Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

demented 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa to samozrejme nechytá ani náhodou (to ostatne od filmu určeného priamo na DVD nikto ani nečakal). Dobrou správou je, že skuknúc sračkoidné trailery som čakal sračku oveľa väčšiu :) Predlohy sa film drží len zľahka, t.j. premisa zostala zachovaná (hon na kráľovnú upírov Lilith) ale všetko sa deje úplne inak. Zostali nám tu staré známe postavy a pár nových pribudlo. Čo je ale na veľkú škodu veci, pretože vďaka nim sa nám (dajme tomu) atmosferický horor pretransformoval na nudnú akčnú strieľačku. A tu by som rád zdôraznil slovo NUDNÝ, pretože s výnimkou pár nie príliš zručne natočených akčných scén sa vo filme naozaj nič nedeje a zúčastnení nemajú dostatočný herecký kredit na to, aby dokázali utiahnuť aj kecacie scény. Ale aspoň koniec zostal rovnaký :) Keď si ale uvedomíme, že všetko predchádzajúce dianie predlohy si tvorcovia nahradili svojou vlastnou verziou, je maximálne neopodstatnený a každý normálny človek si musí v duchu povedať (resp. skríknuť na celú miestnosť): "WTF?!" ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Prvotni velice slibne zabery se nakonec promenily v Dckovou patlaninu, co si pravem zaslouzila jit rovnou na DVD a neobtezovat divaky v kinech. Tam, kde Slade dovedl veskere zabery s upiry k dokonalosti, tam, kde navodil dokonale temnou atmosferu, tam, kde nam z ptaci perspektivy predvedl ta nejkontrastnejsi jatka v historii filmu, tam nesaha toto pokracovani ani po kotniky. Napeti a husi kuzi vystridala uboha akce, mnohdy naprosto nelogicka, upiri ztratili cuch na lidi, navlekli se do latexovych a kozenych hadyrek a rozhodli se plnit rozkazy infantilni Lilith, pripadne vykrvit zijici kolemjdouci...des. Ruce pryc. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Aj keď nápis „(viblejo film)“ som bral za niečo ako „vopred ospravedlňte zníženú kvalitu filmu“, tak na takú biedu som pripravený nebol. Dobu temna za sequel skvelých 30 dní považovať nemôžem a Ben Ketai urobí najlepšie, ak v budúcnosti sprzní nejakú vlastnú myšlienku. Hlavne bez účasti tragédov, čo si pol filmu obhrýzajú palec a druhú polovicu krčia čelo. Veru, zo Sančézovej žiadna Alica nikdy nebude a Števovi Nilesovi, čo naškrabal scenár aj k pôvodnej tridsiatke, by som dnes trošku preriedil prsty na tých rukách. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Možná by to bylo i na 3 hvězdičky, ale o proti prvnímu dílu je Doba temna o hodně horší. Kde je ta atmosféra a bezmocnost?? Kde je Melissa George?? I když pro ní dobře, že se tu neobjevila. A ten konec?? Tak ten se mi už vůbec nelíbil. Kdyby Doba temna nebyla pokračování tak vynikajícího filmu jako je 30 dní dlouhá noc, ale bylo by to udělaný jako samostatný film, tak by se to možná na ty 3 hvězdy dostalo. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleúspěšného upířího nářezu. Děj se z polárního kruhu přenese do Los Angeles a odehrává se přesně rok poté, co hlavní hrdinka Stella přežila masakr. A už od začátku to působilo akčním stylem, zvlášť ta scéna na přednášce, jak Stella krásně vychcala ty dva upíry (možná nejlepší sekvence filmu). Řeknu to asi takto, nebýt luxusní jedničky a kdyby se to hlavně nejmenovalo, tak jak se to jmenuje, je to nadprůměrná práce s dobrým dějem a nejakou tou nechutinkou a já dám 4*. Bohužel to odkazuje na předchozí díl, jmenuje se taky po prvním dílu (i když ani nevim proč), a jako porovnání je to mnohem horší. Stejně jako většina tady taky musím souhlasit, že Kiele Sanchez se do té role Stelly fakt moc nehodila. Když ale nejakým omylem v úvodu neuslyšíte název filmu, možná si to užijete. Já jsem se celkem bavil. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)

Reklama

Reklama