Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(více)

Recenze (77)

waits 

všechny recenze uživatele

Uff. Na Febofestu jsem si během rozvláčného House of Mirth zablokoval záda a z Fresh Film Festu jsem si vybral taky dílko, které bych bez váhání oželel. Úplně zbytečný film, který až nápadně připomíná českou filmovou produkci posledních let (mírně ujetí hlavní hrdinové, příběh který baví snad jen scénárist, humor, u kterého se nezasmějete, údiv diváka nad tím, proč se tohle točilo). Cilliam Murphy musí rychle splatit dluh, do toho se nachomýtne jeho tatík a hezká sousedka, rozdávají se rány basebalovou pálkou, jakoby nic se střílejí lidi, štěkají bojoví psi, proběhne pár černohumorných hlášek i pár drsnějších scén a máme tu konec, jde se domů. Ale mělo nás s kamarádem varovat, že v Aeru bylo při vstupu skoro prázdno, měli jsme to otočit a jit na pivo hned. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drazí kolegové, nezdá se vám, že jste k tomuto filmu moc přísní!? Neříkám, že aspiruje na vrcholy žánru, ale příběh má hlavu a patu (což není v tomhle žánru úplná samozřejmost), nepostrádá akci, švih a černý humor nám servíruje měrou vrchovatou. Hrdinové nejsou jednorozměrní blbečci, ale lidé z masa a krve a ze záporáků jde opravdu strach. I když postrádá efektní kabátek gangsterských komedií Guye Ritchieho, díky výše uvedeným důvodům se vyrovná jeho zdařilejším kouskům. Na nic si nehrající, poctivý filmeček. 80%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerna gangsterka. K Ritchieho opusom by som ju rozhodne neprirovnaval. Na to jej chyba ich raznost, dynamicke tempo, vizualne exhibície alebo samoucelne cool dialogy. Tato gangsterka ma dost pomale tempo a snazi sa posobit dost civilne. Hlavne postavy su ale sympaticke a vdaka nim sa to da v pohode dopozerat do konca. Normalne by som svoje hodnotenie 5/10 zvysil na 3*, ale nasrali ma tym, ze tam zbytocne zabiju psov, na co som alergicky. Takze smola. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Je to zábavné aj akčné, ale nepochopiteľne len na necelého pol plynu, podobných historiek z podsvetia sme už videli dosť a veľa z nich na oveľa vyššej úrovni, v takýchto žánroch zvoliť pomalé tempo nie je tá pravá voľba, obzvlášť na Ostrovoch, citeľne tomu chýbalo viac konverzačky, viac humoru a možno aj akčnosti, takže 40%. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Mně se to do vkusu trefilo. Jasně, je těžký to lidem doporučovat, protože každýmu se líbí něco jinýho, ale recenze jsou subjektivní názory. Já už třeba nechci nikdy znova vidět Avatara, ale Irská Odplata se mi zamlouvala a za shlédnutí stojí. Nejmíň mě vlastně zaujal představitel hlavní role, ale jinak herecké výkony super, kvantum hlášek a černého humoru, pěkně syrově vyobrazené násilnosti. Prostě to mělo koule. A to je můj styl kámo... 90 % Oblíbená část- výměna aut s mladíkama ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv několik postav ve filmu šňupe kokain, nikdo nevykazuje jeho účinky. (Nathaniell)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Z finančných dôvodov sa väčšina natáčania odohrávala v Londýne a nie v Dubline, v okolí ktorého prebiehal dej filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama