Reklama

Reklama

Det okända.

  • angličtina The Unknown.
všechny plakáty
Horor / Mysteriózní / Sci-Fi
Švédsko, 2000, 91 min

Pět mladých biologů je posláno na sever Švédska prošetřit efekty rozsáhlého lesního požáru. To, co zpočátku vypadá na pár týdnů kempování a snadné práce, se brzy změní v noční můru objevením ostatků podivného tvora a rozhodnutím je prozkoumat. (quota)

Recenze (91)

maddy 

všechny recenze uživatele

Blair Witch meets Invasion of Body Snatchers, akurát v nezáživnejšom podaní. Nízky rozpočet sa k tomu vyslovene hodí, ale celé je to zbytočne natočené ako taký „found footage“ s trasúcou sa kamerou, neustálymi detailným pohľadom na tváre hercov, no found footage to pri tom nie je, nakoľko ani jedna postava na kameru nereaguje. Na mňa to však hlavne vôbec nefungovalo ako horor, pretože inými vychválenú atmosféru som necítil ani za mak, napätie už vôbec nie, prostredie lesa bolo málo využité a v podstate sa ani nie čoho báť, nakoľko tu postavy na seba akurát divne zazerajú a upodozrievajú z toho, že už nie sú ... no nebudem viac spoilerovať, v úvode komentára vymenované filmy už prezradili aj tak viac než dosť. A teraz si predstavte, že niečo takmer na vlas podobné ako v tom druhom menovanom filme sa odohráva uprostred obyčajného lesa s asi iba piatimi postavami a natočené to je kamerou ako z Blair Witch. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto filmu se inspirovali všude, kde se jen dalo a je to hodně vidět. Ale to vůbec nevadí, protože to zde je ku prospěchu věci. Děj je hodně prostý a nic moc neodhaluje ale za to atmosféru má parádní. Několikrát mi opravdu naskočila husí kůže a to je dobré znamení. Napětí se kvalitně udržuje až k prozrazení pointy po jejíjž odhalení jsem to už jen bohužel dokoukával a to byl nejvetší rozdíl oproti Blair Witch. Ještě abych nezapoměl na neskutečně blbé dialogy a trošku nesympatický výběr herců ale i tak dávám výborné 3*. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ach ti Seveřani!!! Obdivuhodné....říkám si, jak je vůbec možný natočit dobrý film (v tomto případě horor) za pár šupů o tom, jak pár lidi v lese ohrožuje tři kila opečené, červem prolezlé kančí zadní. Je to možný! :) Dopořučuju přečíst si komentář od J*A*S*M, který to vystihl naprosto přesně. Za lajdackou kameru strhávám hvězdu, takže tak....a doporučuju Villmark. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Táákže.. Okanda není vůbec špatný Film.. Jedná se o nízkorozpočták s né příliš kvalitním obrazem a Kamerou.. Také jsem si zavzpomínal na Villmark a Apollo 18. Něco venku mění chování postav.. Zvláštní druh jakéhosi Embrya, nevím co to bylo.. Každopádně Atmosféra místy slušná, Ale, že by mě to chytlo za srdce? To bohužél né ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pětice biologů vyráží na vzorky do pohořelého lesa, jenže najde podivný kus masa a pak se začnou dít podivné věci… Rozjelo se to jako minimalistický sci-fi horor (a už tak mi to úplně nesedlo), pokračovalo jako nezajímavá lesní telenovela - nuda nuda nuda. Atmosféra asi byla, ale v tom případě jsem ji nenašel. ()

Zajímavosti (2)

  • Postavy v tomto filme majú rovnaké mená ako herci, ktorí ich stvárňujú. (Jello Biafra)
  • Film sa nakrúcal v Národnom parku Tyresta vo Švédsku. (MaxForValue)

Reklama

Reklama