Reklama

Reklama

Pohřben zaživa

  • Česko Pohřbený (festivalový název) (více)
Trailer 2

170 000 čtverečních mil pouště, 90 minut kyslíku. Není cesty ven. Tvůj osud není nikdy zpečetěn… Paul Conroy je civilním pracovníkem v Iráku, kde je unesen a pohřben zaživa - tak by se dal ve stručnosti shrnout strhující thriller z dílny španělského režiséra Rodriga Cortése. Příběh muže uvězněného pod zemí, kde má k dispozici pouze mobilní telefon a pár dalších věcí, je natočen velmi sugestivním a napínavým způsobem s místy až dokumentární přesností. Zdá se, že jeho osudem je být pohřben zaživa, ale s tím se nehodlá smířit a je rozhodnut bojovat do poslední chvíle… Logika děje je zde vztažena právě k žánru thrilleru a nikoliv k tomu, zda by k takové situaci mohlo v Iráku dojít. Vynikající představitel ústřední role, Ryan Reynolds, svým výkonem dokáže hodinu a půl udržet tempo i pozornost diváka. Ve filmu se objevují i zajímavé společensko-politické otázky vybízející k reflexi ozbrojeného konfliktu nejen v této arabské zemi. Již při svém uvedení na festivalu v Sundance se filmu dostalo nadšeného přijetí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (999)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Klaustrofobní příběh s mysteriózním, dramatickým a thrillerovým nádechem dokáže zaujmout právě díky onomu neustálému pocitu stísněnosti a bezvýchodnosti situace. Jakmile divák po chvilce přistoupí na styl, kterým je děj servírován, bude jej sledovat se zájmem až do konce. Nějaké chyby by se tu našly, avšak celkový dojem nekazí. Samotné finále v člověku zanechá výraznou stopu na dlouhou dobu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $1,044,143Tržby Celosvetovo $19,152,480║ Poctivo vybudované napätie a sklučujúci pocit na minimálnom priestore, potvrdenie že aj Ryan Reynolds vie dosť slušne hrať, vďačný námet využitý takmer k dokonalosti, záver prekvapí. /80%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představa, že se objevím zakopanej pár metrů v hloubce v rakvi, je opravdu na hovno. O to víc mě zaujalo, že právě tenhle film to řeší a i když se jinde neodehrává, dokáže těch 90 minut neskutečně napnout. Ještě aby ne, když podstata filmu je bezmocně zakopanej herec v rakvi. Nicméně to všechno by se neobešlo bez perfektního příběhu, který filmu přivodil notně hutnou atmosféru. Nejvíce mě ale potěšil samotný herec: Ryan Reynolds, kterého jsem do té doby bral jako velmi dobrého herce...a teď je to u mě jeden z nejlepších herců v Americe vůbec. Jeho výkon v tomhle filmu je obrovskej....asi takovej, jako když herce zakopete v poušti pár metrů do země a chcete s ním natočit film. Buried je prostě zjev, kterej jsem vidět chtěl od chvíle, co jsem se o něm dozvěděl. Když už jsem na něj koukal, jsem následně nedokázal vystát pocit, že si se mnou film hraje a já vlastně nevím, jak dopadne. A to je na takovýchto filmech nejlepší. Nejjednodušší, ale do konce s napětím, že mi po prdeli stejkala kapka za kapkou. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, keď vám po skončení filmu ide vyskočiť srdce z hrude a vy len s otvorenými ústami zízate na záverečné titulky, a nie ste schopní sa ani pohnúť, pretože stále vstrebávate čo ste práve videli. Tak to som zažil po dlhom čase. Ďakujem. Oceňujem takúto jednoduchú formu. Naozaj stačí jedna rakva, mobil, jeden šikovný scenárista a dobrý herec, a divák je na 90 minút pripútaný k obrazovke. Až sa cíti akoby bol v tej rakve zavretý s ním. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film prinasi presne to, co byste podle nazvu cekali. Pojem one man show dotazenej k dokonalosti, tady od prvni do posledni minuty vidite jen a pouze Reynoldse v rakvi. Reziser nepotrebuje zadny flashbacky, aby vysvetlil, co se stalo nebo s kym mame tu cest a vetsinu filmu tak vyplnujou telefonaty. Hlavni hrdina neni zadnej idiot, takze zavola poldy, fbi, velvyslanectvi, proste chova se podle me rozumne. To uz se neda rict o osobach na druhym konci, ktery maj neustale dokola stejne idiotsky dotazy, je to banda neschopnejch idiotu a je to vicemene jedina vec, ktera natahuje stopaz. Coz ale vubec nevadi, i tak se z toho vytriskalo paradni napeti, par opravdu nervydrasajicich okamziku a sympaticky nehappyendovej cernohumornej konec. Navic Reynolds, ackoliv k nejakymu oskarovymu herectvi ma daleko, tak zahral proste dobre a zaroven vam na jeho postave bude zalezet. Takze pro me nakonec hodne mily prekvapeni. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Film byl natočen za 17 dní ve studiu v Barceloně. (CliffLee)
  • Ryan Reynolds byl do role Paula Conroye jedinou volbou. (Dr Lizal)
  • Samantha Mathis, která namluvila ženu Paula Conroye (R. Reynolds), hrála dříve ve filmu 83 Hours 'Til Dawn (1990), kde byla taktéž pohřbena za živa. (CliffLee)

Související novinky

Nadpřirození De Niro a Weaverová

Nadpřirození De Niro a Weaverová

06.11.2010

Španěl Rodrigo Cortés si thrillerem Buried, ve kterém si Ryan Reynolds 90 minut poleží v rakvi šest stop pod zemí, udělal dobré jméno. A na dobré jméno se lepí opravdové hvězdy. V jeho mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama