wigardovi na kuří oko. Od tý chvíle je to nervní, hodně překombinovaný, a ten černej polda mě neskutečně sral, a ve filmu působil spíš jako rušivej element. Wigard je asi fakt dobrej tvůrce, ovšem tohle trochu pokulhává. 60%. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Po delší době je tady výborný příspěvek do žánru "upršené Mystery"..... Musím říct, že mě Death note hrozně potěšil a překvapil, bylo to hrozně osvěžující. Vynikající, zvraty a atmosférou nabitý příběh, kde se krví nešetří a napětí jede od začátku do konce a divák prostě neví, jak to dopadne, nebo nedopadne. Místy jsou tu hororové prvky a Rjuk je na pohled hodně děsivý. ( výborný Dafoe) Film tzv.: do Pokladničky a velká cennost, že tohle vzniklo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Shinnigami Ryuk byl vytvořen kombinací počítačových a praktických efektů. Postavu navíc ztvárnili dva herci, když Jason Liles hrál postavu v kostýmu a propůjčoval pro motion capture tělesné pohyby, zatímco Willem Dafoe propůjčil postavě svůj hlas a také motion capture obličejových pohybů. (NiWi)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)

Reklama

Reklama