Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další ukázka toho, jak česká pohádka upadá a samotný "pan režisér" Troška je toho důkazem. Pohádka nejen, že nepobaví, ale unudí k smrti. Měla jsem co dělat, abych u ní neusla. Především téměř většinu času se tam nic neděje a zapeklitá situace je vyřešena během pár minut. Volba proměny princezny v temný přízrak není špatná, ale jestli je pohádka určena menším dětem, tak ty z toho budou mít akorát noční můry. Jediné, co se mi líbilo byly kostýmy a výprava, ale to stačí pouze jen na jednu *. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

A to ten začátek vypadal tak nadějně....vizuální stránka nádherná, příběhově však bohužel sračka a hlavní hrdinové, no nevím nevím...trocha hereckého talentu by nebyla na škodu. A co měly být ty hlášky s ptákama, táži se?! K tomu všemu neskutečně trapný čert, ubohá svatá Krišpína a ďábel, který vůbec nepůsobil tak jak měl, jenom jako ubohý pedofil...A ten styl vyjadřování - to to chtěl Troška přiblížit týnejdžrům neboco? Ti se na pohádky už stejně nekoukají....tragédie, tohle bych teda dítěti nikdy nepustila! ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Milá, laskavá a přirozená pohádka :-), kterých je dnes jak šafránu. Má všechno, co má správná pohádka mít: lásku, trpělivost, odvahu, kouzla, boj dobra se zlem a v neposlední řadě krásné, interiéry i exteriéry a výpravnost. Snaha o vzkříšení klasické pohádky, a proto hodnotím více než pozitivně. :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, tohle je jedno WTF za druhým. "Vždycky je v tom nějakej pták." - Ty ty, svatá Kryšpíno! - Myši. - Chichichi. - Šišlající čert, ha ha legrace, co bych vám nabídl k snědku? ... Po čtvrt hodině taková snůška blábolů, dementních dialogů, neschopnosti natočit zajímavě třeba štvanici, přehnaných gest pro trapné vtípky, z nichž by bylo trapně i studentům... A ten konec, to jako bylo všechno? ... Nejhorší je to herectví neherectví. Vypadá to celé jak ansámbl ochotníků. Chápu Troškovu snahu o milé, české, hřejivé až teplé pohádky, v nichž ztepilí hošani jezdí na koni v rozhalenkách, případně rovnou bez košile. Chápu, že to dělá pro ty své diváky, z nichž většina pochází z Hoštic. Ale ono to chce taky určitou umírněnost ve výrazu, soustředění na děj a příběh, dramaturga, pak raději ještě jednoho dramaturga, a hudebního skladatele, který má cit pro dění na plátně... Tady vážně ani jedna filmová složka nepodporuje druhou. Jako když vedle sebe pustíte současně Bacha, Louise Armstronga, Vaška Neckáře a Lunetic. ... A ty odkazy na jiné pohádky, no to snad ne, to mělo být vtipné? ... Dvě hvězdy za výpravu a profíka Frantu Němce. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel jen průměrná pohádka. To nemyslím nijak zle, jen v tom smyslu, že se nejedná o nijak výjimečný kousek, který by aspiroval na zápis mezi zlaté pohádkové tituly. Formálně je moc pěkně udělaná, pěkné exteriéry, kamera, kostýmy, v tomto ohledu je na Trošku spoleh. Ale pěkná forma je málo, když není vyplněna plnohodnotným obsahem. Tady jsou rezervy. Souhlasím také s výtkami recenzentů, že film není zvládnutý po jazykové stránce, to skutečně tahá za uši. A kameňácko-sluncesenovské obhroublé vtipy do takovéto pohádky skutečně nepatří! Nebude to rozhodně Troškova nejlepší pohádka. Jestli bude nejhorší, ukážou další léta a ...pohádky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Motiv třetího úkolu již byl použit u pohádky Chytrá princezna (1984), kde se ho také zhostil František Němec. (Aridara)
  • Ani Eva Josefíková, ani Václav Šanda neuměli jezdit na koni, před natáčením museli absolvovat intenzivní čtyřtýdenní trénink, protože ani jeden nechtěl být v jejich první "dospělé" scéně zastoupen dublérem. (Robbi)
  • Interiér mlyna nechala produkcia postaviť 
v barrandovských ateliéroch. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno