Reklama

Reklama

Recenze (8)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Spíš nudný Holmesův případ, ale zachraňuje ho jeho složitost a velmi vzdálená podoba s povídkou A. C. Doylea. Bohužel už jsem se tu ale s atmosférou nepotkal - i když snahu tvůrců jsem viděl, nějak to na mě nepůsobilo, a to ani v podobě té odpudivé komorné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh s Holmesem, v němž se nejde pro mord daleko. Členové bratrstva dostávají obálky s pomerančovými jadérky a následně umírají strašlivou smrtí dle legendy, že tělo má jít do hrobu znetvořené a rozhodně ne celé. Dějištěm tragických událostí je tajuplný dům na útesu. Než se podaří detektivovi přijít celé věci na kloub, z bratrstva moc členů nezbyde. To už ale venku zuří noční bouře a doktoru Watsonovi jde znovu o život. Ten je zde mimo jiné, jako ve většině příběhů s Holmesem, za dobrosrdečného hlupáka... Příběh sám o sobě není nijak děsivý, ale místy má pěknou atmosféru, potěší gotické interiéry a šerosvitná kamera. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vynikající kus podle Doylovy klasiky "Pět pomerančových jadérek". Členové exkluzivního pánského klubu začnou dostávat tajemné obálky s pomerančovými peckami, a každý kdo ji dostane, zemře brzy podivnou smrtí. Pointa překvapila i mě, a to jsem povídku kdysi četl. A postava komorné (Sally Shepherd) mě bude strašit ve snech, z jejího pohledu jako by na mě hleděla sama smrt:) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další ze série filmů s Sherlockem Holmesem ve fenomenálním podání Basila Rathbonea. Tenhle díl je společně se Scarlet Claw asi nejlepším dílem série. Opět vyniká fantastickou atmosférou, která je správně tajemný a gotický (interiéry domu, prostředí) a výhodu má také v tom, že je jedním z těch, u kterých se nedá zcela určit, v jaké době se odehrávají, což je super. Tohle je vskutku vynikající kus, ta atmosféra je opravdu skvostná. Rathbone tradičně skvělý, Watson tradičně idiot, ale na to už jsem si v téhle sérii zvykl. Inspirováno skvělou povídkou Pět pomerančových jadérek. 85 %. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V tomto díle řeší Sherlock Holmes příběh tak tajemný jako hrad v Karpatech :-) Dochází k záhadné sérii vražd. Až do posledních minut tápete, podezřelí umírají a finální odhalení vás překvapí. Skvělá tajemná atmosféra (u mě ještě podpořená nevalnou kvalitou obrazu a šumicím zvukem), dům, ve kterém se většina vražd odehraje je ten samý jako ve filmu Sherlock Holmes Faces Death. Všimněte si té šachovnicové podlahy. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama