Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Kdyby příběh nebyl tak překombinovaný, hodnotila bych výše. Čtyřlístek si totiž nehraje na nic víc, než čím je - inteligentním komiksem pro děti. Mě teda nikdy příliš nebral, ale to už se asi nezmění (vytáčel mě Bobík a vševědoucí Fifinka). Ve filmu jsou všechny čtyři postavy vyvážené a když do pary přiberou Rudolfa II. a Aurixe, film dostane spád. Tleskám i hereckému obsazení, protože to se hodně povedlo. Jen mě mrzí ten Pribináček a lízatka Chupa Chups - opravdu je nutné tam PP rvát takhle násilně? Musí pribináčkovej kluk přijet na kole a všem dát Pribináčka? Achjo, tohle my prostě neumíme. Závěr: jeden z nejlepších českých animáků uplynulého roku, možné i desetiletí. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak co, milé děti? Chtěli jste vidět rozhýbaný Čtyřlístek, nebo aby vám ten pedofilní pán z marketingového oddělení hodinu a půl doporučoval zkulvené lízátko, po kterém vám teta zubařka rozvrtá vyhnilé mlíčňáky, tvalohovou slačku, co způsobí, že budete vyžrané jako Bobík či snad chemickou, multivitamínovou nálož, po níž vám slezou vlasy a nehty? Já na to teda šel hlavně kvůli Fifince, která mě zase naučila psát dopisy, protože mě strašně baví olizovat jí zezadu u poštovní přepážky. A místo spousty leglace mám teď plnou hlavičku toho, jak přinutím tatínka, aby mi nakoupil co nejvíce těch škodlivých potravin a já mohl být ráno ve školce za flajela. To všechno jen proto, že je strýček Němeček kulva plodejná (to slovíčko na "k" paní učitelce raději neříkejte, co dělá ve svém volnu je její soukromá věc a mohla by se stydět!) a je schopen na stará kolena za pár žetonů z Monopolů zaprodat klenot českého komixnictví, jenž hrdinně odolal i ideologickému nátlaku ludých zlůd, a který milují už nejmíň dvě degenerace. Jestli ho někde potkáte, můžete mu chlustnout na boty nebo po něm cvrnknout kuličku z nosu. Cílit leklamu na děti může totiž jen totální zmld nebo jehovista, víte! Jen moc doufám, že až mi maminka koupí další číslo, nebude mít Myšulín tričko s Tlansfolmelama, Pinďa kšiltovku s Emenems, Bobík nebude žrát Maršmelousy s velkým detailem na obal a Fifinka vypadat jako plastová, umělohmotná bloncka, co rozkošně mrká. Takže, ač je zpracování docela milé, jako celek je to nutno spláchnout do hajzlu a zlostně za tím třísknout poklopem! ()

Reklama

Aelita

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádková komedie s legendárním Čtyřlístkem v hlavní roli se odehrává v dobách vlády bankéřů, managerů, státních i unijních činitelů, vědců, umělců, politiků, filosofů a jiných novodobých levicových, pravicových i veškerých prostředních intelektuálů, stojících u pák regulace globálního hospodářství i manipulace s veřejným míněním a pracujících výhradně se simulakry (virtuálními kopiemi reálně neexistujících věcí), kteří v touze po bájném kameni mudrců neboli po vševědění a velemoci vydávají všanc cenný poklad – Svatováclavskou korunu a blaho celého království neboli reálné hmotné statky. Jediný, kdo může zachránit realitu před uvržením do doby ledové nebo do matrixu, jsou obyčejní hrdinové každodennosti. Jsou to Fifinka (dobrá kamarádka a ochránkyně domácího krbu), Myšpulín (koumák a mistr všeuměl), Pinďa (selský rozum a milovník života) a Bobík (věrný přítel a ochránce), kteří se neohroženě vydávají tam, kde je zapotřebí jejích pomoc. (Meziřádkový text distributora) ___ Příloha: SPOLEČNOST: SPIKNUTÍ VZDĚLANÝCH (http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-spiknuti-vzdelanych-dax-/p_spolecnost.asp?c=A130211_215132_p_spolecnost_wag) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

A AŽ BUDETE V NESNÁZÍCH, ZAVOLEJTE LUDOLFOVO ČÍSLO! Prostá animace odkazuje na skromné začátky, humor v druhém plánu (cedule, zřízenci) zase k inteligentní zábavě, zápletka se dotýká české historie a Soukupova hudba fakt hladí, takže skoro nic (kromě obligátně použitého PP) nevadí, jen ten příběh je rozvíjen o zbytečně nudné motivy, něco vyhodit a stopáž zkrátit o deset minut a pak už by všechno bylo mnohem příjemnější. :-) A to jsem původně čekal skutečný průšvih. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Má to hlavu a patu, ale pro cílovou skupinu, tedy myslím děti od 6 do 9 let, je to moc překombinované. Pochybuju, že to děti mohou celé pochopit. Také jsem měl pocit, že to celé mohlo být trochu živější. Zkrátka, i když je všechno vlastně v pořádku, výsledek stejně není ideální. Ale na nějaké zatracování to zdaleka není. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Přibližně měsíc před premiérou filmu byl vydavatelstvím Čtyřlístek vydán komiksový přepis scénáře. (JoranProvenzano)
  • Česká pošta vydala roku 2010 známky s tematikou „Čtyřlístku“, které byly prvními samolepícími a navíc měly písmenové označení hodnoty. V listopadu roku 2012 pak vydala první tematicky orientované známky na český film, a to právě na tento, přičemž na nich kromě tradičních postaviček byli i Rudolf II. a Aurix I. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama