Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká: Zabíj bobra, zachráníš strom. Mel Gibson tentokráte v opačné roli, kdy na něm je pácháno domácí násilí:) Bobr pro mě znamenal úlet, nikdy bych nečekal že podobný film vznikne, navíc že vyšinutého otce ztvární Mel. Film nabízí jednu zvláštní myšlenku, zda-li někdy z nás nepromlouvá někdo jiný. Hudební motiv jako vystřižený z 12 opic. 60% ()

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson by měl Jodie Foster poděkovat za poskytnutou příležitost - kterou až nečekaně skvěle využil. Předvádí (z dosud viděného) jeden z nejlepších hereckých výkonů roku. Další devízou snímku je samozřejmě zajímavý a hlavně originální námět, který může, dokud film nezhlédneme, působit až bizarně (problémové "Statečné srdce" s maňáskem). Film je především dobře napsané, natočené, zrežírované a zahrané drama s tragikomickými prvky. Hlavním žánrem však určitě není komedie, jak je z nějakého důvodu výše uvedeno. Zvláštní, že se nedostal do našich kin, byť původně měl někdy začátkem července - především i s ohledem na spoustu blbostí, kterých jsou kina plná. A že by nemohl do žádného kina a vůbec by nevydělal? Vysokorozpočtový blockbuster (přiznávám, že zrovna tento anglický termín nemám rád) ještě nezaručuje spokojenost diváků a automatické astronomické tržby; rovněž stejně tak jdou aspoň do některých kin i ještě mnohem komornější a nezávislejší díla než toto. Navíc zde mám dojem, že jména Gibson a Foster by snad dokázala diváky přilákat. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na depresiu je najlepší poriadny bobor. Mel Gibson je v hlavnej úlohe výborný - ťažko povedať, či to tak dobre hrá, alebo sa mu úloha samovražedného alkoholika s prázdnym pohľadom len trafila do nálady :). Napriek nejakým tým klišé to asi hodinu šlape bez najmenších problémov. Potom už scenáristi zjavne netušili, čo ďalej, tak to zahrali na otcovsko-synovskú schému, ktorá však vyznela značne do prázdna. Celkovo však príjemné dojmy, 7/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z mé strany se jedná spíše o lehké zklamání. Mel hraje sice fantasticky a zbytek osádky také, ale dle mého film ztratil díky jeho nerozhodnosti mezi komedií a dramatem. Komedie to není ani zdaleka, usmál jsem se dvakrát a jednou dokonce spíše z trapnosti. No a k dramatu tomu chybí mnohem psychologičtější přístup, který divákovi vleze do hlavy. Navíc mě byl Walter (beaver) celkem ukradený a za celý film jsem si k němu nevytvořil jako divák žádný vztah, což je u dramatu velká chyba! No a nakonec Alton Yelchin, jako herec dobré, ale jeho postava a vedlejší příběh, byla celkem zbytečná (vyloženě na zaplnění děje) a na úkor Mela. Je to škoda, protože námět byl velice originální a mohlo z toho vyjít výborné drama. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené i když trošku předvídatelné drama, kterému vévodí hlavní představitel Mel Gibson, které to zahrál hodně uvěřitelně a přesvědčivě. Jinak je to pomalu táhnoucí se příběh zkrachovalého člověka, kterému se hroutí život a tak se shová za maňáska, přes kterého komunikuje se světem. I ostatní herci to pěkně zahráli a já tomu dávám 85% :) ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • Syn Waltera Blacka (Mel Gibson) se ve filmu jmenuje Porter (Anton Yelchin). Gibson ztvárnil postavu jménem Porter ve filmu Odplata (1999). (korbitch22)
  • Hlavné herecké duo v podaní Mel Gibson a Jodie Foster si spoločne zahralo už v známom westerne Maverick (1994). (MikaelSVK)
  • V témže roce, kdy snímek vznikl, si Jennifer Lawrence a Anton Yelchin společně zahráli také ve filmu Like Crazy (2011). (=woody=)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama