Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chytrá Horákyně by zaplesala! Mít za úkol natočit komedii - nekomedii, drama - nedrama s přistěhovalci - nepřistěhovalci, vyplodila by zajisté něco takového a zcela určitě by srdce krále získala. Akorát by byl král proplešlý, stopadesátikilový, zpocený Turek bez základních hygienických návyků, s chlupy v uších, kterému by navíc smrdělo z huby a milá Horákyně by skončila na dně harémové hierarchie agresivních matron jako zpestření pro anální středy. Přesně takhle by dopadla epizoda Kobry 11, kdyby Zimír přestal rozjebávat bavoráky a otevřel si u dálnice putyku. Divím se, že když turecký režisér natočil unylou taškařici o Řecích, ze kterých v podstatě udělal asociální dementy a mukly, neměl druhý den v posteli ovčí hlavu. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu jsem se docela pobavil, nevadila ani pozdější hodina na ČT2. Zápletka je pro komedii vyborna, herci hrajou nadprůměrně.Všichni jsou víceméně šáhlí. Každopádně v takové klubo-restauraci musí být dobrá atmosféra. Podařené, civilní, nepřehnané. Doporučuju pro ty kteří si chcou zařídit restauraci a pro příznivce Zdeňka Polraicha :) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

na tento film mě nalákalo převážně 4-5* hodnocení mých oblíbených uživatelů, tak jsem od něho očekával trošku víc. Je to příjemná oddechovka s poněkud ukvapeným koncem. Děj byl na můj vkus až moc pohodový a bezproblémový a chvilkami roztříštěný a taky jeho zpracování mě nepřesvědčilo dát plné 4hvězdičky a zůstal těsně pod její hranicí. Rozhodně však není špatný a milovníci německé kinematografie by ho měli zkusit. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli chtěl tenhle film předvést, jak je berlínská společnost multietnická, pak mnohem přesvědčivější jsou v tomhle ohledu snímky francouzské či britské výroby - holt nedávná minulost koloniálních říší se v tomhle ohledu nezapře... Zato ale Soul Kitchen myslím věrně ukazuje Berlíňany jako kulturně a sociálně pestré společenství na hony vzdálené představě Prušáků nebo obecně studených cílevědomých Němců. Na druhé straně mě peripetie kolem chodu restaurace v průmyslové čtvrti a životních kotrmelců jejího majitele narozdíl od festivalové poroty v Benátkách nijak zvlášť nenadchly a z mého pohledu mi nepřišly dostatečně nosné pro kultovní status této podle mě jen průměrné komedie. Celkový dojem: 55 %. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Německé prostřední, exotická vzezření hrdinů a kožené bundy Vás na chvíli vyděsí tím, že se jedná o Kobru 11. Tohle je ale, podle mě, tisíckrát lepší, tzn. mírně nadprůměrné dílko. Chvílemi celkem zábavná podívaná, která ani chvíli není komedií k popukání. Smolař má problémy, stále má problémy, pak má větší problémy, a nakonec potká lásku. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama