Reklama

Reklama

Pohřben zaživa

  • Česko Pohřbený (festivalový název) (více)
Trailer 1

170 000 čtverečních mil pouště, 90 minut kyslíku. Není cesty ven. Tvůj osud není nikdy zpečetěn… Paul Conroy je civilním pracovníkem v Iráku, kde je unesen a pohřben zaživa - tak by se dal ve stručnosti shrnout strhující thriller z dílny španělského režiséra Rodriga Cortése. Příběh muže uvězněného pod zemí, kde má k dispozici pouze mobilní telefon a pár dalších věcí, je natočen velmi sugestivním a napínavým způsobem s místy až dokumentární přesností. Zdá se, že jeho osudem je být pohřben zaživa, ale s tím se nehodlá smířit a je rozhodnut bojovat do poslední chvíle… Logika děje je zde vztažena právě k žánru thrilleru a nikoliv k tomu, zda by k takové situaci mohlo v Iráku dojít. Vynikající představitel ústřední role, Ryan Reynolds, svým výkonem dokáže hodinu a půl udržet tempo i pozornost diváka. Ve filmu se objevují i zajímavé společensko-politické otázky vybízející k reflexi ozbrojeného konfliktu nejen v této arabské zemi. Již při svém uvedení na festivalu v Sundance se filmu dostalo nadšeného přijetí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (999)

Psema 

všechny recenze uživatele

Reynolds do TOPky, Cortés do "interest-listu" a Buried do nejzajímavějších filmů loňského roku. Těch několik scenáristických zkratů sice zabolelo, ale Reynoldsova one-man show a Cortésovo odhodlání drží film od úvodních do závěrečných titulků vysoko nad vodou, přičemž závěr nezmizel z paměti ani po několika týdnech. Za podobné tahání diváka za nohu si režisér zaslouží políček... a hned po něm pusu na čelo. Vynikající! A mnohem zásadnější než Boyleových 127 hodin. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o jeden z piatich najlepších filmových koncov, aké som kedy videl. Nedúfal som v to, ale tento film ma veľmi príjemne prekvapil. Ryan Reynolds dokázal, že je dobrý herec. Tá surová atmosféra sa nedá popísať, ani na chvíľu som sa nenudil. Na to, že sa celých 90 minút film odohrával v truhle, tak to malo spád a hneď po pár minútach som sa už nemohol dočkať ako to dopadne. Párkrát ma po celom tele nepríjemne zamrazilo, čo sa mi už dlho pri filme nestalo. Vtieravý pocit úzkosti sa pri sledovaní vo vás prebudí vďaka realizmu, ktorý je po celú dobu sledovania veľmi vierohodný. Beznádej, sebectvo a krutý obraz sveta od ktorého je hrdina odrezaný, boli ukázané v tom najostrejšom svetle. ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Reynolds u mě poslední dobou stoupá v ceně a Buried to jenom potvrzuje... Kdo by čekal, že se bude při téhle jednohubce s předvídatelným závěrem nudit, je na omylu. Čeká Vás velmi dobře rozehraná psychologická hra, odehrávající se na 3x1 metru plném nefalšované hrůzy a beznaděje - 80%. PS: Pokud trpíte klaustrofobií, nedívejte se na film v menších prostorách, protože při sledování tohoto výtvoru, se Vám udělá ouzko i na otevřeném prostranství ;). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nápad nechat celý film odehrát se v zakopaný dřevěný bedně zní zajímavě, ale i docela děsivě. V hlavě mi visela otázka "Bude to zábavný?" a v "Ano" jsem moc nevěřil. Ale nakonec překvápko. První půlka ztrácí a je to spíše samý ne úplně záživný telefonování, ale černou sviní počínaje (nejnapínavějších 5 minut, co jsem teď za dlouhou dobu kde viděl) už to byla radost. Je to rozhodně nadprůměrné thrillerové pokoukání a já vážně netuším, jak by se film o jednom jediném člověku pohřbeném zaživa dal ještě víc vylepšit. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ještě, že tenhle film jsem vidět teď v tomhle věku. Kdybych byl starší, tak v závěru filmu dostanu infarkt. Scénář kvalitně napsán, jen mě mrzí, že se jedná zase o další téma války v Íráku. každopádně skvělá one man show, která nenudí. Nevěřil jsem, že se na tak malém místě s "jedním člověkem" udrží tempo filmu, ale Buried mě přesvědčil o opaku. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Rozpočet filmu je menší ako 2 milióny dolárov. (Shakers)
  • Film byl natočen za 17 dní ve studiu v Barceloně. (CliffLee)

Související novinky

Nadpřirození De Niro a Weaverová

Nadpřirození De Niro a Weaverová

06.11.2010

Španěl Rodrigo Cortés si thrillerem Buried, ve kterém si Ryan Reynolds 90 minut poleží v rakvi šest stop pod zemí, udělal dobré jméno. A na dobré jméno se lepí opravdové hvězdy. V jeho mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama