Reklama

Reklama

Epizody(14)

Jiří Suchý a Jiří Šlitr uvádějí zábavný seriál z dějin české písničky. (Česká televize)

Recenze (9)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó kde by byl ten náš malej českej grandsuprcinglsongl bez Ljuby Hermanové... 8-o . . . Tož tři a půl hvězdy za všechny ty senti menty a z nostalgie po těch všech starejch songách, protože bez tohoto počinu z konce zlatých >šedesátek< by možná valná část z nich skončila dávno v zapomění - a byla by to škoda! - a zaokrouhleno to tedy z nutnosti nahoru, za ty výstřihy ze starých filmů a dobové aranže - a třeba taky i za tu doslova >nesmrtelnou< herdekpěvnu L.H. ... ;-) - - - P.S. Ta naše písnička česká, ta je tak hezká, tak hezká... - - - P.P.S. Jó až se ta písnička ztratí, pak už nic nebudem mít... ;o] - - - - - (Vídáno v různých dobách různě nahodile epizodicky, hodnocení při podzimkovém repete roku jedenáctého na >tingltanglovém prostoru< 45., komentář zde jako třetí - 2.10.2011) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Fenomén české písničky zpracovaný formou populárně naučného čtrnáctidílného televizního seriálu je volným epilogem k předchozím úspěšným cyklům Babiččina krabička a Bejvávalo. Grandsupertingltangl pak nabízí alespoň rámcovou představu vývoje české filmové hudby (na seriálu se ve funkcích odborných poradců podíleli i ve svém oboru naprosté špičky Frída, Čáslavský a Dorůžka) od naprostých počátků až po soudobé populární interprety, kterými jsou samozřejmě i oba průvodci Jiří Suchý s Jiřím Šlitrem. Bez nároků na podrobná fakta lze tento typ pořadu přijmout i dnes. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Grandsupertingltangl: díly Vybral jsem si dva díly mě tematicky blízké... Osvobození: (Suchý nepřipraven až hanba) Už název pořadu napovídá že pořad dějin hudby se nebude brát až tak vážně. Tingltangl je druh zábavního podniku, obvykle podřadné úrovně a přidat k němu slova grand a super je úsměvná nadsázka. Ve čtrnácti dílech nás Jiří Suchý provede historii české hudby od Marie Terezie přes Hašlera, Osvobozeného divadla, Swingu až k písním Semaforu. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

História českej popmjúzik podaná hravou a nie veľmi serióznou formou dvojicou S+Š, neskôr po úmrtí Š už len S. Začína sa kramárskymi piesňami z časov c. k. monarchie a končí Semaforom, plusom je účasť ešte živých účastníkov a pamätníkov celého diania. Podarené a aj dnes pozerateľné, bližšie v komentároch jednotlivých častí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pořad je zajímavý tím, že se v něm objeví řada herců a zpěváků, někteří i z doby první republiky. Je to takový průřez zajímavými styly, osobnostmi, šlágry a písněmi. Mě osobně přijde trochu chaotický a neuspořádaný. Nejzajímavější bylo asi povídání s Janem Werichem. Jinak ty rozhovory postrádaly nějakou šťávu. Na jedné straně to vypadalo autenticky, jako by dotazující se a dotázaný neměli předtím žádnou přípravu, na druhé straně mi to přišlo trochu suchý... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • První tři díly, natočené ještě v roce 1969, uváděla nerozlučná dvojice Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Ostatní díly jsou z roku 1970, kdy už byl Šlitr po smrti. Suchý pořadem nadále provázel sám. (Adam Bernau)
  • Tingltangl je druh zábavního podniku, obvykle podřadné úrovně. (sator)

Reklama

Reklama