Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná britská kriminálka, která je roztříštěna přebytkem dějových linií. Hlavní linka okolo hledání vraha je totiž velice zajímavá a většinu času i docela funguje. Ale linie okolo policistky, která je navíc ještě otřesně zahraná, je zde úplně zbytečná. Psychologie postav tu navíc taky moc nefunguje, takže to celé musí většinou zachraňovat herci. To se naštěstí daří a hlavní trio Statham-Considine-Gillen je výborné, i když Jason taky na těch svejch drsnejch ksichtech mohl trochu ubrat, to je pravda. Celkově jde ale o promarněnou šanci o výbornou kriminálku z britských ostrovů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadám snad jako někdo, kdo u sebe nosí tužku?" Občas mívám pocit, že si z filmu odnáším něco poněkud jinýho, než bych měl. Například z tohoto snímku bych si patrně měl odnést fajn pocit z toho, že zkušení, hláškující a vlastní verzi trestního práva aplikující detektivové ještě nevymřeli, ale ono se jich urodí několik do roka, takže zase taková událost to není. Avšak možnost nákupu zaručeně pravýho "hovna Michaela Jacksona" přes eBay považuju za skutečný rozšíření mých životních obzorů. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto filmu je Jason Statham, ktorý dokáže hrať iba Jasona Stathama. Niekde to pasuje (Crank, Expendables...), v adaptácii širšie rozprestretej knižnej predlohy, ktorá má byť realistickou kriminálkou z dnešného Londýna, sa z jeho machrovania odrazu stáva nevýslovne otravná póza. Po každej hláške (ktorá by v tupom akčnom filme parádne fungovala) som mal chuť dupnúť mu na plešinu. Navyše sa film kvôli jeho účasti snaží byť svižnou, hlučne ozvučenou stathamovkou, čo je vzhľadom na námet a snahu o príbeh s viacerými dejovými líniami zásadná chyba. Všetko je to útržkovité a uponáhľané, až to ku koncu prestáva dávať zmysel. Samozrejme, Aidan Gillen v úlohe nesofistikovaného psychopata (je to proste slintajúci debil, čo sa rozpráva sám so sebou, žiadne prepracované plány) absolútne vládne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slabostí pro lysého pana Drtikola a krimi z londýnského prostředí jsem se nikdy netajil, ale u Blitze mě prostoduchost policejních postupů a stimul jednání většiny postav docela iritoval. Když už je film tupý, musí si to umět přiznat, jinak působí stejně nepatřičně jako Statham procházející se čtvrtí Soho v růžovém boa.. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to výborný thriler s Jasonem Stahamom, který jaksi vybočuje z toho, co Json normálně točí. Ano, nejedná se o akční film, což je jedině dobře. Zápletka, děj a záporák ujde, i když některé scény a postavy tu jsou zbytečné. Jason v roli tvrdýho Ira s keltskými prameny, který pije jak duha a smlsává si na irské pálence, velmi pobaví. Jsem rád, že roli ve filmu Blitz vzal, protože na tuto roli se perfektně hodí. K záporákovi. Přišel mi jako takovej teplouš, dost cáklej, že by s ním Jason normálně vyje..l, ale tady to vypadá na rovnocenného protivníka, v psycháčích se nevyznám to jenom Marion Cobreti :D Jedná se určitě o nejlepší Jasonův film, kde není podstatou ukopávání hlav. Kvalita filmu kolem 78% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama